"ottesen" <ottesen@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:3f35594f$0$83048$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Den lokale indvandrerbiks (Den ved siden af Blockbuster Frederiks Allé i
> Århus) sælger, udover en lækker hummus, noget der hedder Heydari.
Du kan også købe de i Storcenter Nord (overfor elevatoren fra
P-kælder/plads) samt ved indgangen i Bilka, og indgangen til den store
Kvickly i Viby, hvor OBS før lå.
Arla-foods har denne opskrift på Tyrkisk Fetasalat.
Billedet af retten (kig på websiden) ligner ikke den Haydari jeg plejer at
købe ovennævnte steder, men jeg er ret sikker på, at det er den rigtige:
http://makeashorterlink.com/?F38A52B85
(12 pers.)
250 g (2 stk.) røde peberfrugter
400 g Karoline's Feta i tern
2 spsk hakket, bredbladet persille
30 g (2 spsk) olivenolie
2 fed hvidløg, groft snittet
½ -1 tsk stærk chilipasta, fx Sambal Oelek
Vand
Tilbehør: Brød
Sådan gør du:
Befri peberfrugterne for stilk og kerner, skær i kvarte og grill dem under
ovngrillen, til de er sortplettede - 5-10 minutter.
Lad de grillede peberfrugter køle af under et viskestykke og pil skindet af.
Hak peberfrugtkødet groft, kom det i blenderen sammen med feta, persille,
olie, hvidløg og chili. Blend til en lidt grov masse.
Tilsæt vand til en passende blød dipkonsistens. Serveres som dip med brød.
Fetasalaten kan opbevares i en tæt boks i køleskabet op til to døgn, men
hvidløgssmagen bliver noget stærkere.
Vil du Google skal du øvrigt søge på Haydari - ikke Heydari.
Mvh. Lisbeth