/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Karfofler på kryds og tværs
Fra : Søren Sohl


Dato : 30-04-03 09:54

Jeg hørte engang fra en klog kartoffelmand at man skulle skære kartofler på
langs og ikke tværs. Har det noget på sig?



 
 
Nette (30-04-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 30-04-03 12:21


"Søren Sohl" skrev i en meddelelse news:b8o2vg$bc3$1@sunsite.dk...
> Jeg hørte engang fra en klog kartoffelmand at man skulle skære kartofler

> langs og ikke tværs. Har det noget på sig?

Det gør jeg nu altid, fordi de så bliver tyndere og hurtigtigere
færdigkogte.
Men hvad mener kartoffelmanden det ellers skulle gavne?

Nette



Jette Mogensen (30-04-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 30-04-03 12:42


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3eafb1b7$0$52203$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> "Søren Sohl" skrev i en meddelelse news:b8o2vg$bc3$1@sunsite.dk...
> > Jeg hørte engang fra en klog kartoffelmand at man skulle skære kartofler
> på
> > langs og ikke tværs. Har det noget på sig?
>
> Det gør jeg nu altid, fordi de så bliver tyndere og hurtigtigere
> færdigkogte.
> Men hvad mener kartoffelmanden det ellers skulle gavne?
>
> Nette
>
>

Jeg lærte i sin tid at hvis man skærer kartofter over på langs så koger de
ikke så nemt ud og de bliver også hurtigt møre.
Skærer man dem over på tværs skulle de suge vandog derfor under kogningen
have stor tendens til at koge ud. Om det passer ved jeg ikke.Men jeg har
altid skået dem over på langs.Du kan jo prøve dig frem.

mvh Jette



Mads Thorning Peders~ (30-04-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 30-04-03 21:46


"Søren Sohl" <ssohlREMOVE@cs.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:b8o2vg$bc3$1@sunsite.dk...
> Jeg hørte engang fra en klog kartoffelmand at man skulle skære kartofler

> langs og ikke tværs. Har det noget på sig?

Der er i COOPs blad Samvirke en artikel om forskellige "kartoffel-skrøner",
bl.a. den med at de skal skæres på langs og ikke på tværs, og det er ikke en
skrøne.

Skæres de over på langs bliver de kogt mere ensartet end hvis de skæres over
på tværs. (ifølge bladet. Har ikke afprøvet det selv.)

Mvh Mads



Mads Thorning Peders~ (01-05-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 01-05-03 15:55


"Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en
meddelelse news:b8pcn2$eb7$1@news.cybercity.dk...
> Der er i COOPs blad Samvirke en artikel om forskellige
"kartoffel-skrøner",

Glemte at skrive at det (vistnok) er i det seneste nummer....

Mvh Mads




Herb (01-05-2003)
Kommentar
Fra : Herb


Dato : 01-05-03 14:31

Jeg læste engang noget i en wok-kogebog om at hvis kartofler skæres på tværs
så løber saften og dermed smagen ud af dem.. Wok-kogebogen mente at hvis man
skar dem på langs ville kartoflerne holde bedre på saften og smage af mere.
Det var noget med "årerne" i kartoflen som ikke måtte skæres over..
måske en skrøne.. jeg ved det ikke..

/Herb

"Søren Sohl" <ssohlREMOVE@cs.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:b8o2vg$bc3$1@sunsite.dk...
> Jeg hørte engang fra en klog kartoffelmand at man skulle skære kartofler

> langs og ikke tværs. Har det noget på sig?
>
>


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.473 / Virus Database: 271 - Release Date: 17-04-2003



Jørgen Linde Sørense~ (04-05-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Linde Sørense~


Dato : 04-05-03 00:09

Herb skrev:

>Jeg læste engang noget i en wok-kogebog om at hvis kartofler skæres på tværs
>så løber saften og dermed smagen ud af dem.. Wok-kogebogen mente at hvis man
>skar dem på langs ville kartoflerne holde bedre på saften og smage af mere.
>Det var noget med "årerne" i kartoflen som ikke måtte skæres over..
>måske en skrøne.. jeg ved det ikke..

Synes det lyder forkert - jeg har ikke målt og regnet, men mener at
kartofler skåret på langs får en større overflade og dermed kan miste
mere saft. Hvorimod en kartoffel delt på tværs kommer tætter på
kugleformen (mindst overflade i forhold til rumfang).

En anden ting er så at en kartoffel delt på langs nok bliver hurtigere
stegt og måske derved beholder smag og saft bedre - men altså ikke på
grund af årer (efter min mening).

--
mvh
Jørgen Linde Sørensen
(den anførte mail-adresse er gyldig - - -
- - - i hvert fald da dette indlæg blev postet

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste