/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Crumble
Fra : Lisa


Dato : 16-05-03 12:40

Er der noget navn for "crumble"
http://papa.essortment.com/applescrumbler_rrsh.htm
på dansk? Dvs. en kage med frugt og en tø dej der smuldres hen over?
Mvh Lisa



 
 
Lars Andersen (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Lars Andersen


Dato : 16-05-03 13:15

I skolekøkkenet for 16-18 år siden kaldte vi det vist "smuldre-dej"


- Lars

On Fri, 16 May 2003 13:40:26 +0200, "Lisa" <lissa130@hotmail.com>
wrote:

>Er der noget navn for "crumble"
>http://papa.essortment.com/applescrumbler_rrsh.htm
>på dansk? Dvs. en kage med frugt og en tø dej der smuldres hen over?
>Mvh Lisa
>


Coffea ramosa (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Coffea ramosa


Dato : 16-05-03 13:44

> I skolekøkkenet for 16-18 år siden kaldte vi det vist "smuldre-dej"
>

Det rigtigt, for jeg så netop en ny tærte i Kvickly. En smuldre-dejs
svesketærte..

Men hvordan laves denne smuldre dej?



Lars Andersen (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Lars Andersen


Dato : 16-05-03 14:32

Grundlæggende er det vist bare en alm. mørdej, som smuldres ud over
fyldet (oftest frugt) i stedet for at lave traditionel bund (og evt
låg).

On Fri, 16 May 2003 14:43:46 +0200, "Coffea ramosa" <no@mail.com>
wrote:

>> I skolekøkkenet for 16-18 år siden kaldte vi det vist "smuldre-dej"
>>
>
>Det rigtigt, for jeg så netop en ny tærte i Kvickly. En smuldre-dejs
>svesketærte..
>
>Men hvordan laves denne smuldre dej?
>


Deleuran (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 16-05-03 15:26


"Coffea ramosa" <no@mail.com> wrote in message
news:ba2me1$1ctq$1@news.net.uni-c.dk...
> > I skolekøkkenet for 16-18 år siden kaldte vi det vist "smuldre-dej"
> >
>
> Det rigtigt, for jeg så netop en ny tærte i Kvickly. En smuldre-dejs
> svesketærte..
>
> Men hvordan laves denne smuldre dej?
>

Det er rigtigt at en smudredej er en sød (lidt tør) mørdej der smuldres ud
over fyldet, men jeg synes at du skal have opskriften på min favorit der
indeholder havregryn., det smager nemlig dejligt.

Smuldredej:
¾ dl sukker
1½ dl havregryn
1 dl hvedemel
125 g smør

Bland sukker, havregryn og mel i en skål. Findel smørret i blandingen, så
det bliver smuldrende. Fordel smuldredejen over frugten.
Bages ved 225° midt i ovnen ca. 20 minutter.

Lone



Coffea ramosa (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Coffea ramosa


Dato : 16-05-03 17:17

> Det er rigtigt at en smudredej er en sød (lidt tør) mørdej der smuldres ud
> over fyldet, men jeg synes at du skal have opskriften på min favorit der
> indeholder havregryn., det smager nemlig dejligt.

Tak, den vil jeg prøve.

Men hvad med bunden? Er det en normal mørdejs bund rullet med kagerulle?
Normalt putter jeg strimler af min mørdej ovenpå mine tærter så jeg får et
ternet mønster.

> Smuldredej:
> ¾ dl sukker
> 1½ dl havregryn
> 1 dl hvedemel
> 125 g smør

Jeg kan se at det er uden æg, og det tror jeg faktisk er hele ideen med
smuldredej. For min dej er helt umulig at rulle ud hvis jeg putter for lidt
æg.

Jeg plejer også at bruge flormelis istedet for sukker, tror du det vil gøre
en forskel?

- Ramosa



Deleuran (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 16-05-03 22:43


"Coffea ramosa" <no@mail.com> wrote in message

> Men hvad med bunden? Er det en normal mørdejs bund rullet med kagerulle?
> Normalt putter jeg strimler af min mørdej ovenpå mine tærter så jeg får et
> ternet mønster.

Ingen kagebund i pien kun frugt med smuldredejen oven på (den danner et
anarkistisk møster af små sprøde toppe). Mine favoriter er æbler blancheret
i sukkervand overhældt med calvados el. armagnaclikør eller en blanding af
friske nektariner og blåbær.
Husk at servere flødeskum, is eller råcreme til.

> Jeg plejer også at bruge flormelis istedet for sukker, tror du det vil
gøre
> en forskel?

Jeg ved det faktisk ikke, men ville være lidt bekymret da strukturen i den
færdige pie er svagt karameliseret/lidt knasende vil flormelis gøre det?

Lone



Coffea ramosa (17-05-2003)
Kommentar
Fra : Coffea ramosa


Dato : 17-05-03 00:31

> Ingen kagebund i pien kun frugt med smuldredejen oven på (den danner et
> anarkistisk møster af små sprøde toppe).

Ja, det giver logik da smuldredejen jo vil tildække alle huller. Da dejen
netop er smuldret giver det også mening at den ku skal have 20 minutter i
oven, da overfladen på dejen er meget større pga. mindre stykker. Samt
frugterne er tildækket, hvor de i en normal tærte først skal tilsættes efter
et stykke tid, for at undgå at blive helt skoldet.

> Mine favoriter er æbler blancheret i sukkervand

Nu skal jeg lige være helt med på hvad du mener med blanchere. Når jeg
blanchere spinat er det ned i kogende vand i 1 minut, og så over i isvand...
Er det også sådan med æbler? og skal sukkervandet være sirupsagtig, eller
blot sødet lidt?

> overhældt med calvados el. armagnaclikør eller en blanding af

Har aldrig hørt om/set disse produkter. Jeg har lige købt 600ml ahornsirup
på tilbud, kan det bruges?

> Jeg ved det faktisk ikke, men ville være lidt bekymret da strukturen i den
> færdige pie er svagt karameliseret/lidt knasende vil flormelis gøre det?

Hmm nej, flormelis burde netop gøre dejen mør (som mørdej) og ikke knasende
som sukker.



Mads Thorning Peders~ (17-05-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 17-05-03 17:16


"Coffea ramosa" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
news:ba3sb2$1g8s$1@news.net.uni-c.dk...


> > overhældt med calvados el. armagnaclikør eller en blanding af
>
> Har aldrig hørt om/set disse produkter. Jeg har lige købt 600ml ahornsirup
> på tilbud, kan det bruges?

Hehe...calvados og armagnac er sprut, så det bliver nok lidt for sødt hvis
du vælger at hælde sirup over i stedet

Mvh Mads



Deleuran (17-05-2003)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 17-05-03 19:13



>
> Nu skal jeg lige være helt med på hvad du mener med blanchere. Når jeg
> blanchere spinat er det ned i kogende vand i 1 minut, og så over i
isvand...
> Er det også sådan med æbler?

Ja de skal bare have et opkog.

> og skal sukkervandet være sirupsagtig, eller blot sødet lidt?

Kun sødet lidt.

> > overhældt med calvados el. armagnaclikør

> Har aldrig hørt om/set disse produkter. Jeg har lige købt 600ml ahornsirup
> på tilbud, kan det bruges?

Det bliver nok vel sødt. Calvados er Normandisk æblebrændevin og Armagnac er
brændevin fra Sydvestfrankrig lavet på vin a la cognac.

God fornøjelse
Lone



Coffea ramosa (18-05-2003)
Kommentar
Fra : Coffea ramosa


Dato : 18-05-03 00:36

Så har jeg lavet den, med æbler og cognac. Har ikke smagt endnu, men det
dufter herligt.

Jeg synes dog at din opskrift har for lave mål, da dejen ikke rækkede til en
hel (normal størrelse?) tærtebund. Så æblerne ude i siderne blev ikke
tildækket.

Desuden vil jeg nærmere beskrive dejen som klistret, end smuldrende. Den
skulle nærmes smøres ud. Har det noget at gøre med jeg ikke brugte nok tid
på æltning/røring? eller er det bare for meget smør i forhold til de andre
ingredienser.

- Ramosa



Nette (18-05-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 18-05-03 01:05


"Coffea ramosa" skrev i en meddelelse
news:ba6h14$fo6$1@news.net.uni-c.dk...

> Jeg synes dog at din opskrift har for lave mål, da dejen ikke rækkede til
en
> hel (normal størrelse?) tærtebund. Så æblerne ude i siderne blev ikke
> tildækket.

Det skal de heller ikke nødvendigvis. Dejen skal smuldres over, og der kan
sagtens være "helligdage" hvor frugterne stikker frem.

> Desuden vil jeg nærmere beskrive dejen som klistret, end smuldrende. Den
> skulle nærmes smøres ud. Har det noget at gøre med jeg ikke brugte nok tid
> på æltning/røring? eller er det bare for meget smør i forhold til de andre
> ingredienser.

Har du fyldt ekstra smør i da?
Ellers vil jeg nok vove den påstand, at du har æltet FOR meget. Mørdej har
det med at blive klistret, når den æltes for meget. Den skal kun lige æltes
sammen.

Nette




Gitte Sørensen (17-05-2003)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 17-05-03 12:27

Fri, 16 May 2003 23:43:24 +0200, skrev "Deleuran"
<maj2002@wienervej.dk> :

>Mine favoriter er æbler blancheret
>i sukkervand overhældt med calvados el. armagnaclikør eller
> en blanding af friske nektariner og blåbær.

Eller lige nu, hvor det er årstiden for friske rabarber, så kan du
bruge rabarberstykker, der lige har fået et opkog med lidt sukker og
vanille først.


--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri: http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk

Mette Svangren Gutte~ (17-05-2003)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 17-05-03 16:07


"Gitte Sørensen" <gitte@superbruger.dk> skrev i en meddelelse
news:gu6ccvodarek0g3tnt814vte0h7n039i16@4ax.com...
> Fri, 16 May 2003 23:43:24 +0200, skrev "Deleuran"
> <maj2002@wienervej.dk> :
>
> >Mine favoriter er æbler blancheret
> >i sukkervand overhældt med calvados el. armagnaclikør eller
> > en blanding af friske nektariner og blåbær.
>
> Eller lige nu, hvor det er årstiden for friske rabarber, så kan du
> bruge rabarberstykker, der lige har fået et opkog med lidt sukker og
> vanille først.
>

Jeg giver dem ikke noget opkog, bare skær rababeren i passende stykker, drys
lidt sukker + evt. vanillesukker over, lad trække en halv times tid, så
smuldredejen over og i ovnen. Kold creme fraiche eller flødeskum til og
succesen er hjemme! Jeg har i hvert fald aldrig hørt dårligt om min
rabarberkage

MVH Mette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste