[Lisbeth Jacobsen | Sun, 11 May 2003 12:46:08 +0200]
>Fedtet ER et problem. Vi spiser nemlig (stadig) for meget af det. Altså
>generelt set. Og især for meget af det usunde.
Den sidste del kan jeg godt tilslutte mig; det var dog ikke noget der
interesserer mig så pokkers meget udover at jeg selv primært bruger god
oliven- og rapsolie i madlavningen.
>De fleste ved dog godt, at det er KALORIERNE der er afgørende for vægten -
Jeg tror (desværre) at du tager fejl; jeg tror (desværre, igen) at langt
de fleste almindelige danskere udelukkende kigger på mængden af fedt i
deres fødevarer :(
Ok, de kigger efter noget med en lav pris og derefter noget med en lav
fedtprocent, først derefter vurderer de energi og kvallitet.
>At begrænse sit indtag af fedt handler om meget andet end vægt. Jeg tror
>ikke angsten for overvægt alene er forklaringen på, at folk spiser
>kalkunkød.
Nej, det var også lidt i kynisk ironi, men det er nok alligevel en del
af forklaringen.
>Vil man holde sig slank er det måske værd at kigge på de nationer, der er
>slanke - og se, hvordan de sammensætter deres mad. (Eksempelvis Thailand)
>
>Vil man undgå hjertekarsygdomme, kan man kigge på de lande, hvor
>hjertekarsygdomme er sjældne. (Eksempelvis Grækenland)
Enig, godt argument - man skal dog kigge mere end på deres mad; også
deres generelle måde at leve og virke på.
>Jeg ved faktisk ikke, hvordan det ser ud med hjertekarsygdomme i Thailand?
*tror* ikke at det er et problem i den almene befolkning; men det ER ved
at blive et større probem hos den mere velhavende del; den del der i
højere grad lever som vesterlændinge.
Best regards,
Rene' (Denmark)
www.rene.hjorth.com &
www.lowcarb.dk