|
| Boller i selleri. Opskrift Fra : Thomas Hjort |
Dato : 10-04-03 16:07 |
|
Nogen der har en opskrift på boller i selleri?
Mvh Thomas
| |
Jeanette Østerbæk (11-04-2003)
| Kommentar Fra : Jeanette Østerbæk |
Dato : 11-04-03 09:29 |
|
"> Nogen der har en opskrift på boller i selleri?
>
>
> Mvh Thomas
Her er en fedtfattig version...
Boller i selleri
170 g hakket skinkekød
3 tsk hvedemel
salt og peber
lidt fintrevet løg
ca. 3/4 dl vand
300 g knoldselleri
2 1/2 dl grøntsagsbouillon
3 tsk hvedemel
salt og peber
3 tsk let-mayonnaise
citronsaft
persille
100 g kogte kartofler
eller 30 g brød
Kom kød, hvedemel, salt, peber og revet løg i en skål. Rør det godt
sammen og rør farsen smidig med vand. Lad farsen hvile mindst 1/2 time i
køleskabet.
Skær selleri i tern og kom dem i en gryde sammen med
grøntsagsbouillon. Rør hvedemel ud i lidt koldt vand og pisk det i, lad
saucen koge til sellerien er mør - ca. 15 min.
Rør farsen igennem, og form den til små boller. Kog kødbollerne i
letsaltet vand til de stiger til overfladen.
Bland de færdige kødboller i sellerisaucen og smag til med salt, peber
og citron. Drys med persille og servér med fx. kartofler eller brød til.
Kogevandet fra kødbollerne kan godt bruges som bouillon, men da skal
det først have været helt koldt og skummet for fedt. Kog evt. bollerne dagen
i forvejen.
MVH Jeanette
| |
Thomas Hjort (11-04-2003)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 11-04-03 22:02 |
|
"Jeanette Østerbæk" <jeanette@vm-elektro.dk> skrev i en meddelelse
news:3e968bbd$0$32033$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "> Nogen der har en opskrift på boller i selleri?
> >
> >
> > Mvh Thomas
>
> Her er en fedtfattig version...
> Boller i selleri
>
> MVH Jeanette
Tak for det :) !
Mvh Thomas
| |
Martin Andersen (13-04-2003)
| Kommentar Fra : Martin Andersen |
Dato : 13-04-03 00:58 |
|
Undskyld jeg spørger men hvor kommer mayonnaisen ind i billedet?
Jeg kunne aldrig forestille mig at bruge mayonnaise i boller i selleri
> 170 g hakket skinkekød
> 3 tsk hvedemel
> salt og peber
> lidt fintrevet løg
> ca. 3/4 dl vand
> 300 g knoldselleri
> 2 1/2 dl grøntsagsbouillon
> 3 tsk hvedemel
> salt og peber
> 3 tsk let-mayonnaise
> citronsaft
> persille
>
> 100 g kogte kartofler
> eller 30 g brød
>
> Kom kød, hvedemel, salt, peber og revet løg i en skål. Rør det godt
> sammen og rør farsen smidig med vand. Lad farsen hvile mindst 1/2 time i
> køleskabet.
> Skær selleri i tern og kom dem i en gryde sammen med
> grøntsagsbouillon. Rør hvedemel ud i lidt koldt vand og pisk det i, lad
> saucen koge til sellerien er mør - ca. 15 min.
>
> Rør farsen igennem, og form den til små boller. Kog kødbollerne i
> letsaltet vand til de stiger til overfladen.
>
> Bland de færdige kødboller i sellerisaucen og smag til med salt,
peber
> og citron. Drys med persille og servér med fx. kartofler eller brød til.
> Kogevandet fra kødbollerne kan godt bruges som bouillon, men da skal
> det først have været helt koldt og skummet for fedt. Kog evt. bollerne
dagen
> i forvejen.
>
> MVH Jeanette
>
>
>
| |
Jeanette Østerbæk (14-04-2003)
| Kommentar Fra : Jeanette Østerbæk |
Dato : 14-04-03 13:40 |
|
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse
news:uK1ma.5878$Du.20100@newsc.telia.net...
> Undskyld jeg spørger men hvor kommer mayonnaisen ind i billedet?
>
> Jeg kunne aldrig forestille mig at bruge mayonnaise i boller i selleri
>
Mayonnaise er en "sundere" form for fedtstof end magarine..
Opskriften er lånt fra De Danske Vægtkonsulenter. Derfor er det lidt
besynderligt. Alle der har fulgt DDV programmet ved hvad jeg snakker om
c",)
Mvh Jeanette
| |
kautaq (14-04-2003)
| Kommentar Fra : kautaq |
Dato : 14-04-03 22:23 |
|
Jeanette Østerbæk wrote:
> > Undskyld jeg spørger men hvor kommer mayonnaisen ind i billedet?
> > Jeg kunne aldrig forestille mig at bruge mayonnaise i boller i selleri
> Mayonnaise er en "sundere" form for fedtstof end magarine..
> Opskriften er lånt fra De Danske Vægtkonsulenter. Derfor er det lidt
> besynderligt.
Ja jo, men mayoen er ikke med i fremgangsmåden, kun i
ingredienslisten.
Hvor kommer mayonnaisen ind i billedet?
--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq
| |
Lisbeth Jacobsen (14-04-2003)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 14-04-03 21:58 |
|
"Jeanette Østerbæk" <jeanette@vm-elektro.dk> skrev i en meddelelse
news:3e9abafb$0$52158$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Mayonnaise er en "sundere" form for fedtstof end magarine..
Det var virkelig et spøjst argument for at bruge mayonaise.... hvorfor ikke
bruge et fedtstof, der er sundere end mayonaise? Eksempelvis ren rapsolie
eller olivenolie?
Mvh. Lisbeth
| |
|
|