/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Souvlaki
Fra : Bent L


Dato : 29-04-03 17:23

Hej
Min datter ønsker græsk mad til sin 11 års fødselsdag og vi laver græske
bøffer og kartofler, men vi vil også prøve at lave souvlaki på grillen.
Nogen der har en god opskrift til marinaden? Jeg har ledt på nette og fundet
en del, men jeg vil gerne høre her om der er nogen med gode erfaringer og
selvsmagt!

Mvh.

Bent



 
 
Peter W. Bosse (30-04-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 30-04-03 05:33

"Bent L" <bentlund@stofanet.invalid> skrev i en meddelelse...

> .. og vi laver græske
> bøffer og kartofler, men vi vil også prøve at lave souvlaki på grillen.
> Nogen der har en god opskrift til marinaden? Jeg har ledt på nette og fundet
> en del, men jeg vil gerne høre her om der er nogen med gode erfaringer og
> selvsmagt!

Jeg har ingen særlige erfaringer mht.., - men jeg har en opskrift fra mit
græske køkken..

(Suvlakia) Grillstegt kød på små spyd:

1 kg fint lammekød
2 chalotteløg
1 dl olivenolie
saft af en citron
1 tsk knust merian eller timian
peber
3 laurbærblade

Skær kødet i små stykker på størrelse med en valnød, skær løgene
i skiver. Bland olie, citronsaft, løg og krydderier, vend kødstykkerne
heri og lad dem marinere mindst 1 time, gerne længere. Stik kødet
på små spid, 8-10 stykker på hver, fordel fedt og magert kød mellem
hinanden og stik små stykker laurbærblad ind imellem. Læg dem på
meget varm trækulsild, vend dem hele tiden, så kødet bliver godt
stegt udvendigt, men lyserødt og saftigt indeni, steg dem 8-10
minutter alt efter kødets tykkelse. Drys lidt salt på og server dem
meget varme direkte fra grill'en. Hertil *ris pilaf eller blandet salat,
tomatsalat eller agurkesalat.

*Ris pilaff:
(fra mortens opskriftssamling)

2 finthakkede skalotteløg
2 dl løse ris
1/2 tsk gurkemeje
evt. 10 g smør/magarine
15 g smør/margarine
3 dl bouillon
evt. salt

Hak løgene meget fint. Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde.
Hæld løgene, og gurkemeje i gryden. Damp dem klare uden at brune.
Hæld risene i gryden og rør rundt 1/2 min. Hæld bouillon i gryden og rør,
til risene er i kog. Læg tætsluttende låg på gryden, og sæt kedel med
vand på låget. Dæmp varmen. Kog risene 12 min. Tag risene af varmen.
Lad dem stå 12 min. Fjern låget. Rør rundt med gaffel. Rør evt. fedtstof
i risene. Smag evt. til med salt.

Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Jeg har talt med højtstående eksperter, der synes, at den
kinesiske mad, der serveres i Danmark, er rædselsfuld.
Kinesisk mad skal spises i Kina, Simpelt hen. Og dansk mad
i Danmark og fransk mad i Frankrig. - Ejler Jørgensen
(Der er vist noget om snakken!)



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste