Hej ultimatos
her er en god opskrift :
1 kg oksekød (spidsbryst eller andet ikke magert kød)
okseben
ca. 1/2-1 kg kartofler
3 l vand
3 løg
1 ½ spsk paprika (stærk!)
1 stor dåse tomatpuré
1 ds. hakkede flåede tomater ( Juice sies fra )
1 spsk salt
ca. 4 gulerødder
2-3 spsk fedtstof (svinefedt)
1 tsk spidskommen
1-2 peberfrugter
Smelt i en stor gryde fedtstoffet , de finthakkede løg brunes heri.
Paprika og kødet i tern på ca 1x1 cm tilsættes og brunes godt.
Salt, spidskommen , tomatpuré og tomater tilsættes sammen med vand og ben.
Retten skal nu småkoge under låg, til kødet er næsten mørt — det tager 2 à
3 timer;
men det kan ikke få for længe — så tilsættes kartofler og gulerødder
ligeledes i 1 cm tern, og suppen koger til disse er møre.
Lige inden servering tilsættes fintskåret peberfrugt som pynt.
Server suppen, gerne med franskbrød til.
Udover vand passer en kraftig rødvin hertil.
Det kan være svært at få rigtig stærk paprika herhjemme (måske i
indvandrerbutikkerne )
men man må ikke bruge chili eller lignende for at gøre retten stærkere!,
så hellere lidt ekstra af den almindlige paprika.
I øvrigt så virker spidskommen ved at fremhæve det stærke; men det kan
ikke anbefales at øge mængden af dette krydderi.
--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet