/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Jamie Olivers ørred i folie
Fra : Bovbjerg


Dato : 22-04-03 08:54

Inspireret af Jamie Olivers ørred i folie, lavede jeg denne ret i weekenden.
Ifølge Jamie, skulle foliepakken i ovnen 8 min pr. pund ved 225 °C. Min fisk
vejede lige 500 g, så den fik 10 min. for at være på den sikre side. Da jeg
åbnede pakken, var fisken rå, og smørret ikke engang helt smeltet. Den fik
så 30 min mere, hvorefter den netop var mør. Urterne indeni så dog ikke ud
til at være særlig påvirket af varme. Er der nogen der har kunne få en mør
fisk ud ved kun 8 min/pund??

PS. Ovnens temperatur passer, og fisken var ikke frosset, men kom frisk fra
køleskabets 5°C.

Jens



 
 
Hans Chr. Vang (22-04-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 22-04-03 09:03

Høh, måske er Jamie til sushi?..

I dunno...

HC




news.tele.dk (22-04-2003)
Kommentar
Fra : news.tele.dk


Dato : 22-04-03 13:54

Hvis din ørred er sej til at starte med, så smid den ud.

Altid når en kok eller opskrift nævner grader og tid er det baseret på en
gennemvarm ovn,
herudover skal du selv justere tid og grader da du er den eneste der kender
din ovn.

mvh. René

"Bovbjerg" <j.bovbjerg@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3ea4f509$0$4372$d40e179e@nntp03.dk.telia.net...
> Inspireret af Jamie Olivers ørred i folie, lavede jeg denne ret i
weekenden.
> Ifølge Jamie, skulle foliepakken i ovnen 8 min pr. pund ved 225 °C. Min
fisk
> vejede lige 500 g, så den fik 10 min. for at være på den sikre side. Da
jeg
> åbnede pakken, var fisken rå, og smørret ikke engang helt smeltet. Den fik
> så 30 min mere, hvorefter den netop var mør. Urterne indeni så dog ikke ud
> til at være særlig påvirket af varme. Er der nogen der har kunne få en mør
> fisk ud ved kun 8 min/pund??
>
> PS. Ovnens temperatur passer, og fisken var ikke frosset, men kom frisk
fra
> køleskabets 5°C.
>
> Jens
>
>



Ole Larsen (22-04-2003)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 22-04-03 09:12


"Bovbjerg" <j.bovbjerg@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3ea4f509$0$4372$d40e179e@nntp03.dk.telia.net...
> Inspireret af Jamie Olivers ørred i folie, lavede jeg denne ret i
weekenden.
> Ifølge Jamie, skulle foliepakken i ovnen 8 min pr. pund ved 225 °C.
Min fisk
> vejede lige 500 g, så den fik 10 min. for at være på den sikre side.
Da jeg
> åbnede pakken, var fisken rå, og smørret ikke engang helt smeltet. Den
fik
> så 30 min mere, hvorefter den netop var mør. Urterne indeni så dog
ikke ud
> til at være særlig påvirket af varme. Er der nogen der har kunne få en
mør
> fisk ud ved kun 8 min/pund??
>
> PS. Ovnens temperatur passer, og fisken var ikke frosset, men kom
frisk fra
> køleskabets 5°C.
>
> Jens
Skal ikke udtale mig om den aktuelle opgave, blot nævne, at tager jeg
eks en torskefilet
i et fad og eks hælder en dåse hakkede tomater over, er 12-15 min. v.
180 gr. passende.
Mvh
Ole


Sebastian Adorján Dy~ (22-04-2003)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 22-04-03 17:20

Hej Jens

Bovbjerg <j.bovbjerg@mail.dk> wrote:

> Inspireret af Jamie Olivers ørred i folie, lavede jeg denne ret i weekenden.
> Ifølge Jamie, skulle foliepakken i ovnen 8 min pr. pund ved 225 °C. Min fisk
> vejede lige 500 g, så den fik 10 min. for at være på den sikre side. Da jeg
> åbnede pakken, var fisken rå, og smørret ikke engang helt smeltet. Den fik
> så 30 min mere, hvorefter den netop var mør. Urterne indeni så dog ikke ud
> til at være særlig påvirket af varme. Er der nogen der har kunne få en mør
> fisk ud ved kun 8 min/pund??
>
> PS. Ovnens temperatur passer, og fisken var ikke frosset, men kom frisk fra
> køleskabets 5°C.

Hmm uden at kende noget til Jamies opskrifter og din ovn, så tænker jeg
på om ikke netop 5°C er for koldt. Jeg plejer at mene, at f. eks. kød
bliver bedre ved at stegs fra stuetemp og ikke køleskabs-ditto.
Det kunne da sagtens spille en rolle for tiden de 15°-forskel.
/Sebastian
>
> Jens


--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

Jette (23-04-2003)
Kommentar
Fra : Jette


Dato : 23-04-03 11:38

Jeg har f.eks. ved opvarmning af lasagne observeret at fadet skal stå meget
længere i ovnen når der er folie over end når jeg sætter den nøgen ind. Jeg
laver laksepakker hvor man pakker ind i pergamentpapir(nej, det brænder ikke
men bliver lidt brunt) og sådan et stykke laks på 125 g kan blive mørt på
8-10 minutter. Jeg tror folien isolerer helt vildt. v.h.Jette
"Bovbjerg" <j.bovbjerg@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3ea4f509$0$4372$d40e179e@nntp03.dk.telia.net...
> Inspireret af Jamie Olivers ørred i folie, lavede jeg denne ret i
weekenden.
> Ifølge Jamie, skulle foliepakken i ovnen 8 min pr. pund ved 225 °C. Min
fisk
> vejede lige 500 g, så den fik 10 min. for at være på den sikre side. Da
jeg
> åbnede pakken, var fisken rå, og smørret ikke engang helt smeltet. Den fik
> så 30 min mere, hvorefter den netop var mør. Urterne indeni så dog ikke ud
> til at være særlig påvirket af varme. Er der nogen der har kunne få en mør
> fisk ud ved kun 8 min/pund??
>
> PS. Ovnens temperatur passer, og fisken var ikke frosset, men kom frisk
fra
> køleskabets 5°C.
>
> Jens
>
>



Lars Andersen (26-04-2003)
Kommentar
Fra : Lars Andersen


Dato : 26-04-03 11:59

Hej Jens,

Det, som undrer mig, er at dine urter ikke var blevet tilberedt - selv
efter 40 minutter. Er du sikker på, at du har pakket folien med den
rigtige side udad? Husk at den matte side altid skal vende ud, hvis du
nogensinde vil have indholdet tilberedt.

Mvh.
Lars

On Tue, 22 Apr 2003 09:53:45 +0200, "Bovbjerg" <j.bovbjerg@mail.dk>
wrote:

>Inspireret af Jamie Olivers ørred i folie, lavede jeg denne ret i weekenden.
>Ifølge Jamie, skulle foliepakken i ovnen 8 min pr. pund ved 225 °C. Min fisk
>vejede lige 500 g, så den fik 10 min. for at være på den sikre side. Da jeg
>åbnede pakken, var fisken rå, og smørret ikke engang helt smeltet. Den fik
>så 30 min mere, hvorefter den netop var mør. Urterne indeni så dog ikke ud
>til at være særlig påvirket af varme. Er der nogen der har kunne få en mør
>fisk ud ved kun 8 min/pund??
>
>PS. Ovnens temperatur passer, og fisken var ikke frosset, men kom frisk fra
>køleskabets 5°C.
>
>Jens
>


Gitte Sørensen (26-04-2003)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 26-04-03 17:00

Sat, 26 Apr 2003 12:59:10 +0200, skrev Lars Andersen
<landers@tiscali.dk> :

>Er du sikker på, at du har pakket folien med den
>rigtige side udad? Husk at den matte side altid skal vende ud, hvis du
>nogensinde vil have indholdet tilberedt.

Jeg mener helt bestemt at have set noget i TV fornylig (Rene ord for
pengene?) om, at det var fuldstændig ligegyldigt hvilken side, der
blev vendt udad !!?
Den blanke og matte side er kun et kosmetisk spørgsmål.


--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri: http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk

Knud Winckelmann (26-04-2003)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 26-04-03 21:03

Således skrev Gitte Sørensen <gitte@_FJERN_DETTE_superbruger.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Sat, 26 Apr 2003 18:00:27 +0200:

[Sølvpapir]

>Den blanke og matte side er kun et kosmetisk spørgsmål.

Forskellen er vist bare hvilken side der vendte op og ned, da metallet
kørte igennem valsen.

Knud
--
Great minds discuss ideas;
Average minds discuss events;
Small minds discuss people.

Lars Andersen (27-04-2003)
Kommentar
Fra : Lars Andersen


Dato : 27-04-03 09:42

Tjah, meninger kan jo være delte. I flg. min 'barnelærdom' vil foliens
blanke side - hvis den vender udad - reflektere varmen i et vist
omfang og dermed begrænse opvarmningen af det, som befinder sig
i/under folien. Men tro det eller ej...

Dog vil jeg fastholde min undren over, at 40 minutters bagning ikke
påvirkede urterne i denne 'sag', hvis alt i øvrigt fungerede korrekt.
Og det kan vel vurderes uafhængigt af Jamie Olivers tilberedningstider
på fisk!?!

Mvh.
Lars

On Sat, 26 Apr 2003 22:02:41 +0200, Knud Winckelmann <knud@fabel.dk>
wrote:

>Således skrev Gitte Sørensen <gitte@_FJERN_DETTE_superbruger.dk> i
>dk.kultur.mad+drikke Sat, 26 Apr 2003 18:00:27 +0200:
>
>[Sølvpapir]
>
>>Den blanke og matte side er kun et kosmetisk spørgsmål.
>
>Forskellen er vist bare hvilken side der vendte op og ned, da metallet
>kørte igennem valsen.
>
>Knud


Annika Pedersen (27-04-2003)
Kommentar
Fra : Annika Pedersen


Dato : 27-04-03 07:45

> Er du sikker på, at du har pakket folien med den
> rigtige side udad? Husk at den matte side altid skal vende ud, hvis du
> nogensinde vil have indholdet tilberedt.
>
> Mvh.
> Lars

>>Min fisk vejede lige 500 g, så den fik 10 min. for at være på
>>den sikre side. Da jeg åbnede pakken, var fisken rå, og smørret ikke
>>engang helt smeltet. Den fik så 30 min mere, hvorefter den netop var
>>mør. Urterne indeni så dog ikke ud til at være særlig påvirket af
>>varme. Er der nogen der har kunne få en mør fisk ud ved kun 8
>>min/pund??
>>
>>PS. Ovnens temperatur passer, og fisken var ikke frosset, men kom
>>frisk fra køleskabets 5°C.
>>
>>Jens
>>
>

Spørgsmålet er mere om der er flere lag folie rundt om indholdet, da det
så isolerer - så 2-3 lag skulle ikke lade samme mængde varme slippe
igennem som 1 lag.

--
Annika Pedersen

Bovbjerg (01-05-2003)
Kommentar
Fra : Bovbjerg


Dato : 01-05-03 12:09

Ørreden var pakket ind i to lag folie som beskrevet i udsendelsen, den matte
side ud (selvom jeg ikke tror at forskellen er særlig stor). Urterne var
inden i fisken, som jo således først skal varmes igennem, før urterne bliver
varme.


m.v.h.
Jens
"Lars Andersen" <landers@tiscali.dk> wrote in message
news:8fpkav82kl2umtrbk0slqnfmmmsgibs2kp@4ax.com...
> Hej Jens,
>
> Det, som undrer mig, er at dine urter ikke var blevet tilberedt - selv
> efter 40 minutter. Er du sikker på, at du har pakket folien med den
> rigtige side udad? Husk at den matte side altid skal vende ud, hvis du
> nogensinde vil have indholdet tilberedt.
>
> Mvh.
> Lars
>
> On Tue, 22 Apr 2003 09:53:45 +0200, "Bovbjerg" <j.bovbjerg@mail.dk>
> wrote:
>
> >Inspireret af Jamie Olivers ørred i folie, lavede jeg denne ret i
weekenden.
> >Ifølge Jamie, skulle foliepakken i ovnen 8 min pr. pund ved 225 °C. Min
fisk
> >vejede lige 500 g, så den fik 10 min. for at være på den sikre side. Da
jeg
> >åbnede pakken, var fisken rå, og smørret ikke engang helt smeltet. Den
fik
> >så 30 min mere, hvorefter den netop var mør. Urterne indeni så dog ikke
ud
> >til at være særlig påvirket af varme. Er der nogen der har kunne få en
mør
> >fisk ud ved kun 8 min/pund??
> >
> >PS. Ovnens temperatur passer, og fisken var ikke frosset, men kom frisk
fra
> >køleskabets 5°C.
> >
> >Jens
> >
>



Svend Andersen (26-04-2003)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 26-04-03 13:15

Lars Andersen <landers@tiscali.dk> writes:
>Er du sikker på, at du har pakket folien med den
>rigtige side udad?


Det har jeg aldrig hørt tidligere.
Hvorfor skal den matte side vende udad ?

m.v.h. Svend A


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste