/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
jordskokker
Fra : Bettina Madsen


Dato : 01-05-03 15:59

Endnu engang har jeg prøvet at bruge jordskokker i en suppe, og
jeg kan slet ikke forlige mig med hverken duften eller smagen. Jeg kan slet
ikke spise det.
Det undrer mig at jeg ikke kan lide det, da jeg ellers kan lide det meste.
Det undrer mig også at
det er blevet populær rodfrugt, når den nu smager som den gør...
I dag har jeg lavet jordskokke-karry suppe, den er heller i min smag!

Er der nogen af jer andre, der har det på samme måde med
jordskokker og i så fald kender I en måde man kan tilberede dem på
så de ikke smager som jordskokker...
(de skal jo bruges hvis de kommer indenfor døren!)

Håber på gode ideer1

MVH Bettina



 
 
Hans Paulin (01-05-2003)
Kommentar
Fra : Hans Paulin


Dato : 01-05-03 16:09



Bettina Madsen wrote:
>
> Er der nogen af jer andre, der har det på samme måde med
> jordskokker og i så fald kender I en måde man kan tilberede dem

> så de ikke smager som jordskokker...
> (de skal jo bruges hvis de kommer indenfor døren!)

....jeg har kun prøvet at koge dem og spise dem med smør - samt
skive dem fint, og lave en dressing med bla. ristet sesamolie -
og begge dele synes jeg smager pragtfuldt...
--
Med venlig hilsen
Hans



Carina (01-05-2003)
Kommentar
Fra : Carina


Dato : 01-05-03 16:38


> Bettina Madsen wrote:
> >
> > Er der nogen af jer andre, der har det på samme måde med
> > jordskokker og i så fald kender I en måde man kan tilberede dem
> på
> > så de ikke smager som jordskokker...
> > (de skal jo bruges hvis de kommer indenfor døren!)
>
Jeg plejer at bruge dem sammen med flødekartofler.

Kartofler og jordskokker i en bradepande sammen med masser af revet
parmesan, brødkrummer, frisk timian, fløde, salt og peber.

VH
Carina



Klaus Alexander Seis~ (01-05-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 01-05-03 23:23

Bettina Madsen skrev:

> kender I en måde man kan tilberede dem på så de ikke
> smager som jordskokker...

Lav en svagt syrlig dressing af valnøddeolie, citronsaft, salt og
peber. Vask jordskokkerne grundigt, skræl dem eventuelt. Og riv
dernæst jordskokkerne på råkostjernet, så de papirstynde skiver
daler direkte ned i dressingen, og lad dem marinere lidt. Servér
på en bund af fx rucola. Uhm!


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Jesper Jensen (01-05-2003)
Kommentar
Fra : Jesper Jensen


Dato : 01-05-03 23:54

On Thu, 1 May 2003 22:22:32 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
<spam@magnetic-ink.dk> wrote:
>Lav en svagt syrlig dressing af valnøddeolie, citronsaft, salt og
>peber. Vask jordskokkerne grundigt, skræl dem eventuelt. Og riv
>dernæst jordskokkerne på råkostjernet, så de papirstynde skiver
>daler direkte ned i dressingen, og lad dem marinere lidt. Servér
>på en bund af fx rucola. Uhm!

Kan varmt anbefales - har lavet den utallige gange siden sidst Klaus
nævnte den ;)
Ristede pinjekerner gør den ikke dårligere.

Jesper.

Bettina Madsen (02-05-2003)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 02-05-03 06:40

Jesper Jensen wrote:
> On Thu, 1 May 2003 22:22:32 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
> <spam@magnetic-ink.dk> wrote:
>> Lav en svagt syrlig dressing af valnøddeolie, citronsaft, salt og
>> peber. Vask jordskokkerne grundigt, skræl dem eventuelt. Og riv
>> dernæst jordskokkerne på råkostjernet, så de papirstynde skiver
>> daler direkte ned i dressingen, og lad dem marinere lidt. Servér
>> på en bund af fx rucola. Uhm!
>
> Kan varmt anbefales - har lavet den utallige gange siden sidst Klaus
> nævnte den ;)
> Ristede pinjekerner gør den ikke dårligere.


Det lyder også godt. Det må jeg prøve næste gang de kommer ind i køkkenet -
de jordskokker!
Det kan være at det er ved varmetilberedning at de ændrer smag -i den
retning der går mod mine
smagsløg!

Tak for alle forslagene1

MVH Bettina



Sebastian Adorján Dy~ (02-05-2003)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 02-05-03 16:21

Hej Bettina

Bettina Madsen <bma@SLET_MIGducktrucks.dk> wrote:


> (de skal jo bruges hvis de kommer indenfor døren!)

Seend dem straks til mig ))))))
>
> Håber på gode ideer1
>
Hvad med i ovnen i skriver sammen med andre rod-ting, kartofler,
gulerødder etc.

/Sebastian

> MVH Bettina


--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

Janus Sandsgaard (17-05-2003)
Kommentar
Fra : Janus Sandsgaard


Dato : 17-05-03 20:40

"Bettina Madsen" <bma@SLET_MIGducktrucks.dk> writes:

> Endnu engang har jeg prøvet at bruge jordskokker i en suppe, og jeg
> kan slet ikke forlige mig med hverken duften eller smagen. Jeg kan
> slet ikke spise det.

Hmmmmm.. smag og behag. Jeg lavede jordskokke-suppe for første gang
for nogle uger siden, fordi Årstiderne lagde en opskrift på det med
min grøntsagskasse.

Hvsis du ikke kan lide suppen, hvad så med at spise dem rå, entel
alene eller i tynde skiver i en salat. Jeg plejer at spise dem rå. Det
er bedst.

-j

--
http://janus.dk
jabber-id: janus@jabber.org

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste