/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hest
Fra : Christian Madsen


Dato : 07-06-03 12:23

Er der nogen her der kender til hesteopskrifter? Frk. Jensen har undsagt sig
kendskab - nok mest fordi det kun var fattigmandsmad på hendes tid.

Min lokale slagter har masser af hestekød til salg - også til billige penge,
så jeg overvejer meget at prøve det, men første gang skal altså også være
god for at få mig overbevist.

På forhånd tak,
Christian



 
 
kim rasmussen (07-06-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 07-06-03 12:49

Hej Christian
Tilbered dit hestekød ligesom oksekød,bare husk på at hestekød er lidt
sødere i smagen .
Hvis du har mulighed for hestemørbrad skulle du prøve det ,utrolig lækkert.
Eller skær gode bøffer ud og grill dem.

--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet



Christian Madsen (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Christian Madsen


Dato : 07-06-03 13:15

Hvad gør man for at udligne det søde?

"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:sjkEa.27378$X2.579@news2.bredband.com...
> Hej Christian
> Tilbered dit hestekød ligesom oksekød,bare husk på at hestekød er lidt
> sødere i smagen .
> Hvis du har mulighed for hestemørbrad skulle du prøve det ,utrolig
lækkert.
> Eller skær gode bøffer ud og grill dem.
>
> --
> Mvh
> Kim Rasmussen
> www.leChef.dk
> Din køkkenchef på nettet
>
>



Inger Pedersen (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 07-06-03 13:50


"Christian Madsen" <chr_madsen@yahoo.co.uk> skrev i en meddelelse

> Hvad gør man for at udligne det søde?
>

Jamen handler det ikke om, at sådan smager hestekød altså?
Man kunne måske fremhæve smagen i stedet?
Man udligner da heller ikke smagen af and, sild, lam eller oksekød?

Jeg må så sige, at jeg kun har fået hestekød som hakkebøf og røget til pålæg
(uhm).
Så jeg venter også spændt på tips til tilberedning.

Hilsen Inger





Christian Madsen (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Christian Madsen


Dato : 07-06-03 14:03

Har du forslag til en god måde at tilberede det på?

På forhånd tak,
Christian

"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:bbsn2o$rig$1@sunsite.dk...
>
> "Christian Madsen" <chr_madsen@yahoo.co.uk> skrev i en meddelelse
>
> > Hvad gør man for at udligne det søde?
> >
>
> Jamen handler det ikke om, at sådan smager hestekød altså?
> Man kunne måske fremhæve smagen i stedet?
> Man udligner da heller ikke smagen af and, sild, lam eller oksekød?
>
> Jeg må så sige, at jeg kun har fået hestekød som hakkebøf og røget til
pålæg
> (uhm).
> Så jeg venter også spændt på tips til tilberedning.
>
> Hilsen Inger
>
>
>
>



Inger Pedersen (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 07-06-03 14:57


"Christian Madsen" <chr_madsen@yahoo.co.uk> skrev i en meddelelse
news:3ee1e282$0$24668$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Har du forslag til en god måde at tilberede det på?

Hakkebøfferne blev lavet ligesom hakkebøf af oksekød.
Det røgede pålæg købte jeg hos slagteren.

Jeg har kigget i en gammel kogebog af Carla Meyer fra 1942, og jeg citerer
(jeg har altså IKKE selv prøvet det):

Kødet af velfodrede, fede hste har stor næringsværdi og er omtrent lige
godt, enten dyret er ungt eller gammelt....
.... Til privat brug købes nærmest kun fileten, mørbraden og det skære kød
fra bagfjerdingen (= lår og "culotte". IP).
Fileten og mørbraden kan steges som vildt eller som sursteg (opskrift
mangler desværre. IP).
Det skære kød kan anvendes som større stykker som hel fricandeau (=
grydesteg.IP), sursteg og beuf a la mode (grydesteg med spæk, løg og
gulerødder - eller skæres ud og steges som bøf, benløse fugle, gullash
o. lign.
Men halvt svinekød til hjælp kan der endvidere fremstilles en god fars af
hestekød. Da dette har en noget sødlig smag, må det saltes godt ved
tilberedningen.
Fedtet kan bruges til al slags brunkogning (= friturestegning. IP) af al
slags kød og fisk, klejner, krustader, risoller, kroketter o. lign.

Hvorvidt det svarer til nutidens smag er vist et spørgsmål, men det lyder
som om, hestekød umiddelbart kan bruges lige som oksekød, som også Kim
skriver.

Hilsen Inger




Jørgen Hess (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 07-06-03 18:00

Sursteg:

Denne opskrift tog jeg herfra gruppen september 2001, men har desværre
ikke oplysninger om hvem der kom med opskriften, men kan ikke
forestille mig andet end at den må være god til hest også.

Tysk sursteg
6 Personer



3-4 dl Rødvin el bouillon. Hvis der bruges bouillon tilsættes

½ dl vineddike.

2 løg skåret i skiver

1 tsk. salt

2 laurbærblade

1 strimmel citronskal

2 hele nelliker

2 tsk. tørret enebær

2 hele allehåndekorn

8 hele peberkorn

½ tsk. tørret rosmarin

1 kvist timian

1 spsk. brun sukker koges sammen.



2 kg oksekød (halestykke el. bov) Udbenes, rulles og snøres. Lægges i
en stor dyb skål og den kogende lage hældes over kødet. Lad kød og
marinade blive kold, før skålen dækkes med folie og stilles i
køleskabet 3-5 dage. Vend kødet hver dag. Kødet tages op af marinaden,
tørres, gnides med

salt, peber og vendes i

2½-3 spsk. mel Hvis ikke al melet bruges, drysses resten over kødet,
når det brunes. Brunes på alle sider i

40 g svinefedt eller smør, vendes med 2 træskeer. Når kødet er pænt
brunt, spædes den siede marinade ved og kødet småsnurrer under
tætsluttende låg 2½-3½ time til det er godt mørt. Stegetiden afhænger
af kødets kvalitet og tykkelse. De sidste 20-30 min. af stegetiden
koges

6 gulerødder skåret 2 gange igennem og derefter i ca. 6 cm lange stave
med. De sidste 10-15 min. af stegetiden koges

12-15 pillede små løg med.



Når kødet er mørt, tages det op, skæres i tynde skiver og lægges på et
varmt fad. Gulerødder og løg tages op med en hulske og lægges langs
kødet. Saucen smages til, lidt sauce hældes over kødet og resten
serveres til retten sammen med smørrystede kogte nudler eller kogte
kartofler.





PiaR (07-06-2003)
Kommentar
Fra : PiaR


Dato : 07-06-03 15:12

> Min lokale slagter har masser af hestekød til salg - også til billige
penge

Hvorhenne i verden er det?
Jeg kan nemlig ikke opdrive hestekød her i omegnen (mellem Frsund &
Roskilde)

Pia



Felix (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Felix


Dato : 07-06-03 15:42

On Sat, 7 Jun 2003 13:23:28 +0200, Christian Madsen wrote:

>Min lokale slagter har masser af hestekød til salg - også til billige penge,
>så jeg overvejer meget at prøve det, men første gang skal altså også være
>god for at få mig overbevist.

Tag et kig på
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=1722

eller kig efter SHUZUK Hestepølse på:
http://www.arkaisk.dk/kogebog3.htm
Der er mange andre spøjse opskrifter at kigge på.

Se også
http://www.dr.dk/reneord/artikler/2002/1305hestekod.htm

Hestekød må ikke steges for kraftigt, da det så bliver sejt. Hvis
du ikke bryder dig om den sødlige smag, kan den dæmpes ved at
marinere kødet med noget bittert.

Grapesaft, timian, laurbærblade, enebær og rødvin eller
rødvinseddike er fint sammen med nogle rodfrugter.

Du kan skære nogle hudtynde skiver af hestekødet, og tørre dem i
ovnen ved meget svag varme. Så får du basashi (= horse sashimi =
sakura) som er en stor delikatesse i japan og smager rigtigt
godt.


m. v. h.
--
Alle børnene spiste hestekød, undtagen Conni, det var hendes
pony.

Sebastian Adorján Dy~ (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 07-06-03 20:35

Hej Christian

Christian Madsen <chr_madsen@yahoo.co.uk> wrote:

> Er der nogen her der kender til hesteopskrifter? Frk. Jensen har undsagt sig
> kendskab - nok mest fordi det kun var fattigmandsmad på hendes tid.


Du kan bare lade somom det er oksekød. Det virker fint hakket; men
ellers også skiveskåret og "helt" og i mindre stykker. Stege/-kogetid må
du lige føle dig frem til.

>
> Min lokale slagter har masser af hestekød til salg - også til billige penge,
> så jeg overvejer meget at prøve det, men første gang skal altså også være
> god for at få mig overbevist.

Hvor bor du??? Jeg vil nemlig gerne have også, og dér i Århus, hvor jeg
vidste, er det blevet til halal og ingen heste ,_(

/Sebastian

>
> På forhånd tak,
> Christian


--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

Bo Warming (07-06-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 07-06-03 23:21

"Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@mail.tele.dk> wrote in message
news:1fw7d5w.1k3dw461iev093N@[192.168.1.129]...

> Hvor bor du??? Jeg vil nemlig gerne have også, og dér i Århus, hvor jeg
> vidste, er det blevet til halal og ingen heste ,_(

Mener du virkelig at når de stolte hellig krigeres rytterheste dør, så
smider de al det gode kød ud, fordi det ikke er halalslagtet (eller er tabu
ifølge koranen?) ?
Det gør de vel også hvis et vildsvin roder i deres køkkenhave og bliver
skudt.
Barbarer forstår ikke resourcebesparelse - eller gastronomi.



Lisbeth Jacobsen (08-06-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 08-06-03 07:25

"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
news:7AtEa.378$QI2.320@fe11.atl2.webusenet.com...

> Mener du virkelig at når de stolte hellig krigeres rytterheste dør,
> så smider de al det gode kød ud, fordi det ikke er halalslagtet
> (eller er tabu ifølge koranen?) ?

Mon ikke de gør..... ligesom vi smider hunden og katten ud, når de dør og
lader godt kød (?) gå til spilde.

Mvh. Lisbeth



Bo Warming (08-06-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 08-06-03 12:12

"Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> wrote in message
news:3ee2e45c$0$7071$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
> news:7AtEa.378$QI2.320@fe11.atl2.webusenet.com...
>
> > Mener du virkelig at når de stolte hellig krigeres rytterheste dør,
> > så smider de al det gode kød ud, fordi det ikke er halalslagtet
> > (eller er tabu ifølge koranen?) ?
>
> Mon ikke de gør..... ligesom vi smider hunden og katten ud, når de dør og
> lader godt kød (?) gå til spilde.

Kat smager skam helt som kanin. Glimrende. Smid kun ud hvis
infektionssygdom.



Lisbeth Jacobsen (08-06-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 08-06-03 12:29

"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
news:RHEEa.11192$gQ1.1820@fe10.atl2.webusenet.com...

> Kat smager skam helt som kanin. Glimrende. Smid kun ud hvis
> infektionssygdom.

Jeg har aldrig smagt kanin, så din sammenligning siger mig intet.

Mvh. Lisbeth




Bo Warming (08-06-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 08-06-03 13:01

"Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> wrote in message
news:3ee31e27$0$7062$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
> news:RHEEa.11192$gQ1.1820@fe10.atl2.webusenet.com...
>
> > Kat smager skam helt som kanin. Glimrende. Smid kun ud hvis
> > infektionssygdom.
>
> Jeg har aldrig smagt kanin, så din sammenligning siger mig intet.

Begge dele er lyst kød og meget mere magert, fast og trevlet end fjerkræ.
Struds (fås hos Aldi) er lige så forskelligt fra gås, and, kylling, og due,
som de er fra hinanden - men der er meget større spring over til kanin-kat
og videre får-hjort.svin-ko-hest. Efter min smag.
Og sæl og hval er trannet. Meget har jeg kun prøvet en enkelt gang, så jeg
ville gerne høre hvad andre har erfaret eller læst - der må være nogle
lovmæssigheder vedr dyreslægt og om musklerne bruges til hurtigløb, flyvning
osv.
Kalvekød blir mørkt, hvis motion danner myoglobin, der er i slægt
hæmonglobin der gør blod rødt - men jeg syns ikke at mørkt og lyst kalvekød
har smagsforskel.
Hvordan "medium rare" stegte store muskler fra hund og menneske smager ku da
være interessant at vide, rent gastronomisk.



Peter Holm (08-06-2003)
Kommentar
Fra : Peter Holm


Dato : 08-06-03 10:53

"Christian Madsen" <chr_madsen@yahoo.co.uk> wrote in
news:3ee1cb30$0$24644$edfadb0f@dread14.news.tele.dk:

> Er der nogen her der kender til hesteopskrifter? Frk. Jensen har
> undsagt sig kendskab - nok mest fordi det kun var fattigmandsmad på
> hendes tid.


Bøffer, gryderetter, frikadeller o.s.v. laver du simpelthen som om det var
oksekød, måske lige med en anelse mere salt og en smule karry.

At det koster ca. 30.- kr pr. kg. gør det jo ikke ringere.
Jeg håber ikke at det bliver for populært, for så vil priserne stige.
Så hurra for disney-syndromet !!


Velbekomme

Peter Holm

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408939
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste