"Mark Schiller" <ms@vosborg.invalid> skrev i en meddelelse
news:32IvPyOMvvsiHoHFmFp2ws7xypEb@4ax.com...
> Mon, 4 Aug 2003 17:15:19 +0200, berigede "Renate Jacobsen"
> <renate@bgprint.dk> dk.fritid.hus-og-have med:
>
> >Hehe...nu mente jeg jo også de sorter, der udelukkende spises røde.
Jeg
> >er jo håbløst ignorant, med hensyn til chili der ikke lige kommer fra
> >Amerika.
>
> *LOL*
>
>
> >Det synes jeg tilgengæld ikke, kan diskuteres som "smag og behag". Der er
> >*masser* af bitterstof i frø. Jeg ved godt at der også er styrke, men den
er
> >der jo også masser af i helt modne frugter.
>
> Du har da ret - men problemet er blot, at man på nogle sorter, har mere
> end vanvittig svært ved, at fjerne kerner og væg ............ min pointe
> var derfor blot, at man sagtens kan spise disse uden, at sidde med en
> øv-oplevelse
Jamen det er jo fordi, jeg ikke har kendskab til frugter, hvor det ikke er
muligt at fjerne frø og vægge, endnu.
>
> >Hehe, Jeg har aldrig selv dyrket Birdeye, og dog tror der var et par i
> >blandt sidste sommer. Men det er jo Thai-chili. Dem gider jeg ikke. De er
> >som oftest bare stærke og uden smag.
>
> Hvis du har lyst, så prøv lige:
>
>
http://www.vosborg.dk/public/visopskrift.asp?id=1
>
> og så lad os snakke sammen igen, om Birdeyes fortræffeligheder
)
> (ovenstående opskrift kan også bruge af ikke-chili-fanatikere)
Hmmm, den ser avanceret ud. Men det må da prøves en dag. Jeg bliver vist
nødt til, at overtale Jonas til en enkelt birdeyes-plante i næste sesson.
> >Nej, gi' mig nogle Serrano, de kan
> >trylle en hvilken som helst kedelig gryderet om til en herremiddag.
>
> Jeg har ikke prøvet dem endnu, men mit bed siger, at det ikke var så
> længe
)
>
>
> >Hvordan bliver høsten i år?
>
> Den korte udgave:
>
> Den bliver noget rigtig møg! Tiden er løbet fra mig i år, var ellers
> rimelig god tid med planterne, de så flotte ud og så gik der et eller
> andet galt .................. meeeen, jeg får da chili - bare ikke i det
> omfang jeg havde håbet på
)
Hvad var der det gik galt? Kom de for sent i større potter?
>
> Set fra den positive side, så har jeg haft nogle præmiestunder med min
> søn istedet og så må jeg dyrke chili i stort omfang, når jeg bliver
> gammel
)
Ja eller når din søn når en alder, hvor chilien bliver intressant. Min søn
på 11 er helt vild med drivhuset. Han kommer der flere gange om dagen, for
at se om der er sket nyt.
Han er efterhånden nået til jalapeño-styrke.
Men vi har også i år en del søde chilier, som ungerne elsker.
>
> Nah, det bliver nok bedre næste år - så må jeg tage mig lidt mere sammen
> uagtet, at sønnen på det tidspunkt er blevet storebror ...........
))
Jamen når han er blevet storebror, vil han sikkert sætte pris på lidt far og
søn samværd, så bare igang med potter, frø og jord.
Og tillykke med den lille ny, når den tid kommer.
> Hvordan bliver din høst?
>
>
> /Mark
>
Tja, det vil jeg nødigt udtale mig om.
Som du sikkert husker, er det jo
i virkeligheden ikke *min* høst.
Chili er Jonas' projekt. Men jeg synes det er rigtig intressant, så jeg
følger som regel godt med. Jeg udtaler mig så alligevel:
Vi har ca. 40 planter i år. Der er masser af frugt på de fleste sorter. Dog
er tabaskoerne ikke noget at prale af endnu. Mange men små frugter. Vi håber
sessonen bliver lang og varm, så vi også kan få de sene sorter med. Vi har
allerede fuldmodne Habanero Scotch Bonnet og CRH'er.
En anden ny sort vi
har i år, er Large Red Cherry Hot, den ser rigtig sjov ud. De er nærmest
kuglerunde og vokser opad. De er på størrelse med golfkugler, og meget
dekorative. Styrken er moderat. Lige nu har vi Jalapeñoer i læssevis, så der
skal snart fryses.
Alt i alt ser det lovende ud og det lader til, at især Serranoerne kommer
til at give rigtig godt.
Jeg håber du får lidt til fryseren alligevel.
Mvh. Renate