Sild er halvkonserves. dvs. de skal opbevares ved mindst 10°C. Her kan de
før åbning som regel holde sig i ½ år.
Udsættes de for varme over en længere periode ( i en bil kan temperaturen
blive høj) gennem længere tid, dannes der bakterier, som kangive silden en
underlig konsistens. I værste fald opformeres butolismebakterien - den kan
man dø af, selv i meget små mængder.
Jeg vil bide i det sure æble og smide dåserne ud. De kan trods alt købes
andre steder end på Bornholm.
Henrik
"Janus Sandsgaard" <spam@janus.dk> skrev i en meddelelse
news:m2wudpxvoz.fsf@sputnik.janus.dk...
> Min kæreste har haft to plastik-dåser "Christiansøpigens sild" med
> hjem til mig fra Bornholm. De dufter OK - men desværre har de en lidt
> underlig konsistens. De er meget lidt faste, let splat-bare i
> formen. Vi er bange for at de ikke er helt i orden. De har været holdt
> på køl, men på turen hjem med den langsome færge har de været i en
> varm bil. Er det noget at frygte? Det er noget med at dårlige sild er
> farlige. Hvordan afgør jeg om de er spiselige eller ej?
>
> -j
>
> --
>
http://janus.dk
> jabber-id: janus@jabber.org