"Jens Brunholt Jensen" <jetteogjens@ofir.dk> heeft geschreven in bericht...
> Er der nogen der har opskriften på en "rigtig" bagermakronsnitte? Hvordan
> laver de marengsen ovenpå så god? På forhånd tak
Det hedder makronmasse - ikke marengs.
Køb en pakke færdiglavet frossen butterdej. Tø den op og rul ud
i lange stænger ca. ½ cm tykkelse og læg dem på bagepladen.
Lad dejen hvile 15 min. og prik herefter med en gaffel.
Bagetid ca. 20 min. ved 200°, - og afkøl.
Makronmasse:
500 g kransekagemasse (evt. Odense Bagemarcipan)
500 g sukker
8-10 æggehvider
1 spsk mel
Massen æltes op med halvdelen af æggehviderne, derefter sukker
og resten af hviderne. Til sidst skal melet i, og der røres rundt et par
gange. Konsistensen skal være som en tyk grød.
På de afkølede butterdejs-bunde fordeles et tyndt lag æblemarmelade
el. æblegrød. Makronmassen kommes i en sprøjtepose, og sprøjtes
jævnt ud i lange baner, indtil det dækker pænt.
Pynt evt. med hassel- eller mandelflader.
Bagetid ca. 15 min. ved 150° - (til de er gyldenbrune).
Go' fornøjelse!
PS: Skulle det mod al forventning gå helt i kage, - så kan man bestille
en hel kasse makronsnitter her..
www.hoyers.dk/html/catering.html
--
Mvh.
Peter W. Bosse
When in the neighborhood of Copenhagen, don't forget to listen to
Radio Jazz on FM 102,9, Hybrid 104,5 FM - now more hours than ever.
Monday-Friday 21.00-04.00 and Saturday-Sunday 12.00-16.00! Not on
the Net yet, but visit the homepage
www.radiojazz.dk to learn more!