Tja, jeg starter altid med at drysse salt på gæren. Det opløser den meget
hurtigere end at fumle med 'håndvarmt' vand. Og det hæver ganske
fortrinligt.
Så gæren ved øjensynlig ikke, at den ikke kan tåle salt
/Krabsen
"Jeppe Vesterbæk" <jhve02NEJTAKSPAMMER@control.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:bcklrm$l2t$1@sunsite.dk...
> Hej...
>
> Nu har jeg efterhånden hørt flere udsagn om hvordan salt påvirker gær, når
> man bager brød. De tre noget forskellige udsagn:
>
> 1.) Salt gavner/øger effekten af gær. -> Tilsæt salt direkte på gæren på
denne opløses i vand.
> 2.) Salt dræber/mindsker effekten af gær. -> Tilsæt først sammen med mel
efter gæren er opløst i vand.
> 3.) De indvirker ikke på hinanden. -> gør som du vil.
>
> Jeg tror spørgsmålet har været oppe at vende engang for et stykke tid
siden,
> men jeg har ikke lige kunnet finde tråden. Jeg har altid selv bagt efter
> "regel" nr. 2... Godt, skidt eller lige meget? :)
>
> Tak for hjælpen
> /Jeppe
>
>