"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3f0917f1$0$76133$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Rene' Hjorth" skrev i en meddelelse
> news:gr5hgv4e54c0eaonud1fs15n342pp8b59v@4ax.com...
> > Normalt skal man doble op med det hele, men i dit eksempel tror jeg at
> > jeg ville lade gærmængden blive hvor den er, så så istedet ælte, hæve,
> > ælte, hæve lidt længere...
>
> Jeps, eller beregne gæren pr. vædske i stedet. Ca. 6 dl. vædske til 50 gr.
> gær, hvis brødet hæver normalt, og ca. 25% mindre gær til samme mængde
> vædske, hvis det skal hæve over en hel nat. Bruger du kun alm. hvedemel,
> tilsætter du som hovedregel ca. det dobbelte af vædskens vægt, dvs. 1200
> gram til 600 gram vædske ( 6 dl).
Så er det da godt, at hoveder er forskellige
)
jeg bruger:
10 gram gær (ca. - brækker et hjørne af en pakke - det kommer sig ikke så
nøje)
1 tsk salt
900 gram mel
700-750 gram vand
12 timer i køleskab
mvh
Krabsen