Heidi Bojsen wrote:
> Hej!!
>
> Er der nogen der har en god opskrift på rugbrød uden alt for mange
> kerner i? Og den må meget gerne være gennemprøvet, ved godt at jeg
> kan søge på Google.
Ja da...
Dag 1)
200 g surdej
1,3 l lunkent vand
260 g rugkerner
525 g rugmel
525 g hvedemel
1 sp salt
vand, surdej og salt røres sammen, hvorefter de øvrige ting tilsættes og
røres godt. Hæver 12-24 tim. med klæde over.
Dag 2)
4,75 dl lunkent vand
450 g rugkerner
450 g rugmel
Røres godt med den hævede dej. Nu tages surdej fra til næste gang og
drysses med salt (op til 30 dage i køleskab)
derefter tilsættes
225 g mørk sirup
115 g hørfrø
Dejen røres grundigt, fyldes i forme og hæver i 2-6 timer.
Bages 1t 45 min ved 200 gr. hvis det er to store forme.
Brugt i de sidste 20 år, så gennemprøvet... Ja
Carsten