|
| græsk inspirerede kartofler Fra : rune og stinne |
Dato : 29-03-01 17:44 |
|
Hejsa...
Jeg står og skal lave en lækker middag med græsk mad som inspiration, vi
skal bl.a have lam og tzaziki - hertil vil jeg gerne servere nogle ovnbagte
kartofler, men jeg er lidt træt af de sædvanlige bagte kartofler,
kartoffelgratin og lign. Er der mon nogle der har en lækker opskrift???
Mvh
Stinne
| |
René Hjorth (29-03-2001)
| Kommentar Fra : René Hjorth |
Dato : 29-03-01 20:50 |
|
Thu, 29 Mar 2001 18:44:27 +0200 skrev "rune og stinne"
<3r@vip.cybercity.dk>
Hej Stinne,
>Jeg står og skal lave en lækker middag med græsk mad som inspiration, vi
>skal bl.a have lam og tzaziki - hertil vil jeg gerne servere nogle ovnbagte
>kartofler, men jeg er lidt træt af de sædvanlige bagte kartofler,
>kartoffelgratin og lign. Er der mon nogle der har en lækker opskrift???
Måske ikke særligt original, men nemt og lækkert:
Vask nogle bagekartofler og skrub dem godt - skær dem i tynde både som
du vender med olivenolie, salt, peber og rosmarin i en skål; du kan
også pænt pensle dem så de får en jævnt lag, men det er jeg for doven
til.
Bages på bagepapir i en ca. 200 grader varm ovn, vendes engang
imellem, til de er møre og sprøde.
Om de er italienske, græste, tyrkiske, e.l. kan der være delte
meninger om - folk har det med at opfatte smagen af rosmaring som
græsk, men derudover passer den så forbandet godt til f.eks. kartofler
Mvh,
René
www.rene.hjorth.com
| |
Michael Edinger (30-03-2001)
| Kommentar Fra : Michael Edinger |
Dato : 30-03-01 00:53 |
|
hej, her er nogle ovn kartofler der ikke kan være nemmere:
vælg nogle pæne der kan gøres rene med skræl på, skrub dem rene med skræl og
skær dem i både , på langs af kartoflen.
tør dem godt , ryst og gnub dem i en plastpose med et par spiseskefulde
olivenolie (ikke for meget) og et par store teskefulde paprika, og bag dem
ved 200 grader, til de har fået et gyldent skind og er møre. Drys lidt fint
salt tilsidst .
jeg håber I kan lide dem.
Michael
"rune og stinne" <3r@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:99vos6$23mm$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa...
>
> Jeg står og skal lave en lækker middag med græsk mad som inspiration, vi
> skal bl.a have lam og tzaziki - hertil vil jeg gerne servere nogle
ovnbagte
> kartofler, men jeg er lidt træt af de sædvanlige bagte kartofler,
> kartoffelgratin og lign. Er der mon nogle der har en lækker opskrift???
>
> Mvh
> Stinne
>
>
>
| |
Peter Westh (30-03-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 30-03-01 08:42 |
|
Jeg ville have foreslået noget lignende, bortset fra at jeg ville krydre med
citronsaft og oregano samt fordele ongle hele hivdløgsfed mellem
kartoflerne. Jeg vill også droppe plastikposen, men nu kan jeg godt lide at
få mad på fingrene.
MVH
Peter
"Michael Edinger" <musiklab@image.dk> skrev i en meddelelse
news:4aQw6.3842$84.346655@news010.worldonline.dk...
> hej, her er nogle ovn kartofler der ikke kan være nemmere:
> vælg nogle pæne der kan gøres rene med skræl på, skrub dem rene med skræl
og
> skær dem i både , på langs af kartoflen.
> tør dem godt , ryst og gnub dem i en plastpose med et par spiseskefulde
> olivenolie (ikke for meget) og et par store teskefulde paprika, og bag dem
> ved 200 grader, til de har fået et gyldent skind og er møre. Drys lidt
fint
> salt tilsidst .
> jeg håber I kan lide dem.
> Michael
>
> "rune og stinne" <3r@vip.cybercity.dk> wrote in message
> news:99vos6$23mm$1@news.cybercity.dk...
> > Hejsa...
> >
> > Jeg står og skal lave en lækker middag med græsk mad som inspiration, vi
> > skal bl.a have lam og tzaziki - hertil vil jeg gerne servere nogle
> ovnbagte
> > kartofler, men jeg er lidt træt af de sædvanlige bagte kartofler,
> > kartoffelgratin og lign. Er der mon nogle der har en lækker opskrift???
> >
> > Mvh
> > Stinne
> >
> >
> >
>
>
| |
Rene Strøm (30-03-2001)
| Kommentar Fra : Rene Strøm |
Dato : 30-03-01 15:16 |
|
Og da det nu er græsk inspiration du søger,
så smid nogle oliven (gerne soltørrede) i -
så er det næsten som at være der !
mvh. René
Peter Westh <pwesth@hum.ku.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9a1dd0$5jl$1@sunsite.dk...
> Jeg ville have foreslået noget lignende, bortset fra at jeg ville krydre
med
> citronsaft og oregano samt fordele ongle hele hivdløgsfed mellem
> kartoflerne. Jeg vill også droppe plastikposen, men nu kan jeg godt lide
at
> få mad på fingrene.
>
> MVH
>
> Peter
>
> "Michael Edinger" <musiklab@image.dk> skrev i en meddelelse
> news:4aQw6.3842$84.346655@news010.worldonline.dk...
> > hej, her er nogle ovn kartofler der ikke kan være nemmere:
> > vælg nogle pæne der kan gøres rene med skræl på, skrub dem rene med
skræl
> og
> > skær dem i både , på langs af kartoflen.
> > tør dem godt , ryst og gnub dem i en plastpose med et par spiseskefulde
> > olivenolie (ikke for meget) og et par store teskefulde paprika, og bag
dem
> > ved 200 grader, til de har fået et gyldent skind og er møre. Drys lidt
> fint
> > salt tilsidst .
> > jeg håber I kan lide dem.
> > Michael
> >
> > "rune og stinne" <3r@vip.cybercity.dk> wrote in message
> > news:99vos6$23mm$1@news.cybercity.dk...
> > > Hejsa...
> > >
> > > Jeg står og skal lave en lækker middag med græsk mad som inspiration,
vi
> > > skal bl.a have lam og tzaziki - hertil vil jeg gerne servere nogle
> > ovnbagte
> > > kartofler, men jeg er lidt træt af de sædvanlige bagte kartofler,
> > > kartoffelgratin og lign. Er der mon nogle der har en lækker
opskrift???
> > >
> > > Mvh
> > > Stinne
> > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
| |
kautaq (30-03-2001)
| Kommentar Fra : kautaq |
Dato : 30-03-01 21:30 |
|
rune og stinne wrote:
> Jeg står og skal lave en lækker middag med græsk mad som inspiration, vi
> skal bl.a have lam og tzaziki - hertil vil jeg gerne servere nogle ovnbagte
> kartofler, men jeg er lidt træt af de sædvanlige bagte kartofler,
> kartoffelgratin og lign. Er der mon nogle der har en lækker opskrift???
Det er sikkert for sent, men her kommer en metode som jeg
er helt vild med. Det er til lammekølle eller bov.
Kog en flok kartofler med skræl og pil dem.
Et par fed hvidløg, rosmarin, merian, basilikum og groft salt
knuses i morteren og en slat olivenolie tilsættes.
Massen smøres/gnides ind i køllen/boven.
Kartofler + lam lægges i et fad (i det samme fad)
I ovnen ved 180 grader 1 1/2 til 2 timer.
Husk at vende kartoflerne af og til i væden, så de optager
smagen fra lammet og krydderierne.
Kartoflerne kan med fordel skæres i mindre stykker hvis
stegen/boven/køllen ikke er så stor.
Tzatziki med salat, oliven, parmesan/feta og evt. brød.
--
Mike
| |
Kristina Søndergaard (01-04-2001)
| Kommentar Fra : Kristina Søndergaard |
Dato : 01-04-01 18:39 |
|
Jeg halverer ofte nogle bagekartofler, pensler den med olivenolie og krydrer
med hvad jeg nu synes der passer. jeg bager dem en times tid. Dem plejer
familien at være ret glade for.
Ellers koger jeg nogle små kartofler med skræld og piller dem. Herefter
steger jeg dem hele på panden i smør og olivenolie hvor efter jeg drysser
dem med timian.
Kristina
"rune og stinne" <3r@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:99vos6$23mm$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa...
>
> Jeg står og skal lave en lækker middag med græsk mad som inspiration, vi
> skal bl.a have lam og tzaziki - hertil vil jeg gerne servere nogle
ovnbagte
> kartofler, men jeg er lidt træt af de sædvanlige bagte kartofler,
> kartoffelgratin og lign. Er der mon nogle der har en lækker opskrift???
>
> Mvh
> Stinne
>
>
>
| |
|
|