Jeg have, lav selv IS uge, for ikke så lang tid siden, og vil sige uden
ismaskine, bliver det ikke ret godt, jeg rørte og rørte (i fryseren), og
stadigvæk blev det ikke super, da krystallernevar lige glade, så hvor kan
man egenligt købe en ismaskine ? og hvad koster den.
mvh
Henrik
"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
news:g2ehivoqick3puuv6vlcqggr28k9dnrjsc@4ax.com...
> [Søren Astrup | Wed, 30 Jul 2003 23:51:49 +0200]
>
> >Hvordan laver selv sådan noget is?
>
> I virkeligheden er der ikke megen magi i selve opskriften; hovedreglen
> siger 1/3 "tør" frugt, 1/3 sukker og 1/3 vand - hvis man bruger en våd
> frugt (altså saftholdig) som appelsin etc. skal man justere forholdet og
> bruge mindre vand.
>
> Magien i en god sorbet kommer nemlig af tilberedningen, nemlig at køre
> massen i en ismaskine der hele tiden omrører den mens den fryser,
> således at den normale udkrystalisering der sker i vand i en fryser
> undgås, så krystallerne hele tiden bliver knust og du får denne sejlige
> bløde/seje konsistens.
>
> Har du ikke en ismaskine, kan du til en vis grad opnå lidt af det samme
> med at fryse massen i en form og omrører engang imellem under
> frysningen; samt at et par gange tage massen ud af formen og piske den
> igennem med en håndmikser eller køre den i en foodprocessor.
>
> >Håber der er nogle herlige mennesker der kan hjælpe mig her i
sommervarmen,
> >som forhåbentligt varer ved længe! ;)
>
> Gerne - skriv endelig igen :)
>
> René
>
www.rene.hjorth.com
> &
www.lowcarb.dk