"Lars Kirkegaard" <lars.kirkegaard@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:aa06f4d0.0305060505.10370f7@posting.google.com...
> Mit eksemplar af Elisabeth Davids fortrinlige italienske kogebog er
> blevet væk. Der skulle vel ikke være én, der kan hjælpe mig med
> opskriften på kaffeis i denne bog. Det er en opskrift, hvor
> kaffesmagen kommer fra hele kaffebønner, der opvarmes næsten til
> kogepunktet i fløde.
>
> På forhånd tak
> Lars Kirkegaard
Tag frisk fløde og bland den langsomt i en lille kobbergryde med
æggeblommerne,som må være helt friske.Sæt gryden over svag ild og rør
ustandselig i gryden med et ris,og pas på den ikke koger,for så skiller
den.Man vil vide,når den har fået nok,fordi fløden begynder at blive
tykkere, og i stedet for at dreje rundt i gryden standser den straks.Tag den
så øjeblikkelig af ilden,tilsæt sukker, si den når den er kold.Ved
frysningen omrøres hver ½ halve time.Frysningen tager ca 3 timer
knap 4 dl fløde
6 æggeblommer
110 g sukker
Tilsæt 110 g nyristede kaffebønner,før blandingen koges; når den er færdig
efterlades bønnerne i cremen i adskillige timer før den sies. Så fryses den
som tidligere forklaret
mvh Jette
|