>
> Grundlæggende kan man vel bare tage sin yndlingsopskrift på
> leverpostej, og så udskifte spækket med en tilsvarende mængde
> kartofler.
>
> Men for at spare dig turen til biblioteket, skal jeg nok sende Frk.
> Jensens opskrift en af dagene.
>
Her er opskriften:
LEVERPOSTEJ II, MAGER
250 g svinelever, 150 g kogte kartofler, 4 benfri sild, 1 tsk hakket løg,
1 spsk mel, ½ dl mælk, ½ dl olie, salt, ¼ tsk allehånde, ¼ tsk nelliker,
evt. ¼ tsk tørret basilikum
Leveren hakkes 2-3 gange, evt. sammen med sild og løg. Kartoflerne
moses fint og røres i leveren. Melet udrøres i mælken og jævningen
blandes i levermassen sammen med olie og krydderier. Rør det hele
godt sammen og smag til med evt. flere krydderier. Fyld leverpostejen
i en smurt form og bag den ved 170 grader i ¾ time til 1 time.
Leverpostejen kan fryses, resultatet bliver bedst, når den fryses før
den bages. Når den skal bruges, kan den sættes uoptøet i ovnen,
bagetiden er da ca. 1 ¼ time.
Mærkværdigvis skal der ifølge opskriften ikke peber i leverpostejen,
men et lille drys skader efter min mening ikke, ligesom man bestemt
godt kan bruge mere løg end der er angivet.
VH
Thomas
|