"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
news:b7m5eh$19da$1@news.cybercity.dk...
> Davs
>
> Som nævnt tidligere i en anden tråd skal jeg holde fødselsdag på lørdag,
men
> jeg er virkelig i tvivl om hvor meget jeg skal lave,folk skulle jo gerne
> blive mætte.
>
> Menuen skal stå på:
>
> culottesteg med flødekartofler, tilbehør, salat og flütes
>
> mit STORE problem er jeg ikke ved om jeg skal lave 2-3 stege, den ene
vejer
> 1900 g, og de to andre vejer 1700 g. Vi bliver 15, hvor af den ene ikke
> spiser kød, så 14 personer hvis vi nu kun tager kødet, hvor mange stege
> ville i lave?.
Hej Bolette,
Jeg ville lave den store og én af de små i alt 3600 g. Det giver omkring 250
g kød pr. person. Hvis du laver dem alle tre er der efter min mening *alt*
for meget, næsten 380 g pr. person.
> Så til flødekartoflerne: jeg laver altid flødekartofler af de frosne
> kartofel/løg tern, og havde selv tænkt på 4 poser, men er det nok? der er
jo
> også salat og flütes.
En gang lærte jeg at man normalt beregner ca. 300 g kartofler pr. person.
Det er måske nok i overkanten når i også skal have brød og salat. Hvis det
var mig ville jeg bruge det der svarer til ca. 4 kg. skrællede kartofler.
> Vi skal ikke ha' forret, men frugtsalat til dessert.
>
> Uhhhhhh hvor er det altså svært at beregne. Jeg ved at nogen af dem der
> kommer godt kan spise godt til *G*.
>
> håber nogen kan hjælpe mig.
>
> Knus fra
> Bolette
Når alt dette er er sagt, så kan jeg fortælle, at jeg en gang lavede en
højreb på ca. 4,5 kg. Den blev spist helt op. Vi var 16 mennesker.....Det
skal dog nævnes at de alle var i alderen 25-28 år. (Det er godtnok ikke pænt
at sige om sine gæster, men de *åd*.
Vi fik broccolisuppe til forret.
Måske er du mere forvirret end før, men prøv selv ud fra sammensætningen af
gæsterne og de "normale" mål at regne dig frem til et fornuftig resultat.
God fødselsdag!
/Renate