1000 tak
Lækkert!
Anne
Ps det må prøves..
"Ole Stigaard" <sunsite-ole@stigaard.net.invalid> skrev i en meddelelse
news:bfj6ja$1o0$1@sunsite.dk...
> Hmm, to ting: for det første var det ID'et på min egen post fra den gang,
og
> for det andet, virker det heller ikke hos mig selv lige nu. Men I flg.
> google stod der følgende:
>
> nospam.dk>
> Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
> Subject: Re: Tapas-ideer til en middag...
> Date: Fri, 9 Aug 2002 19:46:54 +0200
> Lines: 100
> Message-ID: <aj132u$17qnpt$1@ID-149139.news.dfncis.de>
> References: <aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk>
> NNTP-Posting-Host: dial-16-208.csc.dk (147.29.16.208)
> X-Trace: fu-berlin.de 1028919199 41770813 147.29.16.208 (16 [149139])
> X-Priority: 3
> X-MSMail-Priority: Normal
> X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
>
>
> "Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> wrote in message
> news:aiucph$k31$1@dknews.tiscali.dk...
>
> > En vigtig ting er, at det skal være vegetarisk. Dog kan fisk accepteres.
>
> Dette er altid for mig en gåde - en vegetar spiser ikke dyr, men fisk er i
> DK altid accepteret. ???
> Nåh jeg har en bror der er vegan, så skal jeg lige tænke på hans menu...
>
> Alle mulige grøntssager grillede og marinedere. Fx peberfrugter i både,
> skiver af squash og aubergine, og små løg (de flade: borrettane). Har man
> ikke lyst til at lave dem, kan man købe dem på dåse / pakke hos
Supermarco!
> Især squash og aubergine ville jeg vende dem i mindst 1 time i olivenolie,
> hakket persille, basilikum og hvidløg.
> Peberfrugt (gul og rød) kan skinnes og smager IMO bedre. Kan vendes i olie
> alene eller olie+hvidløg (salt+peber i alle, of course). Og kan man lide
> frisk chili, ned med den!
>
> Hvis man så spiser fisk, er der noget som ingen kan modstå. Du skinner
dine
> peberfrugt fileter efter at have grillet dem (eller evt. baget i ovnen
> indtil du kan se, at skinnen kan fjernes; mindst 1/2 time på lav varme).
Det
> er nemmeste at fjerne skind ved at pakke dem i en fryserpose mens de er
> varme, og når de giver fugt fra sig, taber de nemmere skindet.
> OK - væk med skind, kog dem 3min mindt i vineddikke. Lad dem tørre på
> køkkenrulle, og "farser" hver filet med en ansjosfilet (acciughe
sott'olio,
> findes i bl.a. Irma, og ikke "danske" ansjoser!!!).
> Sæt det hele fast med en tandstik og læg dem i en syltedåse. Når alle er
ind
> i vase, dæk med olivenolie. De smager bedst efter mindst 1 uge og kan
gemmes
> i måneder. Men de fordufter hurtigere...
> Hvis man kan li' den kan man også stikke i hver rulle 1 kaper.
> PS de skal koges i eddikke hvis de skal gemmes, og de kan sagtens være i
> skabet, ikke i køleren.
>
> Du kan se at alle disse sager kan laves mindst 1 dag før!
>
> Parmigiana di melanzane.
> Steg auberginer i 1cm tykke skiver i olie, lav en "lasagne" af skiver af
> stegte auberginer, tomatsauce (tomat+løg+basilikum og ikke andet!), skiver
> af mozzarella, revet parmesanost. Bag (og gratiner til sidst) det hele 1
> time ca. i ovnen.
> Bedst når det er varmt.
> 1 fad = ca 2 store auberginer, 2 mozzarella, 1 dåse tomater = 6 portioner.
>
> En siciliansk variant:
> vend aubergine skiver i pisket æg, og mel, steg i (oliven)olie, lav en
> "minisandwich" af 2 skiver steg aubergine med 1 skive mozzarella, dæk med
> tomatsauce og masser af basilikumblader, drys med pecorino (eller
parmesan,
> det gør jeg...) og lidt origano, bag/gratiner det hele ca 1/2 time. Kan
også
> spise kold.
>
> Patate e carciofi.
> Kogte kartofler (faste) skæres i skiver , dækkes med 1/2 artiskok bund, og
> det hele "varmes op" i en pande (med låg på) på lav varme, med persille og
> hvidløg. Skal Den laver min mor ofte til vegan-sønniken.
>
> Mozzarelline fritte.
> Paner små mozzarelle (kan nu hverves i mange supermarkeder) som er tørret
i
> køkkenrulle, vendt i æg+rasp. Skal spises mens de er varme.
>
> Pinde-caprese.
> Jeg har for nylig renoveret caprese ved at stikke på en tandstik 1 lille
> mozzarella, 1-2blade basilikum og en cherry tomat, vend i olivenolie
> (jomfru) og salt. Vup - den er spist. Måske kan bruges som "pindemad" ved
> velkomstdrinken?
>
> "Vegetar" vitello tonnato.
> De sædvanlige stegte (gule) peberfrugter kan smøres med tonnata-sauce og
> stilles i køleskabet nogle timer inden.
> Tonnata består af mayo (please: lav den selv med æg, citron og olie, ikke
> andet! eller køb "Calve'" hos Supermarco); tunfisk, capers og ansjoser. Og
> findes hos vores gode mand ofte i dåsen, klar til brug...
>
> Prøv at søge NG for tidligere emne (jeg mindes om at have svaret tidl.på
> noget ligende) jeg husker iøvrigt at have postet en "insalata di riso" som
> altid er på de italienske borde om sommer.
> Man kan iøvrigt farsere tomater med den... mest til "scenografien" men
> smager ok.
>
> > P.S.: Jeg har søgt i gruppen efter en god melon-sorbet, men intet er
> dukket op. Skulle en af jer maskinparkindehavere have DEN
> > bedste, må I gerne dele
> >
> Fra min Gaggia-encyklopedi:
>
> Melonsorbet
> 200g melon
> 150g sukker
> 200g vand
> Alt røres sammen i blender / foodprocessor og køres i ismaskinen 30 min (i
> limo-modellen...)
> Jeg har engang postet en "Granita d'anguria" her og gad vide om den findes
> stadig med Google, den er meget god (vandmelon). Ellers kan den
ovenstående
> bruges med al frugt, især dem der går "agurk" med mælken, fx fersken,
> abrikoser, osv.
>
> Buona fortuna
>
> Sandra
>
>
>
>
>