/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp... ideer mangles!
Fra : Anne


Dato : 18-07-03 11:01

Er der nogen som har nogle ideer til en udendørs 30 års fødselsdag??

Hjælp...



 
 
Carsten Riis (18-07-2003)
Kommentar
Fra : Carsten Riis


Dato : 18-07-03 11:51

Anne wrote:
>
> Er der nogen som har nogle ideer til en udendørs 30 års fødselsdag??

Grill (helstegt pattegris)
Salater (tja, bland selv efter smag og behag).



--
Med venlig hilsen Carsten Riis
Vær med til at redde liv ca. 4 gange om året
http://www.bloddonor.dk

Stefan Garvig (19-07-2003)
Kommentar
Fra : Stefan Garvig


Dato : 19-07-03 15:31


"Anne" <annebwitte@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3f17c586$0$22629$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Er der nogen som har nogle ideer til en udendørs 30 års fødselsdag??
>
> Hjælp...
>
>

Stor udendørs grill med kød ad libitum. Folk griller selv deres bøf. Husk
også pølser, flutes, salat, dressinger, evt et par fade med flødestuvede
kartofler (mums!). Folk kan evt. selv tage drikkevarer med, men hav et
bufferlager (et par kasser øl) så festen ikke løber tør i løbet af natten.
Det er sgu så trælskt.

Husk også en tilstrækkelig stor baldakin til at overdække grillen med, i
fald det bliver regn. Man kan sagtens grille i regnvejr, bare man står i
tørvejr. Blæsevejr plejer ikke at være ødelæggende for grillningen, men ved
stormvejr bør du nok rykke indendørs.

Går det helt op i ged med vejret, så erstat grillen med din ovn, hvor der
hele tiden er bøffer og pølser på risten (ovnsteges). Det kan faktisk gøre
det ud for en slags grill, selv om den delikate røgsmag mangler.

Rigtig god fødselsdagsfest.


Venligst

Stefan Garvig


**********
For direct reply only:
Remove GED in the email address
sgdataGED@edb.dk
**********






Ole Stigaard (21-07-2003)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 21-07-03 14:02


"Anne" <annebwitte@stofanet.dk> wrote in message
news:3f17c586$0$22629$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Er der nogen som har nogle ideer til en udendørs 30 års fødselsdag??

Hej Anne, sidste sommer lavede jeg det store tapasbord til min kærestes
fødselsdag. En del af ideerne kom fra news:aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk
hvor Sandra har givet en masse opskrifter på guf fra Bella Italia.
Det er meget nemt at gå til men tager lidt tid. Men da vennerne stadig taler
om det, må det jo have været OK.

Jeg er i Italien på tredje måned og har kun et godt råd mht italiensk mad:
Brug dobbelt så meget olie, som du vil mene er for meget, og så en ekstra
slat. Det er i hvert fald hvad italienerne selv gør, og det er den eneste
måde jeg har kunnet få maden til at smage rigtig 'italiensk' på.

God fødselsdag!

Ole S



Ole Stigaard (22-07-2003)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 22-07-03 12:19

Hmm, to ting: for det første var det ID'et på min egen post fra den gang, og
for det andet, virker det heller ikke hos mig selv lige nu. Men I flg.
google stod der følgende:

nospam.dk>
Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
Subject: Re: Tapas-ideer til en middag...
Date: Fri, 9 Aug 2002 19:46:54 +0200
Lines: 100
Message-ID: <aj132u$17qnpt$1@ID-149139.news.dfncis.de>
References: <aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk>
NNTP-Posting-Host: dial-16-208.csc.dk (147.29.16.208)
X-Trace: fu-berlin.de 1028919199 41770813 147.29.16.208 (16 [149139])
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200


"Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> wrote in message
news:aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk...

> En vigtig ting er, at det skal være vegetarisk. Dog kan fisk accepteres.

Dette er altid for mig en gåde - en vegetar spiser ikke dyr, men fisk er i
DK altid accepteret. ???
Nåh jeg har en bror der er vegan, så skal jeg lige tænke på hans menu...

Alle mulige grøntssager grillede og marinedere. Fx peberfrugter i både,
skiver af squash og aubergine, og små løg (de flade: borrettane). Har man
ikke lyst til at lave dem, kan man købe dem på dåse / pakke hos Supermarco!
Især squash og aubergine ville jeg vende dem i mindst 1 time i olivenolie,
hakket persille, basilikum og hvidløg.
Peberfrugt (gul og rød) kan skinnes og smager IMO bedre. Kan vendes i olie
alene eller olie+hvidløg (salt+peber i alle, of course). Og kan man lide
frisk chili, ned med den!

Hvis man så spiser fisk, er der noget som ingen kan modstå. Du skinner dine
peberfrugt fileter efter at have grillet dem (eller evt. baget i ovnen
indtil du kan se, at skinnen kan fjernes; mindst 1/2 time på lav varme). Det
er nemmeste at fjerne skind ved at pakke dem i en fryserpose mens de er
varme, og når de giver fugt fra sig, taber de nemmere skindet.
OK - væk med skind, kog dem 3min mindt i vineddikke. Lad dem tørre på
køkkenrulle, og "farser" hver filet med en ansjosfilet (acciughe sott'olio,
findes i bl.a. Irma, og ikke "danske" ansjoser!!!).
Sæt det hele fast med en tandstik og læg dem i en syltedåse. Når alle er ind
i vase, dæk med olivenolie. De smager bedst efter mindst 1 uge og kan gemmes
i måneder. Men de fordufter hurtigere...
Hvis man kan li' den kan man også stikke i hver rulle 1 kaper.
PS de skal koges i eddikke hvis de skal gemmes, og de kan sagtens være i
skabet, ikke i køleren.

Du kan se at alle disse sager kan laves mindst 1 dag før!

Parmigiana di melanzane.
Steg auberginer i 1cm tykke skiver i olie, lav en "lasagne" af skiver af
stegte auberginer, tomatsauce (tomat+løg+basilikum og ikke andet!), skiver
af mozzarella, revet parmesanost. Bag (og gratiner til sidst) det hele 1
time ca. i ovnen.
Bedst når det er varmt.
1 fad = ca 2 store auberginer, 2 mozzarella, 1 dåse tomater = 6 portioner.

En siciliansk variant:
vend aubergine skiver i pisket æg, og mel, steg i (oliven)olie, lav en
"minisandwich" af 2 skiver steg aubergine med 1 skive mozzarella, dæk med
tomatsauce og masser af basilikumblader, drys med pecorino (eller parmesan,
det gør jeg...) og lidt origano, bag/gratiner det hele ca 1/2 time. Kan også
spise kold.

Patate e carciofi.
Kogte kartofler (faste) skæres i skiver , dækkes med 1/2 artiskok bund, og
det hele "varmes op" i en pande (med låg på) på lav varme, med persille og
hvidløg. Skal Den laver min mor ofte til vegan-sønniken.

Mozzarelline fritte.
Paner små mozzarelle (kan nu hverves i mange supermarkeder) som er tørret i
køkkenrulle, vendt i æg+rasp. Skal spises mens de er varme.

Pinde-caprese.
Jeg har for nylig renoveret caprese ved at stikke på en tandstik 1 lille
mozzarella, 1-2blade basilikum og en cherry tomat, vend i olivenolie
(jomfru) og salt. Vup - den er spist. Måske kan bruges som "pindemad" ved
velkomstdrinken?

"Vegetar" vitello tonnato.
De sædvanlige stegte (gule) peberfrugter kan smøres med tonnata-sauce og
stilles i køleskabet nogle timer inden.
Tonnata består af mayo (please: lav den selv med æg, citron og olie, ikke
andet! eller køb "Calve'" hos Supermarco); tunfisk, capers og ansjoser. Og
findes hos vores gode mand ofte i dåsen, klar til brug...

Prøv at søge NG for tidligere emne (jeg mindes om at have svaret tidl.på
noget ligende) jeg husker iøvrigt at have postet en "insalata di riso" som
altid er på de italienske borde om sommer.
Man kan iøvrigt farsere tomater med den... mest til "scenografien" men
smager ok.

> P.S.: Jeg har søgt i gruppen efter en god melon-sorbet, men intet er
dukket op. Skulle en af jer maskinparkindehavere have DEN
> bedste, må I gerne dele
>
Fra min Gaggia-encyklopedi:

Melonsorbet
200g melon
150g sukker
200g vand
Alt røres sammen i blender / foodprocessor og køres i ismaskinen 30 min (i
limo-modellen...)
Jeg har engang postet en "Granita d'anguria" her og gad vide om den findes
stadig med Google, den er meget god (vandmelon). Ellers kan den ovenstående
bruges med al frugt, især dem der går "agurk" med mælken, fx fersken,
abrikoser, osv.

Buona fortuna

Sandra






Anne (22-07-2003)
Kommentar
Fra : Anne


Dato : 22-07-03 15:28

1000 tak Lækkert!
Anne
Ps det må prøves..
"Ole Stigaard" <sunsite-ole@stigaard.net.invalid> skrev i en meddelelse
news:bfj6ja$1o0$1@sunsite.dk...
> Hmm, to ting: for det første var det ID'et på min egen post fra den gang,
og
> for det andet, virker det heller ikke hos mig selv lige nu. Men I flg.
> google stod der følgende:
>
> nospam.dk>
> Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
> Subject: Re: Tapas-ideer til en middag...
> Date: Fri, 9 Aug 2002 19:46:54 +0200
> Lines: 100
> Message-ID: <aj132u$17qnpt$1@ID-149139.news.dfncis.de>
> References: <aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk>
> NNTP-Posting-Host: dial-16-208.csc.dk (147.29.16.208)
> X-Trace: fu-berlin.de 1028919199 41770813 147.29.16.208 (16 [149139])
> X-Priority: 3
> X-MSMail-Priority: Normal
> X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
>
>
> "Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> wrote in message
> news:aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk...
>
> > En vigtig ting er, at det skal være vegetarisk. Dog kan fisk accepteres.
>
> Dette er altid for mig en gåde - en vegetar spiser ikke dyr, men fisk er i
> DK altid accepteret. ???
> Nåh jeg har en bror der er vegan, så skal jeg lige tænke på hans menu...
>
> Alle mulige grøntssager grillede og marinedere. Fx peberfrugter i både,
> skiver af squash og aubergine, og små løg (de flade: borrettane). Har man
> ikke lyst til at lave dem, kan man købe dem på dåse / pakke hos
Supermarco!
> Især squash og aubergine ville jeg vende dem i mindst 1 time i olivenolie,
> hakket persille, basilikum og hvidløg.
> Peberfrugt (gul og rød) kan skinnes og smager IMO bedre. Kan vendes i olie
> alene eller olie+hvidløg (salt+peber i alle, of course). Og kan man lide
> frisk chili, ned med den!
>
> Hvis man så spiser fisk, er der noget som ingen kan modstå. Du skinner
dine
> peberfrugt fileter efter at have grillet dem (eller evt. baget i ovnen
> indtil du kan se, at skinnen kan fjernes; mindst 1/2 time på lav varme).
Det
> er nemmeste at fjerne skind ved at pakke dem i en fryserpose mens de er
> varme, og når de giver fugt fra sig, taber de nemmere skindet.
> OK - væk med skind, kog dem 3min mindt i vineddikke. Lad dem tørre på
> køkkenrulle, og "farser" hver filet med en ansjosfilet (acciughe
sott'olio,
> findes i bl.a. Irma, og ikke "danske" ansjoser!!!).
> Sæt det hele fast med en tandstik og læg dem i en syltedåse. Når alle er
ind
> i vase, dæk med olivenolie. De smager bedst efter mindst 1 uge og kan
gemmes
> i måneder. Men de fordufter hurtigere...
> Hvis man kan li' den kan man også stikke i hver rulle 1 kaper.
> PS de skal koges i eddikke hvis de skal gemmes, og de kan sagtens være i
> skabet, ikke i køleren.
>
> Du kan se at alle disse sager kan laves mindst 1 dag før!
>
> Parmigiana di melanzane.
> Steg auberginer i 1cm tykke skiver i olie, lav en "lasagne" af skiver af
> stegte auberginer, tomatsauce (tomat+løg+basilikum og ikke andet!), skiver
> af mozzarella, revet parmesanost. Bag (og gratiner til sidst) det hele 1
> time ca. i ovnen.
> Bedst når det er varmt.
> 1 fad = ca 2 store auberginer, 2 mozzarella, 1 dåse tomater = 6 portioner.
>
> En siciliansk variant:
> vend aubergine skiver i pisket æg, og mel, steg i (oliven)olie, lav en
> "minisandwich" af 2 skiver steg aubergine med 1 skive mozzarella, dæk med
> tomatsauce og masser af basilikumblader, drys med pecorino (eller
parmesan,
> det gør jeg...) og lidt origano, bag/gratiner det hele ca 1/2 time. Kan
også
> spise kold.
>
> Patate e carciofi.
> Kogte kartofler (faste) skæres i skiver , dækkes med 1/2 artiskok bund, og
> det hele "varmes op" i en pande (med låg på) på lav varme, med persille og
> hvidløg. Skal Den laver min mor ofte til vegan-sønniken.
>
> Mozzarelline fritte.
> Paner små mozzarelle (kan nu hverves i mange supermarkeder) som er tørret
i
> køkkenrulle, vendt i æg+rasp. Skal spises mens de er varme.
>
> Pinde-caprese.
> Jeg har for nylig renoveret caprese ved at stikke på en tandstik 1 lille
> mozzarella, 1-2blade basilikum og en cherry tomat, vend i olivenolie
> (jomfru) og salt. Vup - den er spist. Måske kan bruges som "pindemad" ved
> velkomstdrinken?
>
> "Vegetar" vitello tonnato.
> De sædvanlige stegte (gule) peberfrugter kan smøres med tonnata-sauce og
> stilles i køleskabet nogle timer inden.
> Tonnata består af mayo (please: lav den selv med æg, citron og olie, ikke
> andet! eller køb "Calve'" hos Supermarco); tunfisk, capers og ansjoser. Og
> findes hos vores gode mand ofte i dåsen, klar til brug...
>
> Prøv at søge NG for tidligere emne (jeg mindes om at have svaret tidl.på
> noget ligende) jeg husker iøvrigt at have postet en "insalata di riso" som
> altid er på de italienske borde om sommer.
> Man kan iøvrigt farsere tomater med den... mest til "scenografien" men
> smager ok.
>
> > P.S.: Jeg har søgt i gruppen efter en god melon-sorbet, men intet er
> dukket op. Skulle en af jer maskinparkindehavere have DEN
> > bedste, må I gerne dele
> >
> Fra min Gaggia-encyklopedi:
>
> Melonsorbet
> 200g melon
> 150g sukker
> 200g vand
> Alt røres sammen i blender / foodprocessor og køres i ismaskinen 30 min (i
> limo-modellen...)
> Jeg har engang postet en "Granita d'anguria" her og gad vide om den findes
> stadig med Google, den er meget god (vandmelon). Ellers kan den
ovenstående
> bruges med al frugt, især dem der går "agurk" med mælken, fx fersken,
> abrikoser, osv.
>
> Buona fortuna
>
> Sandra
>
>
>
>
>



Svend Andersen (21-07-2003)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 21-07-03 17:08

"Ole Stigaard" <sunsite-ole@stigaard.net.invalid> writes:
>Hej Anne, sidste sommer lavede jeg det store tapasbord til min kærestes
>fødselsdag. En del af ideerne kom fra news:aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk
>hvor Sandra har givet en masse opskrifter på guf fra Bella Italia.

Det link virker ikke hos mig.

hilsen Svend A


Anne (21-07-2003)
Kommentar
Fra : Anne


Dato : 21-07-03 17:41

Virker heller ikke hos mig

"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> skrev i en meddelelse
> Det link virker ikke hos mig.
>
> hilsen Svend A
>



Svend Andersen (22-07-2003)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 22-07-03 12:49

Tak fordi du har gemt det, alt sammen lyder forrygende lækkert

svend


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste