/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rugbrød
Fra : Janne Nielsen


Dato : 28-03-01 13:42

Hejsa

Er der nogen der har opskrifter på rugbrød?? Sådan helt fra bunden...





 
 
netman77 (28-03-2001)
Kommentar
Fra : netman77


Dato : 28-03-01 14:47

"Janne Nielsen" skrev d. 28-03-01 13:42 dette indlæg :
> Hejsa
>
> Er der nogen der har opskrifter på rugbrød?? Sådan helt fra bunden...
>
> Her er en prøvet opskrift

Surdej:
1 dl vand (40 grader)
60 g ( 1 dl ) hvedemel
10 g gær


Rugdej 1. døgn:
1,6 l lunkent vand
200 g (3dl) skårne rugkerner
400 g(6½dl) sigtemel
1 kg (1,7l) groft rugmel
2 spsk salt

Rugdej 2. døgn:
500 g(8dl) grofr rugmel
2½ spsk kartoffelmel


Surdej: rør ingredienserne sammen og dæk skålen med plastfilm eller alu-folie. Stil skålen ved køkkentemperatur i 2-3 døgn.

Rugdej 1. døgn: rør alle ingredienserne sammen med ssurdejen. Tildæk skålen med plastfilm eller alu-folie og lad dejen stå ved 20 grader i 12-24 timer.

Rugdej 2. døgn: Kom den syrnede rugdej i røreskålen. Tilsæt rugmel og kartoffelmel. Ælt dejen i ca. 2 min. med køkkenmaskinen. Kom dejen i 2 3 liters rugbrødsforme ( EVAs er gode) Dæk formene med en hat af alu-folie og sæt brødene til hævning et lunt sted 3-4 timer.

Prik brødene med en gaffel og pensl med vand.

Sæt brødene i kold ovn på nederste rille på 160 grader i 2½ time.

Vend brødene ud af formene efter endt bagetid. Læg brødene med bunden opad på bagepladen og giv dem 15 min ved eftervarme.

Læg et hårdt opvredet viskestykke over brødene under afkølingen. Vent 1 døgn med at skære brødene.

Surdej kan tages fra til næste bagning. Tag 1 dl fra inden du kommer dejen i brødformene. Opbevar surdejen i et syltetøjsglas med låg. Drys den med lidt fint salt, det forlænger holdbarheden. Når du skal bruge surdejen skal du tage den ud af køleskabet i god tid, så den kan få stuetemperatur.

Med gemmesurdej starter du ved 1. døgn. ( surdejen kan holde sig ca. 6 uger i køleskab)

Du kan selvfølgelig lave rugbrødsdejen uden køkkenmaskine, jeg har bare ikke armkræfter til det

god fornøjelse Jette
>
>


Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177511
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408595
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste