/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rygning af fisk
Fra : Kasper Katzmann


Dato : 25-07-03 09:53

Jeg har købt en Gourmani røgeovn i Silvan og glæder mig utroligt meget til
at komme igeng med den. Jeg har dog aldrig prøvet at ryge fisk (eller noget
som helst andet) før, så jeg kunne godt bruge noget vejlednin i hvordan jeg
kommer igang.

Er der nogen her der har links til en eller flere sider der beskriver
hvordan man gør fra bunden? Eller blot kan fortælle her hvad jeg skal gøre.

Skal jeg smide røgesmulden direkte på kullene?

Ovnen kan ses her:
http://www.gourmani.com/cgi-bin/products/products.asp?id=83&lng=dk

--

Mvh
Kasper Katzmann
Katzmann Consulting
http://www.katzmann.dk



 
 
Steen Jakobsen (25-07-2003)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 25-07-03 15:58

> Jeg har købt en Gourmani røgeovn i Silvan og glæder mig utroligt meget til
> at komme igeng med den. Jeg har dog aldrig prøvet at ryge fisk (eller
noget
> som helst andet) før, så jeg kunne godt bruge noget vejlednin i hvordan
jeg
> kommer igang.
>
> Er der nogen her der har links til en eller flere sider der beskriver
> hvordan man gør fra bunden? Eller blot kan fortælle her hvad jeg skal
gøre.
>
> Skal jeg smide røgesmulden direkte på kullene?

Hej Kasper.

Jeg har også sådan en og vil anbefale dig at læse brugsanvisningen der
fulgte med, der er et par opskrifter.
Du skal passe på ikke at fylde for meget kul i, den bliver let for varm. Jeg
bruger et gammelt dørslag af aluminium ovenpå kulristen for at samle en
lille mængde kul så de brænder bedre. Derefter savsmul direkte ovenpå
kullene.

Prøv bare med et par ørreder og spørg igen hvis jeg kan hjælpe med min
begrænsede erfaring.

Hilsen, Steen.



Kasper Katzmann (25-07-2003)
Kommentar
Fra : Kasper Katzmann


Dato : 25-07-03 19:04

Steen Jakobsen wrote:
>> Jeg har købt en Gourmani røgeovn i Silvan og glæder mig utroligt
>> meget til at komme igeng med den. Jeg har dog aldrig prøvet at ryge
>> fisk (eller noget som helst andet) før, så jeg kunne godt bruge
>> noget vejlednin i hvordan jeg kommer igang.

> Jeg har også sådan en og vil anbefale dig at læse brugsanvisningen der
> fulgte med, der er et par opskrifter.
> Du skal passe på ikke at fylde for meget kul i, den bliver let for
> varm. Jeg bruger et gammelt dørslag af aluminium ovenpå kulristen for
> at samle en lille mængde kul så de brænder bedre. Derefter savsmul
> direkte ovenpå kullene.
>
> Prøv bare med et par ørreder og spørg igen hvis jeg kan hjælpe med min
> begrænsede erfaring.


Tusind tak for hjælpen. Jeg tror nu jeg starter med de laks min kæreste
købte i dag.

Kender du evt. nogle gode bøger om emnet?


--

Mvh
Kasper Katzmann
Katzmann Consulting
http://www.katzmann.dk



Carsten Finn Rasmuss~ (25-07-2003)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 25-07-03 20:22

Kasper Katzmann wrote:
> Steen Jakobsen wrote:
>
> Kender du evt. nogle gode bøger om emnet?

George Kringelbach: Kringelbachs salte og røgebog.
Kan lånes på biblioteket.
Emnetal: 64.13

Held og lykke med laksen

--
Carsten (3600)
HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....



Ton Sijm (26-07-2003)
Kommentar
Fra : Ton Sijm


Dato : 26-07-03 13:20

Hi, Kasper,

Did it work out well with the laks?
I've seen the oven at Silvan in Albertslund, but didn't buy it yet since I
first wanted to try this out:
I made a røgeovn myself from a few woodsticks and a plastic bag. One has to
be carefull with the laks: first one buys some raw laks (Aldi, 500-600g 30
Kroner). The laks you first have to salt (1l water, 200g salt, 20g sugar, 8
hours in the refrigerator), then smoke. Be carefull: only one or two coals
are needed, the temperature may NOT exceed the 27 degrees Celsius (we want
to keep the fish raw). Just sprinkle the savsmuld on the coal so that it
keeps on smoking. After 1-2 hours you have a PERFECT røget laks !!!

I smoked for 2 hours and man, such a DELICIOUS laks

"Kasper Katzmann" <kasper@katzmann-skal-vaek.dk> skrev i en meddelelse
news:3f20f000$0$76070$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har købt en Gourmani røgeovn i Silvan og glæder mig utroligt meget til
> at komme igeng med den. Jeg har dog aldrig prøvet at ryge fisk (eller
noget
> som helst andet) før, så jeg kunne godt bruge noget vejlednin i hvordan
jeg
> kommer igang.
>
> Er der nogen her der har links til en eller flere sider der beskriver
> hvordan man gør fra bunden? Eller blot kan fortælle her hvad jeg skal
gøre.
>
> Skal jeg smide røgesmulden direkte på kullene?
>
> Ovnen kan ses her:
> http://www.gourmani.com/cgi-bin/products/products.asp?id=83&lng=dk
>
> --
>
> Mvh
> Kasper Katzmann
> Katzmann Consulting
> http://www.katzmann.dk
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste