|
| Den farlige persillesovs Fra : ronny |
Dato : 18-06-03 17:48 |
|
Hej alle
Er lige ved at lave persillesovs, og kom lige i tanke om at man ikke må
opvarme den igen dagen efter. Hvorfor er det nu lige det?
Og er der andre ting man kan blive slemt syge af at spise dagen efter ?`
Venlig hilsen
Peter
| |
Hauge (18-06-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 18-06-03 17:58 |
|
Hejsa
"ronny" <m11000@hotmail.com> wrote in message
news:bcq542$1rct$1@news.cybercity.dk...
> Er lige ved at lave persillesovs, og kom lige i tanke om at man ikke må
> opvarme den igen dagen efter. Hvorfor er det nu lige det?
Pga. hystader, jeg tror ikke der findes eet eneste bevis for, at man blir
syg af det. Min gamle nabo, der blev 96 år, lavede persillesovs til 5 dage
af gangen, og opvarmede det hele hver gang, og han blev ikke syg af det.,
han stillede det ikke engang i køleskabet mellem opvarmningerne..
> Og er der andre ting man kan blive slemt syge af at spise dagen efter ?`
Man kan blive syg af alt, hvad man tror man kan blive syg af.
Mvh Hauge
| |
crema (18-06-2003)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 18-06-03 18:53 |
|
Jamen det er også farligt at gå over gaden med bind for øjnene, er man
heldig slipper man helskindet over.
Persille og de fleste andre urter indeholder sporer fra jordbakterier som
Bacillus cerues og Clostridium butulinum. Sporer er en slags dvaletilstand
bakterien er i. Kun ved meget højeopvarmninger ca 120° i en vis periode kan
sporerene reduceres (ikke fjernes). Det kan du ikke skabe i din
persillesauce uden det går ud over smagen.Lovgivninsmæssigt skal fødevarer
nedkøles fra 65° til 10° på under 3 timer for at undgå en opformering af
sporerne i maden og dermed en sygdomdrisiko.
Bacillus cereus dør du ikke af, men jeg vil vædde, når du sidder på lokum
med grøn diarre, at du fortryder du ikke kølede saucen eller smed den ud.
(Det er jo ikke svært at fremstille persillesauce).Clostridium butulinum dør
du af, hvis ikke du får en modgift. 1 mg af toksinet er nok til at udslette
Roskilde befolkning.
Indrømmet det er ganske få registrerede sygdomstilfælde pg ovenstående, men
tag endelig chancen.
Henrik
"Hauge" <2136737.hauge@spamfree.dk> skrev i en meddelelse
news:SpamFreeID.2136737@spamfree.dk...
> Hejsa
>
> "ronny" <m11000@hotmail.com> wrote in message
> news:bcq542$1rct$1@news.cybercity.dk...
> > Er lige ved at lave persillesovs, og kom lige i tanke om at man ikke må
> > opvarme den igen dagen efter. Hvorfor er det nu lige det?
>
> Pga. hystader, jeg tror ikke der findes eet eneste bevis for, at man blir
> syg af det. Min gamle nabo, der blev 96 år, lavede persillesovs til 5 dage
> af gangen, og opvarmede det hele hver gang, og han blev ikke syg af det.,
> han stillede det ikke engang i køleskabet mellem opvarmningerne..
>
> > Og er der andre ting man kan blive slemt syge af at spise dagen efter ?`
>
> Man kan blive syg af alt, hvad man tror man kan blive syg af.
>
> Mvh Hauge
>
>
| |
Hauge (18-06-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 18-06-03 19:12 |
|
Hejsa
"crema" <crema@mail.dk> wrote in message
news:3ef0a836$0$32459$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Indrømmet det er ganske få registrerede sygdomstilfælde pg ovenstående,
men
> tag endelig chancen.
Ja, man kan dø af alt, især af troen. Og jeg er stadig ikke blevet syg af
det, ej heller død endnu, men jeg tror heller ikke på det..
/Hauge
| |
Ole Larsen (18-06-2003)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 18-06-03 19:17 |
|
"crema" <crema@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3ef0a836$0$32459$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Jamen det er også farligt at gå over gaden med bind for øjnene, er man
> heldig slipper man helskindet over.
> Persille og de fleste andre urter indeholder sporer fra jordbakterier som
> Bacillus cerues og Clostridium butulinum. Sporer er en slags dvaletilstand
> bakterien er i. Kun ved meget højeopvarmninger ca 120° i en vis periode
kan
> sporerene reduceres (ikke fjernes). Det kan du ikke skabe i din
> persillesauce uden det går ud over smagen.
Ifgl. efterfølgeren til husholdningsrådet > Levnedmiddelstyrelsen ?? bliver
de farlige bakterier _dræbt_ hvis persillen koger med et par min. Da jeg
læste om det på nettet mente man ikke at det skulle være farligt at opvarme
hvis persillen har kogt med ( et par min) Men søg selv på nettet.
Lidt anderledes skulle det forholde sig m. eks. spinat (og grønkål?)
hvor det desuden er nitrit der ved genopvarmning omdannes til nitrat -
eller omvendt. Igen - søg selv på levnedsmiddelstyrelsen ?
Mvh
Ole
| |
Karina og Christian (20-06-2003)
| Kommentar Fra : Karina og Christian |
Dato : 20-06-03 08:14 |
|
"Hauge" <2136737.hauge@spamfree.dk> wrote in message
news:SpamFreeID.2136737@spamfree.dk...
[klip]
> Pga. hystader, jeg tror ikke der findes eet eneste bevis for, at man blir
> syg af det. Min gamle nabo, der blev 96 år, lavede persillesovs til 5 dage
> af gangen, og opvarmede det hele hver gang, og han blev ikke syg af det.,
> han stillede det ikke engang i køleskabet mellem opvarmningerne..
>
> > Og er der andre ting man kan blive slemt syge af at spise dagen efter ?`
>
> Man kan blive syg af alt, hvad man tror man kan blive syg af.
Der er masser af mennesker, der har røget hele deres liv, og er blevet 100
år gamle.
Beviser det, at rygning ikke er sundhedsskadeligt? Og at dem der påstår, det
er, er "hystader"?
Med venlig hilsen
Karina
| |
Nette (18-06-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 18-06-03 19:39 |
|
"ronny" skrev i en meddelelse news:bcq542$1rct$1@news.cybercity.dk...
> Hej alle
>
> Er lige ved at lave persillesovs, og kom lige i tanke om at man ikke må
> opvarme den igen dagen efter. Hvorfor er det nu lige det?
Persille indeholder jordbakterier, som kun kan dræbes ved en vis temperatur.
Men når man laver persillesovs, lader man sovsen koge iNDEN man hælder
persillen i. Dvs. persillen ikke bliver medkogt, og det er det, der gør det
farligt.
Nette
| |
Felix (19-06-2003)
| Kommentar Fra : Felix |
Dato : 19-06-03 01:16 |
|
On Wed, 18 Jun 2003 20:39:15 +0200, Nette wrote:
>"ronny" skrev
>> Er lige ved at lave persillesovs, og kom lige i tanke om at man ikke må
>> opvarme den igen dagen efter. Hvorfor er det nu lige det?
>Persille indeholder jordbakterier, som kun kan dræbes ved en vis temperatur.
>Men når man laver persillesovs, lader man sovsen koge iNDEN man hælder
>persillen i. Dvs. persillen ikke bliver medkogt, og det er det, der gør det
>farligt.
Netop derfor. Vi lader det lige stå et øjeblik, indtil alle har
fattet det (og konsekvensen af at medkoge persillen).
.....................................
.....................................
.....................................
Det samme gælder for mange andre "grønne drys"
m. v. h.
| |
P.Nielsen (20-06-2003)
| Kommentar Fra : P.Nielsen |
Dato : 20-06-03 07:04 |
|
Når vi nu er i den boldgade ... hvad så med persille pesto ?
Er det farligt, kan man forebygge og hvor længe må det stå i køleskabet.
| |
|
|