/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Millionbøf?
Fra : Ukendt


Dato : 07-08-03 08:05

Nu har jeg kigget i både Frøken Jensens og God Mad og der er ingen af dem
der har opskriften på god gammeldaws millionbøf!

Er der nogen der kan hjælpe her?

--
/Jesper
http://jespersunivers.dk
http://moeskjær.com




 
 
Kasper (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Kasper


Dato : 07-08-03 08:37

Hey

google er din ven.....

ikke sikkert urlen virker medmindre du klipper den sammen

men ellers www.google.dk og så millionbøf i feltet

347 hits

http://www.google.dk/search?q=millionb%C3%B8f&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=da&meta=

--
Mvh Kasper

Tjek Elektronik Chatten på -> http://www.angelfire.com/alt/elektronik/
"Jesper Winding" <jesperw[SNABEL-A]tdcadsl.dk> wrote in message
news:3f31f8fa$0$48895$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Nu har jeg kigget i både Frøken Jensens og God Mad og der er ingen af dem
> der har opskriften på god gammeldaws millionbøf!
>
> Er der nogen der kan hjælpe her?
>
> --
> /Jesper
> http://jespersunivers.dk
> http://moeskjær.com
>
>
>



Ukendt (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 07-08-03 10:14

Ja der er mange. Bare ikke den gode gamle... Det er alt sammen noget
alternativt med rodfrugter og tomater og lammekød osv... Jeg søger
opskriften på den man brugte før det blev moderne at hælde alt muligt andet
i maden end hvad der var øhmm 'normalt'...

--
/Jesper
http://jespersunivers.dk
http://moeskjær.com




Abildgaard 3140 (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 07-08-03 10:18

"Jesper Winding" <jesperw[SNABEL-A]tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3f321735$0$48908$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Ja der er mange. Bare ikke den gode gamle... Det er alt sammen noget
> alternativt med rodfrugter og tomater og lammekød osv... Jeg søger
> opskriften på den man brugte før det blev moderne at hælde alt muligt
andet
> i maden end hvad der var øhmm 'normalt'...
>
Jamen, var det ikke sådan, at man stegte "kødet" til det fik farve og
derefte hældte vand og maizena i til det fik tykkelse, kulør til farven
passede og så salt og peber for at tage det hengemte og et strint ketchup
hvis det gik højt . . .

Det er dejligt dansk - og resterne serveres på en pizza med annanas . . .

--

|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'



gap (07-08-2003)
Kommentar
Fra : gap


Dato : 07-08-03 10:41

Hjemme hos os er det min mand der laver millionbøf så jeg er ikke helt
sikker på opskriften men mener at han svitser løg og kød i en gryde. Hælder
vand på så det når halvvejs op i gryden og koger dette i ca ½ time tror jeg.
Dernæst jævner han det med mel rørt op i mælk og smager til med salt og
peber. Jeg skal spørge ham i aften om dette er rigtigt. Så kan jeg vende
tilbage i aften.

Mange hilsner fra
Grethe
"Jesper Winding" <jesperw[SNABEL-A]tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3f31f8fa$0$48895$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Nu har jeg kigget i både Frøken Jensens og God Mad og der er ingen af dem
> der har opskriften på god gammeldaws millionbøf!
>
> Er der nogen der kan hjælpe her?
>
> --
> /Jesper
> http://jespersunivers.dk
> http://moeskjær.com
>
>
>



Helle (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Helle


Dato : 07-08-03 10:46


"Jesper Winding" <jesperw[SNABEL-A]tdcadsl.dk> wrote in message
news:3f31f8fa$0$48895$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Nu har jeg kigget i både Frøken Jensens og God Mad og der er ingen af dem
> der har opskriften på god gammeldaws millionbøf!
>
> Er der nogen der kan hjælpe her?
>
> --
> /Jesper
> http://jespersunivers.dk
> http://moeskjær.com
>
>
>

Hejsa.

Skær løg i stykker og svits/brun det. Derefter steger du oksekødet sammen
med løgene. Jo længere tid ved svag varme jo bedre. Det har nemlig rigtig
godt af at stå og simre i et stykke tid ligeså stille og rolig.
Du hælder så lidt vand i så det dækker kødet og krydrer med salt og peber.
Og så lidt tomatpure eller ketchub. Jævn med noget meljævning og smag til.
Kom kulør i. Vupti - du har god millionbøf.

Mvh Helle




Kasper Damkjær (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Kasper Damkjær


Dato : 07-08-03 12:24

"Helle" <krammemusen@hotmail.com> wrote in
news:3f321ff3$0$76133$edfadb0f@dread11.news.tele.dk:

>> Nu har jeg kigget i både Frøken Jensens og God Mad og der er ingen af
>> dem der har opskriften på god gammeldaws millionbøf!
>>
>> Er der nogen der kan hjælpe her?

> Skær løg i stykker og svits/brun det. Derefter steger du oksekødet
> sammen med løgene. Jo længere tid ved svag varme jo bedre. Det har
> nemlig rigtig godt af at stå og simre i et stykke tid ligeså stille og
> rolig.

Netop. Svits gerne lidt paprika med - ikke for meget, bare et par
skefulde. Paprika og hakket oksekød har et godt forhold til hinanden IMO.

NB! Retten tager ikke decideret smag af paprika ved ovenstående, det
hæver bare kødets smag.

> Du hælder så lidt vand i så det dækker kødet og krydrer med
> salt og peber. Og så lidt tomatpure eller ketchub. Jævn med noget
> meljævning og smag til. Kom kulør i. Vupti - du har god millionbøf.


--
Kasper Damkjær
http://damkjaer.net/

Ole Damgaard (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Ole Damgaard


Dato : 07-08-03 12:39

"Jesper Winding" <jesperw[SNABEL-A]tdcadsl.dk> wrote in message news:<3f31f8fa$0$48895$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk>...
> Nu har jeg kigget i både Frøken Jensens og God Mad og der er ingen af dem
> der har opskriften på god gammeldaws millionbøf!
>
> Er der nogen der kan hjælpe her?

Er du sikker på at frk. jensen ikke har den under betegnelsen "Hachis"
- det var jo det man kaldte det i de gode gamle dage (når man ikke
ligefrem brugte et latrinært udtryk.)
Her er en god gammel opskrift, som min svigermor fulgte - med mel og
opbagning og det hele.

Hachis
300-400 gr.stegt oksekød
2 store løg
30 gr. smør
2-3 spsk. mel
3-4 dl bouillon
1 krydderkvist - gerne timian
2 tsk. engelsk sovs
tilbehør: Kartoffelmos eller brasede kartofler, salat og engelsk sovs
Mal kød og løg gennem kødmaskineen eller hak begge dele meget fint på
et bræt
Brun fedtstoffet i en stegegryde og svits begge dele heri ved ret
kraftig varme.
Drys melet i under omrøring, til det er opsuget. Spæd lidt efter lidt
med bouillon,under omrøring.
Læg krydderkvisten i gryden, dæmp varmen og læg låg på.
Lad retten småkoge 10 min.
Tag kvisten op, smag til med salt, peber og engelsk sovs.


mvh ole

Inger Pedersen (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 07-08-03 20:19


"Ole Damgaard" <odg@dr.dk> skrev i en meddelelse

>
> Er du sikker på at frk. jensen ikke har den under betegnelsen "Hachis"
> - det var jo det man kaldte det i de gode gamle dage (når man ikke
> ligefrem brugte et latrinært udtryk.)

Nej, det er ikke det samme - millionbøf laves af rå fars, hachis blev lavet
som sidste led af okse- eller flæskesteg:
Søndag: steg, kartofler og sovs
Mandag: stegte skiver af stegen med brasekartofler
Tirsdag: hachis - det var før køleskabenes tid, og nu var det sidste udkald


Hilsen Inger






kim rasmussen (07-08-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 07-08-03 12:49

Hej Jesper
Den tradionelle millionbøf er som flg;

500 gram hakket oksekød
Margarine til bruning
2 mellemstore løg hakket
oksebouilon , så det dækker
Salt og peber

Brun kødet og kom de hakkede løg ved et par minutter
krydr med salt og peber og kom bouilonnen ved så det dækker kødet .
Småsimrer i 30-40 minutter. Jævn med mel eller marizena og lidt kulør.
Serveres med en god kartoffelmos til.

--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet



Ukendt (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 07-08-03 15:16

Ja det må da være noget i den stil. Ingen dikkedarer. Den snupper jeg. Måske
prøver jeg med lidt paprika som Helle og Kasper nævner. Tusind tak alle
sammen

--
/Jesper
http://jespersunivers.dk
http://moeskjær.com




gap (07-08-2003)
Kommentar
Fra : gap


Dato : 07-08-03 19:44

Hej
Nu har jeg talt med min mand og han bekræfter at opskriften er som jeg siger
men at han også tilsætter 2 stk. oksebouillonterninger.

Venlig hilsen

Grethe

"Jesper Winding" <jesperw[SNABEL-A]tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3f325df4$0$48916$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Ja det må da være noget i den stil. Ingen dikkedarer. Den snupper jeg.
Måske
> prøver jeg med lidt paprika som Helle og Kasper nævner. Tusind tak alle
> sammen
>
> --
> /Jesper
> http://jespersunivers.dk
> http://moeskjær.com
>
>
>



Ukendt (08-08-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 08-08-03 01:11

Og her var hvad det blev til...

Smør i gryden - bruses af.
1 gang paprika - lidt på øjemål (en god skvis eller en lille skvat).
3 store løg - mellem til finthakket - steges bløde.
Masser af friskkværnet peber.
1 pakke hakket okse/kalvekød fra slageteren (aner ikke fedt indhold, men det
var nogle pæne stykker der blev hakket, 10-15% vil jeg tro). steges med til
kødet begynder at tage 'bøffarve' og lugte af bøf.
Ca, 1 liter Buillon vand tilsættes.
Der simres 20 min.
Jævnes med mel opblødt i fløde.
Kulør
Smagt til med mere friskkværnet peber og middelhavssalt.
Smagte skide godt Vi var alle enige om at den lagde lige hvor den
skulle...

Tak for al hjælp.
--
/Jesper
http://jespersunivers.dk
http://moeskjær.com





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste