|
| Konservering af chili? Fra : Blue |
Dato : 28-07-03 14:43 |
|
Hej med jer
JEg har for første gang, og med overmåde succes, haft en chiliplante
på min terrasse.
Jeg vil så gerne gemme frugterne til de kolde vintermåneder, men
hvordan gør man?
Frysning, syltning eller i olie?
Jeg vil gerne bl.a. lave en god chili-olie, men skal frugterne
"behandles" inden de lægges i olien.
Gode råd modtages med kyshånd!
/Blue
| |
Jakob Bock (28-07-2003)
| Kommentar Fra : Jakob Bock |
Dato : 28-07-03 16:01 |
|
Blue skrev:
> JEg har for første gang, og med overmåde succes, haft en chiliplante
> på min terrasse.
>
> Jeg vil så gerne gemme frugterne til de kolde vintermåneder, men
> hvordan gør man?
Her bruger vi tørring og frysning til at konservere frugterne. Ikke
alle sorter egner sig til tørring -- f.eks. ryger alle
habanero-typerne i fryserne, mens de cayenne-agtige tørres.
--
Venlig hilsen
Jakob Bock
| |
Torben Abilgaard (28-07-2003)
| Kommentar Fra : Torben Abilgaard |
Dato : 28-07-03 20:09 |
|
"Jakob Bock" <jakob.bock@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:bg3ds9$pva$1@sunsite.dk...
> Blue skrev:
>
> > JEg har for første gang, og med overmåde succes, haft en chiliplante
> > på min terrasse.
> >
> > Jeg vil så gerne gemme frugterne til de kolde vintermåneder, men
> > hvordan gør man?
>
> Her bruger vi tørring og frysning til at konservere frugterne. Ikke
> alle sorter egner sig til tørring -- f.eks. ryger alle
> habanero-typerne i fryserne, mens de cayenne-agtige tørres.
>
Hvilke chilier kalder du habanero-typen?
--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben Abildgaard
| |
Jakob Bock (28-07-2003)
| Kommentar Fra : Jakob Bock |
Dato : 28-07-03 22:39 |
|
Torben Abilgaard skrev:
>> Her bruger vi tørring og frysning til at konservere frugterne. Ikke
>> alle sorter egner sig til tørring -- f.eks. ryger alle
>> habanero-typerne i fryserne, mens de cayenne-agtige tørres.
>>
> Hvilke chilier kalder du habanero-typen?
Af dem vi dyrker: Habanero, Chocolate Scotch Bonnet og Carribian Red
-- allesammen sorter af Capsicum chinense.
--
Venlig hilsen
Jakob Bock
| |
Ole Jensen (30-07-2003)
| Kommentar Fra : Ole Jensen |
Dato : 30-07-03 12:49 |
|
Jakob Bock wrote:
> Torben Abilgaard skrev:
>
>
>>>Her bruger vi tørring og frysning til at konservere frugterne. Ikke
>>>alle sorter egner sig til tørring -- f.eks. ryger alle
>>>habanero-typerne i fryserne, mens de cayenne-agtige tørres.
>>>
>>
>>Hvilke chilier kalder du habanero-typen?
>
>
> Af dem vi dyrker: Habanero, Chocolate Scotch Bonnet og Carribian Red
> -- allesammen sorter af Capsicum chinense.
>
Hej
Prøv at se på:
http://www.gartneri-toftegaard.dk/
Under plantesalg (forår), chili, hvor der er beskrivelser af mange slags.
mvh
Ole-J
| |
Torben Abilgaard (30-07-2003)
| Kommentar Fra : Torben Abilgaard |
Dato : 30-07-03 21:00 |
|
scripsit "Ole Jensen"
> Prøv at se på:
>
> http://www.gartneri-toftegaard.dk/
>
> Under plantesalg (forår), chili, hvor der er beskrivelser af mange slags.
Wow! Sikke en tidrøver. Jeg skal lige pludselig til Køge og bruger mindst en
halv dag på at ose og snolde.
AGGEMAM.
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben Abildgaard
| |
|
|