Salat af grillede nye kartofler med sennepsfrø og tabasco
4 pers
1 kg små nye kartofler
1 bundt grønne asparges (500 gram)
ca. 20 træspid af 25 cm der har ligget i vand
3 spsk. olivenolie
1/2 dl sennepsfrø
1 spsk. knust hvidløg
1 dl snittet kørvel
saften af 1/2 citron
tabasco efter smag
Klargør kartoflerne. Bring en gryde med letsaltet vand i
kog, kom kartoflerne i og kog dem i ca. 8 min. De skal være 'al dente'.
Hæld vandet fra og hæld koldt vand over.
Bræk den træede ende af aspargesene og del den spiselige del i tre
stykker. Halver kartoflerne og sæt dem på træspid skiftevis med
aspargesene. Skærefladerne på kartoflerne skal vende samme vej.
Pensl spiddene med lidt af olivenolien og krydr med salt og peber. Læg
dem på grillen og grill dem indtil de er gyldenbrune. Tag kartofler og
asparges af spiddene og lad dem køle lidt af. Rist sennepsfrøene på en
tør varm pande i 20 sek. Kom dem i en lille skål og rør med resten af
olien, hvidløg, kørvel, citronsaft og tabasco i. Vend marinaden med
kartofler og asparges. Retten kan serveres lun eller kold.
Dessert
Hyldeblomst-beignets
10 klaser hyldeblomster
lidt kanel
puddersukker eller honning
1 kop mel
2 æg
lidt mælk
salt
olie til friturestegning
Blomsterne vaskes og tørres forsigtigt og drysses med lidt kanel. Lad
bare stilkene blive siddende. Lav en dej af æg, mel, salt og lidt mælk.
Dyp blomsterne forsigtigt i dejen, og frituresteg dem til de er sprøde
og lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med sukker
eller spis dem, mens de er varme, med flødeskum eller kvark.
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"