"Kasper Damkjær" <usenet@damkjaer.net> wrote in message
news:Xns93B469F533AA7spamtrapdamkjaernet@194.255.237.231...
> Min mormor og morfar har taget imod tilbuddet fra den kommunale madordning
> om levering af frostmad 7 dage om måneden. Generelt er de dog yderst
> skuffede over den meget ringe kvalitet og manglende smag.
>
> Mere konkret undrer min mormor sig over hvad "snowflake" er. Det står
> anført som ingrediens uden yderligere forklaring (E-nummer eller
> tilsvarende). Nogen der ved hvad det er?
>
> Mit bedste bud er, at det er noget pulver til fremstilling af sovs - det
> skulle nemlig være det værste ved frostmaden, en klistret og gennemsigtig
> sovs (ikke ulig tapetklister).
>
> --
> Kasper Damkjær
>
http://damkjaer.net/
Snowflake er en modificeret (majs)stivelse (fra Knorr eller Kraft), der
primært bruges til at jævne sovs med, alstså som fortykkelsesmiddel.
Den modificerede stivelse holder sin fortykkelseseffekt bedre end alm
stivelse fra f.ex. mel eller kartoffelmel, og skulle give en mere "blank"
sovs, som kan stå længe og holde "tykkelsen".
(Emulgator er det ikke primært, jvf andet inlæg i tråden, idet en emulgator
er et middel til at holde olie/fedt blandet med vand, som f.ex. æggeblomme
eller lecithin og andre gode sager fra den mere eller mindre syntetiske
verden som kan ses af e-nr listen..f.ex her:
http://www.bryngollie.freeserve.co.uk/Enumbers.htm
(E430-E495)
Fortykkelsesmidler virker dog sekundært også stabiliserende på emulsioner,
da den tykke suppe ikke så let skiller i fedt og vand....)
Velbekomme!
H