/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Saltkant på cocktailglas
Fra : Agelby


Dato : 10-06-03 18:50

Er der nogen her i gruppen, der kan fortælle, hvordan man pynter et
cocktailglas med salt?

Uden den store succes har jeg haft dyppet toppen af glasset i en lille skål
med vand og efterfølgende dyppet glasset i en lille skål med
salt....resultat: Salt i klumper på glassets kant?!?!

Selv efter flere forsøg måtte jeg - på grund af tidsnød (og arrigskab) - dog
helt opgive og i stedet servere mine cocktails uden salt...øv!

V.h.

Henrik Agelby



 
 
Ib (10-06-2003)
Kommentar
Fra : Ib


Dato : 10-06-03 19:35

Du skal dyppe dit glas i en tyktflydende væske..

f.eks. grenadine, creme de cassis e.l. - det giver også en lækker farve ;)

Rose's produkter er udemærkede til dette formål

http://www.shake-it.dk/roses/index2.html

go' fornøjelse



Padmé Amidala (10-06-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 10-06-03 19:48

Du skal helst have en sukkerholdig væske til at holde på enten saltet eller
sukkeret til kanten.


VH
Padmé Amidala



Felix (10-06-2003)
Kommentar
Fra : Felix


Dato : 10-06-03 20:14

On Tue, 10 Jun 2003 19:50:10 +0200, Agelby wrote:

>Er der nogen her i gruppen, der kan fortælle, hvordan man pynter et
>cocktailglas med salt?

DET har jeg aldrig prøvet. Men i gamle dage pyntede man med
sukker.

Man sammenrører (ikke pisker) med en gaffel en æggehvide med lige
dele vand, og dypper glaskanten heri - lad det lige tørre et
øjeblik eller et minut, hvis der ikke skal hænge alt for meget
salt ved.

Så hænger både sukker og salt fint fast, og den indtørrede
æggehvide er næsten smagsneutral.
Lidt mere avanceret bliver det at tilsætte frugtfarve i passende
nuance til æggehvideblandingen.

m. v. h.

Agelby (11-06-2003)
Kommentar
Fra : Agelby


Dato : 11-06-03 17:29

Tak for hjælpen

Forslaget med at anvende Rose's gav et væsentligt bedre resultat.

V.h.

Henrik Agelby



Karsten Hammer Hanse~ (12-06-2003)
Kommentar
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 12-06-03 13:13

Jeg har læst/hørt at man skal bruge citron-/limesaft.

mvh.
K.

"Agelby" <agelby@post7.tele.dk> wrote in message
news:3ee61b4d$0$5178$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Er der nogen her i gruppen, der kan fortælle, hvordan man pynter et
> cocktailglas med salt?
>
> Uden den store succes har jeg haft dyppet toppen af glasset i en lille
skål
> med vand og efterfølgende dyppet glasset i en lille skål med
> salt....resultat: Salt i klumper på glassets kant?!?!
>
> Selv efter flere forsøg måtte jeg - på grund af tidsnød (og arrigskab) -
dog
> helt opgive og i stedet servere mine cocktails uden salt...øv!
>
> V.h.
>
> Henrik Agelby
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste