/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvidvin
Fra : Rikke & Brian


Dato : 30-05-03 13:59

Hvorlænge vil I skyde på en hvidvin kan holdesig hvis der er blevet taget
hul på den? Hvis man f.eks. opbevarer den i køleskabet og med låg

Mvh. Brian


--
------------------------------------------------------------------
Rikke Brauner Mikkelsen
Brian Kjeldsen
Kristian Brauner Kjeldsen

http://brian.kjeldsen1.person.emu.dk/
-------------------------------------------------------------------
O Captain, my Captain. Who knows where that comes from? Anybody? Not a
clue? It's from a poem by Walt Whitman about Mr. Abraham Lincoln. Now in
this class you can either call me Mr. Keating, or if you're slightly more
daring, O Captain my Captain.



 
 
Padmé Amidala (30-05-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 30-05-03 14:11

Ca. en uges tid vil jeg mene. Men hvis I fryser den i små poser til senere
brug i fx en sauce, kan den holde sig meget længere.

VH
Padmé Amidala



Bo Warming (30-05-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 30-05-03 16:46

"Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> wrote in message
news:3ed7585e$0$48901$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Ca. en uges tid vil jeg mene. Men hvis I fryser den i små poser til senere
> brug i fx en sauce, kan den holde sig meget længere.
>
> VH
> Padmé Amidala

Retsina smager mig uændret efter en måned i køleskab(tildækket/proppet )
Visse fine vine kan næppe tåle en uge ved 8 grader - men alle tåler årtier i
fryser.
Udenfor køleskab sker sukkergæring og mælkesyredannelse på få dage, men
ellers er det kun nogle få bl.a. Chablis, hvor harskning smadrere de fine
smagsstoffer



Coffea ramosa (30-05-2003)
Kommentar
Fra : Coffea ramosa


Dato : 30-05-03 17:22

> Ca. en uges tid vil jeg mene. Men hvis I fryser den i små poser til senere
> brug i fx en sauce, kan den holde sig meget længere.

Gælder det også for en sherry? Jeg har købt en flaske til madlavning, og
tror da det tager et par måneder før jeg får brugt det hele..



Padmé Amidala (30-05-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 30-05-03 18:08


"Coffea ramosa" <no@mail.com> wrote in message
news:bb80e5$bv6$1@news.net.uni-c.dk...

> Gælder det også for en sherry? Jeg har købt en flaske til madlavning, og
> tror da det tager et par måneder før jeg får brugt det hele..
>

Ja, det vil jeg tro... men det kan vel ikke skade og prøve

VH
Padmé Amidala



connie-toft (30-05-2003)
Kommentar
Fra : connie-toft


Dato : 30-05-03 22:37

Ikke ret lang tid her i huset!! Måske til dagen efter, højst!
Det er jo sommer i lille danmark, så drik dog vinen!

Connie





Rikke & Brian (31-05-2003)
Kommentar
Fra : Rikke & Brian


Dato : 31-05-03 06:36


"connie-toft" <connie-toft@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:bb8isn$gnh$1@sunsite.dk...
> Ikke ret lang tid her i huset!! Måske til dagen efter, højst!
> Det er jo sommer i lille danmark, så drik dog vinen!

ja det var jo også en mulighed

>
> Connie
>
>
>
>



Jakob Skytte (31-05-2003)
Kommentar
Fra : Jakob Skytte


Dato : 31-05-03 09:46

Hej

Hvidvin max 2 døgn i køleskab, afhængig af vinen, med sherry er det en helt
anden sag den kan holde sig i måneder, og lad for guds skyld være med at
fryse vinen, selvom det kun er til mad, al syren forsvinder og det er jo
ofte den du vil bruge i maden.
mvh

GMD

"Rikke & Brian" <brauner@mail1.stofanet.dk-REMOVE.THIS> wrote in message
news:3ed75590$0$29525$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Hvorlænge vil I skyde på en hvidvin kan holdesig hvis der er blevet taget
> hul på den? Hvis man f.eks. opbevarer den i køleskabet og med låg
>
> Mvh. Brian
>
>
> --
> ------------------------------------------------------------------
> Rikke Brauner Mikkelsen
> Brian Kjeldsen
> Kristian Brauner Kjeldsen
>
> http://brian.kjeldsen1.person.emu.dk/
> -------------------------------------------------------------------
> O Captain, my Captain. Who knows where that comes from? Anybody? Not a
> clue? It's from a poem by Walt Whitman about Mr. Abraham Lincoln. Now in
> this class you can either call me Mr. Keating, or if you're slightly more
> daring, O Captain my Captain.
>
>



Coffea ramosa (31-05-2003)
Kommentar
Fra : Coffea ramosa


Dato : 31-05-03 13:43

> Hvidvin max 2 døgn i køleskab, afhængig af vinen, med sherry er det en
helt
> anden sag den kan holde sig i måneder, og lad for guds skyld være med at
> fryse vinen, selvom det kun er til mad, al syren forsvinder og det er jo
> ofte den du vil bruge i maden.
> mvh

Men sherry i køleskab? Min står bare på køkkenbordet.



Lene (01-06-2003)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 01-06-03 02:27


> Hvidvin max 2 døgn i køleskab, afhængig af vinen, med sherry er det en
helt
> anden sag den kan holde sig i måneder, og lad for guds skyld være med at
> fryse vinen, selvom det kun er til mad, al syren forsvinder og det er jo
> ofte den du vil bruge i maden.
> mvh
>
> GMD

Sherry - flere måneder i køleskab?? Nu taler du vel ikke om tør sherry, som
kan holde sig højst lige så lang tid som hvidvin og rødvin - - nemlig nogle
dage (godt proppet til) i køleskab? Jeg ved godt at nogle opbevarer sherry
(også den tørre) i længere tid ved stuetemperatur, hvilket selvfølgelig er
en total misforståelse.
Mvh
Casper



Coffea ramosa (01-06-2003)
Kommentar
Fra : Coffea ramosa


Dato : 01-06-03 17:06

> Sherry - flere måneder i køleskab?? Nu taler du vel ikke om tør sherry,
som
> kan holde sig højst lige så lang tid som hvidvin og rødvin - - nemlig
nogle
> dage (godt proppet til) i køleskab? Jeg ved godt at nogle opbevarer sherry
> (også den tørre) i længere tid ved stuetemperatur, hvilket selvfølgelig er
> en total misforståelse.

Det er lidt forskellige inputs man får herfra, hvem skal jeg tro på? :)



Lene (01-06-2003)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 01-06-03 18:11


..
Det er lidt forskellige inputs man får herfra, hvem skal jeg tro på? :)

Hej
Du kan roligt stole på mig. Tør sherry oxiderer ligesom rødvin og hvidvin,
hvis det står for længe efter at være lukket op. Dette er ikke noget, der
har forhindret den lidt ældre generation i at have sherry stående i årevis
og så oven i købet servere den ved stuetemperatur. Den skal serveres ved
samme temperatur som hvidvin - eller koldere. Ved søde sherrytyper gælder
andre regler.
Mvh
Casper



Bo Warming (01-06-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 01-06-03 19:51


"Coffea ramosa" <no@mail.com> wrote in message
news:bbd898$9qg$1@news.net.uni-c.dk...
> > Sherry - flere måneder i køleskab?? Nu taler du vel ikke om tør sherry,
> som
> > kan holde sig højst lige så lang tid som hvidvin og rødvin - - nemlig
> nogle
> > dage (godt proppet til) i køleskab? Jeg ved godt at nogle opbevarer
sherry
> > (også den tørre) i længere tid ved stuetemperatur, hvilket selvfølgelig
er
> > en total misforståelse.
>
> Det er lidt forskellige inputs man får herfra, hvem skal jeg tro på? :)

TRO PÅ DIN EGEN INDRE STEMME

" I can tell you, honest friend, what to believe: believe life; it
teaches better that book or orator "
Goethe (1749-1832).

Eller some Bailey whiskylikør-reklamefilmen citerer Nietzsche

"Let your senses guide you"

Når man så ikke har tid at afprøve alt før gæsterne kommer, så kan man tro
på at hvidvin er tabu til rødt kød, og anden overtro.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste