/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lave pizzabund som på pizzaria'et ?
Fra : Morten


Dato : 19-05-03 19:05

Hejsa

Vi har før haft oppe hvilken opskrift som var god til pizza, men jeg kunne
også godt tænke mig at vide om der skulle være en side på nettet der
forklare teknikken til hvordan de laver/former bundene, altså simpelthen en
beskrivelse af hvordan man skal kaste den op i luften osv. så jeg kan lave
pizza'er fuldstendig magen til dem fra pizzariaerne ...

Fines der sådan en ?

/Morten



 
 
Nette (19-05-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 19-05-03 20:23


"Morten" skrev i en meddelelse news:bab6cl$cf8$1@sunsite.dk...
> Hejsa
>
> Vi har før haft oppe hvilken opskrift som var god til pizza, men jeg kunne
> også godt tænke mig at vide om der skulle være en side på nettet der
> forklare teknikken til hvordan de laver/former bundene, altså simpelthen
en
> beskrivelse af hvordan man skal kaste den op i luften osv. så jeg kan lave
> pizza'er fuldstendig magen til dem fra pizzariaerne ...

Dejen bliver ikke bedre af at blive kastet op i luften.
Det hele, næsten da, foregår når dejen kommer i ovnen. Så hvis du vil lave
en perfekt pizzabund, skal du ud og enten investere i en herdeovn eller en
af de der sten som man kan bage på i ovnen. Der ud over skal du bruge en
æltemaskine/køkkenmaskine, tilsætte lidt mindre gær og evt. lave dejen nogle
timer i forvejen og opbevare den på køl. Nå¨r du maser og ruller dejen ud,
skal den helt ned i 21-3 mm. tykkelse.
Min kollega, som er tidligere pizzabager og som hjemme laver de
vidunderligste pizzaer, har fortalt mig, at ovnen skal helt op på 255
grader.

Nette



Morten (19-05-2003)
Kommentar
Fra : Morten


Dato : 19-05-03 21:14


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3ec92efd$0$24622$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> Dejen bliver ikke bedre af at blive kastet op i luften.
> Det hele, næsten da, foregår når dejen kommer i ovnen. Så hvis du vil lave
> en perfekt pizzabund, skal du ud og enten investere i en herdeovn eller en
> af de der sten som man kan bage på i ovnen. Der ud over skal du bruge en
> æltemaskine/køkkenmaskine, tilsætte lidt mindre gær og evt. lave dejen
nogle
> timer i forvejen og opbevare den på køl. Nå¨r du maser og ruller dejen ud,
> skal den helt ned i 21-3 mm. tykkelse.
> Min kollega, som er tidligere pizzabager og som hjemme laver de
> vidunderligste pizzaer, har fortalt mig, at ovnen skal helt op på 255
> grader.

Alt det med ovnen ved jeg, men jeg skal jo også kunne lave dem ekstremt
tynde og runde, og det er svært med en alm. kagerulle - derfor vil jeg
hellere lære den rigtige pizzaria teknik.



Peter Holm (19-05-2003)
Kommentar
Fra : Peter Holm


Dato : 19-05-03 23:51


> Alt det med ovnen ved jeg, men jeg skal jo også kunne lave dem
> ekstremt tynde og runde, og det er svært med en alm. kagerulle -
> derfor vil jeg hellere lære den rigtige pizzaria teknik.
>

Jeg plejer at bruge et tomt rødbedeglas til at rulle ud med. Det er meget
nemmere at håndtere end en kagerulle og kan rulle dejen MEGET tynd.

Peter Holm

Peter W. Bosse (20-05-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 20-05-03 05:16

"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse...

> men jeg skal jo også kunne lave dem ekstremt tynde og runde,
> og det er svært med en alm. kagerulle ..

Så køb evt. en rullepind!!

... Eller brug et kosteskaft. ..Dvs. sav ca. 30-40 cm eller mere af
kosteskaftet, og derefter rund enden/enderne pænt af med et
stykke sandpapir eller en træfil.. - Vupti! - fin ny rullepind!

PS: ca. 4 stk rullepinde pr. kosteskaft! - Så har du et par ekstra til
at slå konen med!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Roses den, som roses bør: Amerikaneren for sin Hamburger -
italieneren for sin spaghetti ... franskmanden for sin
cog au vin ... englænderen for sin roastbeef ... og danskeren
for sin medisterpølse.
Vi har meget at lære af hinanden ... men jeg tror alligevel
ikke, at alle vil gå med til, "at fremmed mad altid smager
bedst". - Ejler Jørgensen



Nette (20-05-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-05-03 14:48


"Morten" skrev i en meddelelse news:babdtv$9j4$1@sunsite.dk...
> Alt det med ovnen ved jeg,

ok

>men jeg skal jo også kunne lave dem ekstremt
> tynde og runde, og det er svært med en alm. kagerulle - derfor vil jeg
> hellere lære den rigtige pizzaria teknik.

Måske du laver dejen for fugtig så? For ellers skulle det nu ikke være noget
stort problem. Evt. kan du rulle dejen ned, så langt du nu kan og lade den
hvile et par minuttter og så rulle den længere ned. Så er den knapt så
elastisk at arbejde med.
Et alternativ er rulletræet som Bosse beskriver, der skal du have fat i den
ene ende af træet hele tiden og kun rulle med den anden ende. Derfor er det
nemmere at "forme" dejen med.
Jeg selv bruger min kagerulle som rulletræ og det virker fint.

Men du skal virke dejen op til en "kugle" og så lade den hvile nogle timer,
tage den ud af køleskabet og så ellers bare "hamre" den ned og rulle den ud.
Du skal ikke ælte den igen.

Nette



Bo Warming (20-05-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 20-05-03 18:09

Man kan også smide sit pizzafyld på en eller anden tyk pandekage -
pitabrøds-fallafelsag - eller på butterdej.
Ind i mikrobølgeovnen til osten er smeltet og så har man en lækker
hurtigpizza.

Stenovn og rette dej overlader jeg til specialist-restauranterne, som jo
ligger på hverandet gadehjørne

Perfektionisme staves paralyse, sagde Churchill.



crane (23-05-2003)
Kommentar
Fra : crane


Dato : 23-05-03 19:50

Jeg har købt en granit plade hos jem&fix til ca.80 kr. Den blev delt og
hjørnerne hakket af.

Den passer perfekt på en bage plade som den fylder helt ud. Det betyder jeg
har en 2 cm tyk stenplade som bliver varmet op til 275 grader. Det giver en
helt perfekt "ægte" pizza bund..

jens

"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> wrote in message
news:bab6cl$cf8$1@sunsite.dk...
> Hejsa
>
> Vi har før haft oppe hvilken opskrift som var god til pizza, men jeg kunne
> også godt tænke mig at vide om der skulle være en side på nettet der
> forklare teknikken til hvordan de laver/former bundene, altså simpelthen
en
> beskrivelse af hvordan man skal kaste den op i luften osv. så jeg kan lave
> pizza'er fuldstendig magen til dem fra pizzariaerne ...
>
> Fines der sådan en ?
>
> /Morten
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste