/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjemmelavet bagte bådkartofler!
Fra : Maria F


Dato : 08-04-03 13:11

Hej NG!

Jeg havde tænkt mig at vi skulle have hjemmelavet bagte kartoffelbåde til
aften, men hvordan får jeg dem dejligt sprøde, synes at sidste gang jeg
lavede dem blev de lidt bløde i det...

Hvad ville i komme på af krydderier, de skal serveres til en hviløgs
hakkebøf evt. med bearnaise sauce...

Nogen gode forslag...

Med venlig hilsen

Maria



 
 
Bettina Madsen (08-04-2003)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 08-04-03 14:20

> Jeg havde tænkt mig at vi skulle have hjemmelavet bagte
> kartoffelbåde til aften, men hvordan får jeg dem dejligt sprøde,
> synes at sidste gang jeg lavede dem blev de lidt bløde i det...
>
> Hvad ville i komme på af krydderier, de skal serveres til en hviløgs
> hakkebøf evt. med bearnaise sauce...
>
> Nogen gode forslag...

Hej Maria

Jeg vender kartoffelbådene i lidt olie, ikke så meget, måske omkring 1-2
spsk til en portion til 4 pers.
Derefter kommer jeg dem i ovnen i ca. 45 min ved 200 grader varmluft (225
grader ved alm. varme)
.....så bliver de sprøde i min ovn.
Hvis man vil undgå fedtstof, bliver man nød til at finde sig i at de ikke
bliver så sprøde.

Forslag til krydderi:
Estragon
eller
Chilipeber
eller
hvidløg


God fornøjelse

mvh. Bettina



Mette Nylander Sørup (08-04-2003)
Kommentar
Fra : Mette Nylander Sørup


Dato : 08-04-03 19:55

> Hvis man vil undgå fedtstof, bliver man nød til at finde sig i at de ikke
> bliver så sprøde.

Hej Bettina

Man kan nu godt få kartoflerne sprøde uden fedtstof. Her hjemme har vi
investeret i en lille oliespray som fyldes med vand. Kartoflerne sprayes med
vand og drysses med krydderier, og de bliver ligeså gode, som var der olie
.

Mvh.
--
Mette Nylander Sørup
mette@countryfan.dk



mcloud (08-04-2003)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 08-04-03 15:50

"Maria F" skrev d. 08-04-03 13:11 dette indlæg :
> Hej NG!
>
> Jeg havde tænkt mig at vi skulle have hjemmelavet bagte kartoffelbåde
til
> aften, men hvordan får jeg dem dejligt sprøde, synes at sidste gang
jeg
> lavede dem blev de lidt bløde i det...
>
> Hvad ville i komme på af krydderier, de skal serveres til en hviløgs
> hakkebøf evt. med bearnaise sauce...
>
> Nogen gode forslag...
>
> Med venlig hilsen
>
> Maria
>
>

hej Marie
jeg gør flg. og disse får man til mange retter i Grækenland :



1 1/2 kg kartofler
1/2 kop olivenolie
Saften af 1 citron
1 spsk smør
Salt, peber og tørret eller frisk timian

Tilberedning
Vask og skræl kartoflerne og del dem først på langs og så på tværs. Læg
kartoffelstykkerne i et ovnfast fad og dryp olien og citronsaften over.
Drys med salt, peber og timian og fordel smørret over kartoflerne i små
klumper. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 220 grader i 60-75 min.

mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Padmé Amidala (08-04-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 08-04-03 16:43


"> 1 1/2 kg kartofler
> 1/2 kop olivenolie
> Saften af 1 citron
> 1 spsk smør
> Salt, peber og tørret eller frisk timian


hvor mange er denne portion til?

Padmé Amidala



mcloud (08-04-2003)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 08-04-03 17:03

"Padmé Amidala" skrev d. 08-04-03 16:43 dette indlæg :
>
> "> 1 1/2 kg kartofler
> > 1/2 kop olivenolie
> > Saften af 1 citron
> > 1 spsk smør
> > Salt, peber og tørret eller frisk timian
>
> hej Padmé Amidala
denne portion er til 6 mennesker ,undskyld
mvh mcloud
> hvor mange er denne portion til?
>
> Padmé Amidala
>
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Trine Kornum Christi~ (08-04-2003)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 08-04-03 20:56

"mcloud" <mcloud.news@kandu.dk> writes:

> "Padmé Amidala" skrev d. 08-04-03 16:43 dette indlæg :
>>
>> "> 1 1/2 kg kartofler
>> > 1/2 kop olivenolie
>> > Saften af 1 citron
>> > 1 spsk smør
>> > Salt, peber og tørret eller frisk timian
>>
> denne portion er til 6 mennesker ,undskyld

6 mennesker? Så er der altså nogen der går sulten i seng. Her hjemme
spiser vi 1 1/2 kg kartofler, når de er i ovnen på den måde og vi er
altså kun min mand og jeg.

Engang jeg lavede kartofler som ovenfor til gæster spiste 10 mennesker
ca. 10 kg kartofler og der var kun lige knap nok. Jeg indrømmer at det
primært var unge mænd, men alligevel.

Jeg har altid undret mig over opskrifter til 4 personer der starter
med: 4 mellemstore bagekartofler. Jeg mener, jeg spiser selv 4
mellemstore bagekartofler.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

Padmé Amidala (09-04-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 09-04-03 04:51


> 6 mennesker? Så er der altså nogen der går sulten i seng. Her hjemme
> spiser vi 1 1/2 kg kartofler, når de er i ovnen på den måde og vi er
> altså kun min mand og jeg.
>
> Engang jeg lavede kartofler som ovenfor til gæster spiste 10 mennesker
> ca. 10 kg kartofler og der var kun lige knap nok. Jeg indrømmer at det
> primært var unge mænd, men alligevel.
>
> Jeg har altid undret mig over opskrifter til 4 personer der starter
> med: 4 mellemstore bagekartofler. Jeg mener, jeg spiser selv 4
> mellemstore bagekartofler.


Jeg synes da egentlig det lyder meget fornuftigt. Det passer ihvertfald
herhjemme, hvor vi ca. får 250g kartofler pr. pers.

Padmé



gch123 (08-04-2003)
Kommentar
Fra : gch123


Dato : 08-04-03 17:10

"Maria F" skrev d. 08-04-03 13:11 dette indlæg :
> Hej NG!
>
En nem måde at fordele olie og krydderier på kartofelbådene er at komme
det hele i en plastik pose
Mvh
Gertrud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste