Jan Bøgh wrote:
> "Heidi" <xNOSPAMx@adslhome.dk> wrote in message
> news:b71kle$aa5a5$1@ID-64059.news.dfncis.de...
>
>> I et eller andet kokkeprogram på BBC Prime har jeg set at
>> de slår hårdt rundt på siden af nødden med bagsiden af en
>> kokkekniv - altså den tykke side af æggen, eller hvad det
>> nu hedder. Det skulle vist lave revner i skallen, sådan at man
>> kan slå den fra hinanden til sidst feks med en hammer.
>
> Nej, nej - glem hammeren. Hvis man slår med bagsiden af en køkkenkniv
> langs 'ækvator' et stykke tid - ikke specielt hårdt, men præcist,
> revner den helt af sig selv. Det virker som om skallen bliver 'mør'
> (en pendant til metaltræthed). Så glem alt om brutale slag med kniv
> eller hammer, her er teknik bedre end rå kraft.
Ja det viste sig så at være rigtigt, da jeg prøvede med den metode
for første gang i går. Jeg følte mig yderst professionel, da jeg
stod og svang den store kokkekniv.
--
Mvh. Heidi
BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning *eg*