Haveejere er stolte over at kunne forære væk af deres overskud.
Men modtagerne er ofte på ferie i høsttiden, og henkogning og syltning er
for de gammeldags husmødre.
Jeg tror at soltørring er løsningen, vedr megen frugt.Selvom det var
fattigmands- og ulandsløsning før sukker blev overklasse-smag (som jeg tror
er ved at blive forældet, nu).
Det er sjovere at stå i haven og fin-dele og lægge på tørrebakker end at stå
i køkkenet om sommeren og hælde sukker og atamon på kogende gryder.
Jeg er begyndt at købe store pitabrød som let splittes i to ultratynde
"bæreflager"(alle indvandrerbutikker på Nørrebrogade har disse brød, som er
anvendelige til meget).
Blommerne mases med en fladbundet gryde ned mod bradepande så man kan pille
stenene væk, og frugtkødet smøres på de tynde pitabrød, der lægges i solen.
Når frugtkød-brød flagen spises kan man evt smøre japapenos på, eller lidt
chilipulver eller lidt købemarmelade eller dyppe hurtigt i vand og så strø
sukker på, der så bliver hængende i et tyndt lag.
Tørret frugt kan der gå frømøl i (hvis man glemmer det i mange måneder) og
plastpose er ikke tæt mod æglægningsbrod .
Hvis man går ind for miniturisering og bor som pilot i et cockpit, er det
tiltalende med tørmad der ikke fylder det kvarte af marmeladeglas og Kohberg
boller.
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com