/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sødmælkskalv?!
Fra : Kat


Dato : 16-05-03 12:18

Hej
Er der nogle der kan forklare mig hvad "sødmælkskalv" (som man åbenbart kan
få på "fine restauranter") er for noget? Er det dyreplageri?

Mvh. Katrine



 
 
netper (16-05-2003)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 16-05-03 12:48

En sødmælkskalv er en kalv der kun får mælk, og dens kød bliver meget
lyst.

En ko har jo 3 maver og det er naturligt for kalven hurtigt at begynde
at nippe lidt til græs eller hø og på den måde langsomt sætte gang i
dem, hvorimod en sødmælkskalv aldrig får adgang til andet end mælk.

Det er ikke kun syndt men også unaturligt og det er heller ikke længere
tilladt i danmark, men der bliver desværre eksporteret kalve til f.eks.
holland fra danmark

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Kat (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Kat


Dato : 16-05-03 13:04




"netper" <netper.news@kandu.dk> wrote in message
news:3ec4d06c$0$48903$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> En sødmælkskalv er en kalv der kun får mælk, og dens kød bliver meget
> lyst.
>
> En ko har jo 3 maver og det er naturligt for kalven hurtigt at begynde
> at nippe lidt til græs eller hø og på den måde langsomt sætte gang i
> dem, hvorimod en sødmælkskalv aldrig får adgang til andet end mælk.
>
> Det er ikke kun syndt men også unaturligt og det er heller ikke længere
> tilladt i danmark, men der bliver desværre eksporteret kalve til f.eks.
> holland fra danmark
>


Tak for svaret. Jeg havde mistanke om, at det ikke var noget helt naturligt.
Forstår ikke hvordan danske restauranter kan stå inde for at have
"sødmælkskalv" på menukortet :(





Jens Bruun (18-05-2003)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 18-05-03 09:57

"Kat" <kdonot@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:Dt4xa.67151$y3.4622307@news010.worldonline.dk...

> Tak for svaret. Jeg havde mistanke om, at det ikke var noget helt
naturligt.
> Forstår ikke hvordan danske restauranter kan stå inde for at have
> "sødmælkskalv" på menukortet :(

Sødmælkskalve lever et liv, der hverken er værre eller bedre end alle de
andre industriproducerede dyrs. At betragte opdræt af sødmælkskalve som en
særlig alvorlig form for dyreplageri, tangerer hykleri. Hold du dig til
vegetarmad, hvis du ikke bryder dig om tanken.

Og nej, jeg er ikke vegetar, og jeg spiser med stor glæde gris, okse,
sødmælkskalv, fjerkræ og alt muligt andet.

--
-Jens B.



Kat (18-05-2003)
Kommentar
Fra : Kat


Dato : 18-05-03 14:58

> Sødmælkskalve lever et liv, der hverken er værre eller bedre end alle de
> andre industriproducerede dyrs. At betragte opdræt af sødmælkskalve som en
> særlig alvorlig form for dyreplageri, tangerer hykleri.


Der er vel en grund til at det er forbudt i Danmark?




Jens Bruun (18-05-2003)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 18-05-03 16:24

"Kat" <kdonot@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:XkMxa.69604$y3.4860418@news010.worldonline.dk...

> Der er vel en grund til at det er forbudt i Danmark?

Ja? Ligesom tremmekalve, burhøns, dyretransporter, industrialiseret
svinehold, halal- og kosher-slagtning, anskydning af vildt osv. er forbudt -
not

--
-Jens B.



Jan Bøgh (19-05-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 19-05-03 17:50

"Kat" <kdonot@tiscali.dk> wrote in message
news:XkMxa.69604$y3.4860418@news010.worldonline.dk...
> > Sødmælkskalve lever et liv, der hverken er værre eller bedre end alle de
> > andre industriproducerede dyrs. At betragte opdræt af sødmælkskalve som
en
> > særlig alvorlig form for dyreplageri, tangerer hykleri.
>
>
> Der er vel en grund til at det er forbudt i Danmark?

Ja, politisk korrekthed florerer her i riget.

vh
Jan



Tina (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 16-05-03 13:38


"netper" <netper.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:3ec4d06c$0$48903$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> En sødmælkskalv er en kalv der kun får mælk, og dens kød bliver meget
> lyst.
>
> En ko har jo 3 maver

Nejnejnej.

En ko har vommen (gæringstanken), netmaven, bladmaven og løben. Løben svarer
til vores mave. Vommen, netmaven og bladmaven er formaver, hvor foderet
bliver bearbejdet og "sorteret", inden det ender i løben.
Når en kalv drikker mælk, ender det direkte i løben. Vommen, netmaven og
bladmaven kommer først i brug, når kalven begynder at spise fast føde.

Tina



Stefan Holm (18-05-2003)
Kommentar
Fra : Stefan Holm


Dato : 18-05-03 16:45

"Kat" <kdonot@tiscali.dk> writes:
[Jens Bruun]
>> At betragte opdræt af sødmælkskalve som en særlig alvorlig form for
>> dyreplageri, tangerer hykleri.
>
> Der er vel en grund til at det er forbudt i Danmark?

Og den grund kunne vel meget vel være det omtalte hykleri?

--
"Here's something I think you're going to be interested in, gentle viewers."

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste