Hej Inger
Inger Pedersen <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote:
> "Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
>
> >
> > Nu har vi igen lige været 14 dage på Sjælland og smovset i
> > Tebirkes og Kaffebrød - som jo er umulige at opdrive i det jydske,
>
> Tja... her kan du da få opskriften på kaffebrød fra "Køkkenbogen" -
> foreningen af danske husholdningslærerinder
> Opskriften er meget lig den, min salig midtjyske svigermor brugte.
> Om det så er det, du søger, vil vise sig.
>
Det var det ikke, men jeg takker for dit hurtige svar.
Min hustru fra Vestjylland kender den slags, og kalder dem tvebakker.
Det er en mef makron oven på en art franskbrødsdej, så Pers er nok den
rigtige.
/Sebastian
> 300 g mel
> 1 tsk. hjortetaksalt
> 175 g smør eller margarine
> 1 æg
> 125 g sukker
> evt. 25 g hakkede mandler eller nødder
>
>
> Æltet dej
> Dejen trilles i ikke for tynde stænger i pladens længde.
> Bagetid 12 - 15 min. ved 200 grader
> Stængerne skæres straks efter bagningen i snitter på skrå og tørres i ovnen
> ved 170 grader.
>
> Hilsen Inger
--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH --
http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50