/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bulgur vs Couscous
Fra : Svend Andersen


Dato : 29-05-03 17:10

Hvad er egentlig forskellen på ovenstående.

Også gerne et par råd om tilberedning.

hilsen Svend A


 
 
Lisbeth Jacobsen (29-05-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 29-05-03 20:04

"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b053a9d830073fb6b053a9d83.53a9d90@net.dialog.dk...

> Hvad er egentlig forskellen på ovenstående.

Bulgur skal koges

CousCous kan bare overhældes med kogende vand.

Bulgur er grovere end couscous.

Begge dele smager herligt.
Jeg bruger mest bulgur til Tabouleh (en salat) og couscous som tilbehør til
krydrede kødretter eller til lammekød.

Couscous er også godt til småbørn.

Mvh. Lisbeth



Thomas Wesley Hinton (31-05-2003)
Kommentar
Fra : Thomas Wesley Hinton


Dato : 31-05-03 20:50


"Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3ed659ae$0$4370$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
>
> CousCous kan bare overhældes med kogende vand.

Ja, hvis det er forkogt, ellers skal det koges.

Har læst at det smager bedre når man selv koger det, men har dog aldrig købt
andet end forkogt.



Lisbeth Jacobsen (01-06-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 01-06-03 15:56

"Thomas Wesley Hinton" <wesley@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:dF7Ca.23187$YZ6.1090702@news010.worldonline.dk...

> Ja, hvis det er forkogt, ellers skal det koges.

Det er aldrig lykkedes mig at komme hjem med en couscous, der ikke kan nøjes
med at blive overhældt med kogende vand. Om dét er et tilfælde, ved jeg
ikke.

Men det er jo nemt nok at tage en lille portion ud af posen og prøve, om
kogende vand er nok - eller om der skal en kogning til.

Mvh. Lisbeth



Kevin Edelvang (29-05-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 29-05-03 22:02

Svend Andersen wrote:

> Hvad er egentlig forskellen på ovenstående.

Så vidt jeg ved er couscous en slags pasta - altså lavet af hvededej,
der sies på en særlig måde. Bulgur er derimod flækkede hvedekerner.

I praksis er det dog svært at se forskel - det smager dog ikke ens, og
konsistensen varierer vældig meget. Couscous er mere blødt i det.

Mvh
Kevin Edelvang



Splinten (30-05-2003)
Kommentar
Fra : Splinten


Dato : 30-05-03 06:47


"Kevin Edelvang" <ingenspam@mig.invalid> skrev i en meddelelse
news:3ed67534$0$97243$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Svend Andersen wrote:
>
> > Hvad er egentlig forskellen på ovenstående.
>
> Så vidt jeg ved er couscous en slags pasta - altså lavet af hvededej,
> der sies på en særlig måde. Bulgur er derimod flækkede hvedekerner.
>
> I praksis er det dog svært at se forskel - det smager dog ikke ens, og
> konsistensen varierer vældig meget. Couscous er mere blødt i det.

Er det lavet af det samme produkt (Hvedekerner ?)

splinten



Kevin Edelvang (30-05-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 30-05-03 11:22

Splinten wrote:

> Er det lavet af det samme produkt (Hvedekerner ?)

Tja. Ligesom wienerbrød og knækbrød også er det

Mvh
Kevin Edelvang



Ukendt (04-06-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 04-06-03 10:01


"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b053a9d830073fb6b053a9d83.53a9d90@net.dialog.dk...
> Hvad er egentlig forskellen på ovenstående.
>
> Også gerne et par råd om tilberedning.
>
> hilsen Svend A
>
En Googelisering af spørgsmålet gav følgende:

Bulgur:
http://www.usaid.gov/hum_response/crg/fsbulgur.htm
Bulgur is cracked, debranned (wheat), and partially precooked to lower
final cooking time.

Knækkede forkogte hvedekerner.


Couscous:
http://www.congocookbook.com/c0154.html
Couscous (Cous-cous or Cous cous) is a traditional staple food in North
Africa; it is also common in Western Africa whence it has spread into
Central Africa. Couscous is a pasta, made by mixing flour and water to form
a paste which is then formed and dried. Most couscous is made with flour
ground from durum wheat, but rice, maize (corn), or cowpea (black-eyed pea)
flours are sometimes used.
Pasta lavet af hvede, ris, majs eller bønnemel....

H



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste