/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
En gang for alle: Pizza-dej ?
Fra : Morten


Dato : 05-08-03 16:07

Hejsa

Der har jo før været tale om hvordan man lavede gode pizzaer, og pizzaer som
dem fra pizzariaet... mht. bagning har min konklution været at den bedste
løsning var en granit plade i ovnen, og så 250 grader...

Jeg har efter anbefaling herinde fra prøvet noget færdig blanding med
tørgær, hvor man bare skulle tilsætte lidt, og jeg oplevde den forskel at
dejen blev meget elastisk, så man faktisk kunne trække den til den rigtige
form...

Vi har også haft nogle opskrifter fremme med durum mel osv... men jeg synes
dog aldrig der er lykkes mig at lave dem som pizzarierne ...

Er der nogen der kender en opskrift, så de bliver ligesom på pizzariaerne,
og evt. også så de er nemmere at lave (altså en elastisk dej)

/Morten



 
 
kim rasmussen (05-08-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 05-08-03 18:54

hej Morten
Her er OPSKRIFTEN.

Dejen kan gemmes i ca 2 dage i køleskabet eller den kan fryses og
gemmes i ca 2 måneder.Det er den langsomme hæve tid der giver smagen i
bunden. Denne opskrift er til 2 bunde på ca 23 cm.



opløs gæren i det lunkne vand til vandet har en cremet
konsistens,ca 10 minutter.Rør olivenolien og det kolde vand i og salt og ca
1/4 af melet , bliv ved med at røre til massen er helt jævn,rør resten af
melet i til dejen ikke klistrer mere.

Del dejen i 2 portioner og rul til 2 boller, skal hæve ca 1 time
hvis dejen skal bruges med det samme under et fugtigt klæde, eller læg dem i
et lille fad dækket med et fugtigt viskestykke over i køleskabet.

Tages ud 15 minutter før brug fra køleskab eller hvis de fryses
drysses med mel og lægges i fryseposer og nedfryses

Ved brug fra fryseren , lægges den frosne dej i en skål ,pensles
med olie , dækkes let med film og tør op enten et døgn i køleskab eller 2
timer i stuetemperatur,den optøedede dej skal være opsvulmet og blød at røre
ved



--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet


begin 666 transparent.gif
K1TE&.#EA`0`!`/ ``````/___R'Y! $```$`+ `````!``$```("3 $`.P``
`
end


Morten (05-08-2003)
Kommentar
Fra : Morten


Dato : 05-08-03 19:23

"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:wbSXa.47830$zL.173@news1.bredband.com...
> hej Morten
> Her er OPSKRIFTEN.

Der står ikke nogle mål på ... altså hvor meget af det hele man skal bruge
?...

Ligeledes er jeg også i tvivl om det der menes er at man "skal" ligge den i
køleskabet eller fryseren før man bruger det, eller om der bare står at man
har mulighedden hvis man vil, men man også sagtens kan bruge den direkte
....?




kim rasmussen (05-08-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 05-08-03 19:49

Hej Morten

Ups ,ja der mangler da noget,dejen kan bruges med det samme men bliver bedre
af at ligge mindst et par timer ,Her er så ingredienslisten:


30 gram gær
4 spsk.lunkent vand ca 40 grader
1 1/2 spsk olivenolie
1 1/4 dl koldt vand
ca 265 gram hvedemel + mel til æltning
3/4 tsk. salt



Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet


begin 666 transparent.gif
K1TE&.#EA`0`!`/ ``````/___R'Y! $```$`+ `````!``$```("3 $`.P``
`
end


Lene (05-08-2003)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 05-08-03 21:24


> 30 gram gær
> 4 spsk.lunkent vand ca 40 grader
> 1 1/2 spsk olivenolie
> 1 1/4 dl koldt vand
> ca 265 gram hvedemel + mel til æltning
> 3/4 tsk. salt
>

Ser fornuftigt ud, men hvorfor den abnorme mængde gær. 2 gram er rigeligt -
og så slipper man for gærsmagen.
Mvh
Casper



Jakob T. Eriksen (06-08-2003)
Kommentar
Fra : Jakob T. Eriksen


Dato : 06-08-03 07:02


"Lene" <lsh@oncable.dk> skrev i en meddelelse
news:3f301260$0$32472$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> > 30 gram gær
> > 4 spsk.lunkent vand ca 40 grader
> > 1 1/2 spsk olivenolie
> > 1 1/4 dl koldt vand
> > ca 265 gram hvedemel + mel til æltning
> > 3/4 tsk. salt
> >
>
> Ser fornuftigt ud, men hvorfor den abnorme mængde gær. 2 gram er
rigeligt -
> og så slipper man for gærsmagen.
> Mvh
> Casper
>

Ja, det er rigtigt. Desuden ville jeg bruge dobbelt så meget olie; måske
endda mere. Det gør dejen smidig og pizzaen sprød.



Mimi (06-08-2003)
Kommentar
Fra : Mimi


Dato : 06-08-03 11:38


> > 30 gram gær
> > 4 spsk.lunkent vand ca 40 grader
> > 1 1/2 spsk olivenolie
> > 1 1/4 dl koldt vand
> > ca 265 gram hvedemel + mel til æltning
> > 3/4 tsk. salt

>Desuden ville jeg bruge dobbelt så meget olie; måske
>endda mere. Det gør dejen smidig og pizzaen sprød.

Til gengæld ville jeg vente med at tilsætte olien til dejen er færdig med at
hæve. Det tip fandt jeg i en opskrift den anden dag, og dejen blev bare så
smidig og blød at arbejde med. Min dej kunne trække ca. 2 spsk. olie efter
hævning og var baseret på durummel.
Mvh Mimi



Morten (06-08-2003)
Kommentar
Fra : Morten


Dato : 06-08-03 15:50

"Mimi" <mimi@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f30da89$0$32456$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> Til gengæld ville jeg vente med at tilsætte olien til dejen er færdig med
at
> hæve. Det tip fandt jeg i en opskrift den anden dag, og dejen blev bare så
> smidig og blød at arbejde med. Min dej kunne trække ca. 2 spsk. olie efter
> hævning og var baseret på durummel.

Så kan man endnu engang se hvordan alle har forskellige måder at lave deres
pizza bunde på...

Tager du simpelthen den færdigt hævede daj, og ælter olien ind i ...?



Jørgen Hess (06-08-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 06-08-03 17:04


"Morten" <REMOVETHIS_post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:bgr4iq$qrh$1@sunsite.dk...
> "Mimi" <mimi@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3f30da89$0$32456$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> >
> > Til gengæld ville jeg vente med at tilsætte olien til dejen er
færdig med
> at
> > hæve. Det tip fandt jeg i en opskrift den anden dag, og dejen blev
bare så
> > smidig og blød at arbejde med. Min dej kunne trække ca. 2 spsk.
olie efter
> > hævning og var baseret på durummel.
>
> Så kan man endnu engang se hvordan alle har forskellige måder at
lave deres
> pizza bunde på...
>
> Tager du simpelthen den færdigt hævede daj, og ælter olien ind i
....?
>
>
Så kan man vel også lave en fransk pizza: Der skal bare æltes lidt æg
i dejen til en brioche dej, og så en fransk brie i stedet for
mozarala?
mvh
Jørgen



Mimi (06-08-2003)
Kommentar
Fra : Mimi


Dato : 06-08-03 20:09

> Tager du simpelthen den færdigt hævede daj, og ælter olien ind i ...?

Ja
Opskriften var sådan:
1. Man laver en "fordej" af vand, gær og lidt af melet. Fordejen hviler i 10
minutter.
2. Derpå blandet resten af melet og salt i lidt efter lidt.
3. Dejen hæver til dobbelt størrelse (1/2 - 3/4time).
4. Dejen slås ned og æltes igennem sammen med de ca. 2 spsk. olie. (Bordet
bliver selvfølgelig lidt fedtet, til gengæld hænger dejen ikke i hænderne)

Jeg syntes, det lød lidt besværligt, men kastede mig ud i det alligevel -
nu havde jeg nemlig købt det rigtige durummel for en gangs skyld. Og det
blev rigtig godt. Da mine udrulningsevner er til at overse, blev pizzaen tyk
i den ene ende og tynd i den anden og dermed fik jeg afprøvet dejen som både
"thin crust" og "deep pan". Førstnævnte blev sprød og sidstnævnte fuld af
små lufthuller - hvilket jeg er meget stolt af, da jeg ikke har en dråbe
italiensk blod i årerne

Mvh Mimi




Lene (06-08-2003)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 06-08-03 21:55


> nu havde jeg nemlig købt det rigtige durummel for en gangs skyld.

Hej
Hvorfor durummel? Det er for så vidt udmærket, men egentlig er det vel til
pasta man bruger durummel (og selvfølgelig kan man hælde en eller anden
procentdel i brød og pizza, også 100%). Melet er selvfølgelig ikke
ligegyldigt - der er stor forskel. Brug fx "grano tenero 00".
Mvh
Casper



Mimi (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Mimi


Dato : 07-08-03 11:35


<lsh@oncable.dk> wrote
> Hvorfor durummel?
Fordi der stod på pakken, at det var velegnet til pizza!

>Brug fx "grano tenero 00"
Hmmm, det lyder som noget man får i en specialforretning?

Mvh Mimi





Lene (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 07-08-03 17:55


">
> >Brug fx "grano tenero 00"
> Hmmm, det lyder som noget man får i en specialforretning?
>
> Mvh Mimi

Hej Mimi
De har det i ISO og IRMA, og jeg er næsten sikker på, at Føtes har et
lignende produkt. For få år siden skulle man til specialbutikker, men nu fås
det næsten allevegne. Det er dog stadig dobbelt så dyrt som almindelig mel,
men pengene er godt givet ud.
Mvh
Casper



Mimi (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Mimi


Dato : 07-08-03 19:47

<lsh@oncable.dk> wrote
> De har det i ISO og IRMA, og jeg er næsten sikker på, at Føtes har et
> lignende produkt. For få år siden skulle man til specialbutikker, men nu
fås
> det næsten allevegne. Det er dog stadig dobbelt så dyrt som almindelig
mel,
> men pengene er godt givet ud.
Så skal det da prøves, takker



kim rasmussen (07-08-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 07-08-03 12:56

Hvorfor skal i lave om på min dej.
Kunne i ikke komme med jeres egen dejopskrift ,så kunne vi andre måske også
lære lidt mere og gøre nogle gode erfaringer

--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet



Jakob T. Eriksen (07-08-2003)
Kommentar
Fra : Jakob T. Eriksen


Dato : 07-08-03 15:24


"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:j8rYa.49375$zL.69@news1.bredband.com...
> Hvorfor skal i lave om på min dej.
> Kunne i ikke komme med jeres egen dejopskrift ,så kunne vi andre måske
også
> lære lidt mere og gøre nogle gode erfaringer

OK - jeg poster så denne her som er en lettere revideret udgave af én jeg
har sendt tidligere i en af de tidligere utallige tråde om pizzadej.


3/4 dl vand
5 g gær
1 tsk salt
3 spsk. olie (hellere en rasp- eller vidruekerneolie end end dårlig
olivenolie)
god mel (højt protein- og glutenindhold)

Dejen skal æltes godt igennem uden at der bruges for meget mel (man lærer
det hurtigt efter et par forsøg), og derefter skal den hæve så længe som
muligt - mindst tre timer og helst et døgn i køleskabet. Dejen kan med
fordel rulles ud med durummel, hvilket er med til at gøre pizzaen sprød. Det
er desuden vigtigt ikke at bruge for meget tomatsovs; hvis man bruger mere
end 2-3 spsk. kan pizzaen blive for våd. Pizzaen bages ved 300 grader i 8-10
minutter.




Hans Chr. Vang (08-08-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 08-08-03 06:31

VERDENENS NEMME PIZZA DEJ

BASTA

1kg. durum mel fra netto til en ti'er..

en kvart pakke gær, af firkanterne.

565ml lunkent vand.

1spsk sukker
1 tsk salt

hæld salten og sukkeren i melen.
lav en brønd af melblandingen, hæld vandet i, og smuldr gæren i det.

tag så en gaffel og før den rundt i cirkler indefra og ud, indtil du har
opløst al gæren, og har ført mel nok ind i midten, til at du kan begynde at
ælte med hænderne. (dette har du når der ikke er mere vand, men en lind
masse istedet).

der er nok til en 10 stk 1-persons pizzaer. skær dejen ud i 10 lige store
stykker, og knald dem i fryseren.. deri ka de ligge i ihvertfald 2 måneder..
i køleskab et par uger.


det hele tager maks 10 minutter.

HC



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste