/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fryse æggeblommer?
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 26-06-03 08:26

Jeg skal bruge fire piskede æggehvider til nogle chokolade-småkageting, og
vil derfor komme til at stå med fire æggeblommer som jeg ikke lige
umiddelbart får brug for. Er der nogen der ved om sådan nogle kan fryses?


--
Mvh Mads
----
Fjern sletmig fra mailadressen ved besvarelse




 
 
Inger Pedersen (26-06-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-06-03 08:41


"Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en
meddelelse

.. Er der nogen der ved om sådan nogle kan fryses?

Det kan du sagtens. Jeg har lært, at de skal røres med enten salt eller
sukker først - hvorfor ved jeg egentlig ikke; men på den måde er de helt som
friske, når de er tøet op, er min erfaring.
Det vil så sige, at man på forhånd skal bestemme sig, hvad de skal bruges
til: det er ikke lige sagen med sukker-æg i mayonnaisen
Sandsynligvis kan de også fryses uden videre - det har jeg bare ikke prøvet.

Hilsen Inger





Jørgen Hess (26-06-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 26-06-03 13:39


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:bde82m$4qs$1@sunsite.dk...
>
> "Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en
> meddelelse
>
> . Er der nogen der ved om sådan nogle kan fryses?
>
> Det kan du sagtens. Jeg har lært, at de skal røres med enten salt
eller
> sukker først - hvorfor ved jeg egentlig ikke; men på den måde er de
helt som
> friske, når de er tøet op, er min erfaring.
> Det vil så sige, at man på forhånd skal bestemme sig, hvad de skal
bruges
> til: det er ikke lige sagen med sukker-æg i mayonnaisen
> Sandsynligvis kan de også fryses uden videre - det har jeg bare ikke
prøvet.
>
> Hilsen Inger
>
>
>
>
Nej de kan ikke fryses uden videre, æggeblommen vil krystallisere
under frysningen, hvilket ødelægger den. Det forhindrer sukkeret eller
saltet:

Hele æg slås ud og røres sammen uden at der piskes luft i. Der
tilsættes 1 tsk salt eller 2 tsk sukker pr. 6 æg.

Æggeblommer slås let sammen. Der tilsættes ½ tsk salt eller 1 tsk
sukker pr. 6 æggeblommer.

HUSK at notere på emballagen, hvilken tilsætning, der er anvendt.

Æggehvider kan nedfryses uden tilsætninger. Kan efter optøning piskes.

Holdbarhed for alle: 6 måneder.

Således i følgePolitikens: Bogen om dybfrysning.

mvh
Jørgen



Gerner (26-06-2003)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 26-06-03 15:02

On Thu, 26 Jun 2003 14:38:34 +0200, "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> wrote
in dk.kultur.mad+drikke:


>
>Holdbarhed for alle: 6 måneder.
>
>Således i følgePolitikens: Bogen om dybfrysning.

Danæg har nogle andre tal.

Sukkerblommer

>Opbevaring og holdbarhed ved -18 ºC til -23 ºC
> 12 mdr.
>
>Holdbarhed efter optøning ved 0 ºC til +4 ºC.
> 4 døgn
>
>1 dl
> ~ ca. 6 æggeblommer tilsat 10 g sukker
>
>Sukkerblommer skal optøs fuldstændigt før brug.
>
>Sukkerblommer anvendes til bagværk og desserter, f.eks. koldskål,
>budding, råcreme, fromager, is og forskellige slags mousse

Saltblommer

>Opbevaring og holdbarhed ved –18 ºC til –23 ºC
> 12 mdr.
>
>Holdbarhed efter optøning ved 0 ºC til +4 ºC.
> 8 døgn
>
>1 dl
> ~ ca. 6 æggeblommer tilsat 3 g salt
>
>
>Saltblommer kan optøs i mikrobølgeovn.
>
>Saltblommer må ikke nedfryses igen efter optøning. Saltblommer, der er optøet og indgår i opskrifter, må gerne genfryses.
>
>Saltblommer anvendes til f.eks. dressinger, mayonnaise, saucer,
>bearnaise- og hollandaisesauce samt gratiner, souffléer m.v.


--
Gerner aka Gerner
http://www.vatsim.net/ Get a CID/PID
Fly online with real people, pilots and ATC

Kasper Kristensen (26-06-2003)
Kommentar
Fra : Kasper Kristensen


Dato : 26-06-03 23:06


"Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote in message
news:bde79q$2dfi$1@news.cybercity.dk...
> Jeg skal bruge fire piskede æggehvider til nogle chokolade-småkageting, og
> vil derfor komme til at stå med fire æggeblommer som jeg ikke lige
> umiddelbart får brug for. Er der nogen der ved om sådan nogle kan fryses?
>
>
> --
> Mvh Mads
> ----
> Fjern sletmig fra mailadressen ved besvarelse
>
>
>

Lige et tillægsspørgsmål fra mig. Dræber kulden eventuelle
salmonellabakterier eller er sådan nogle små banditter frostresistente?

Mvh.

Kasper



Tina (26-06-2003)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 26-06-03 14:25


> Lige et tillægsspørgsmål fra mig. Dræber kulden eventuelle
> salmonellabakterier eller er sådan nogle små banditter frostresistente?

Frysning dræber ikke salmonella og andet bakterieguf.

http://www.fi.dk/mad/hygiejne/hygiejne/aeg/

Tina



Inger Pedersen (26-06-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-06-03 15:39


"Tina" <misstinadk@hotmail.com>

>
> Frysning dræber ikke salmonella og andet bakterieguf.

Nej, de stilles blot "på standby", så de i det mindste ikke formerer sig i
frossen tilstand.

Hilsen Inger



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408939
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste