/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dansk-jødisk hovedret, nem og billig til c~
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 06-04-03 19:42

Hej alle.

Jeg har lovet at lave noget jødisk mad (en hovedret - for det
var nemt at finde en kage til kaffen) til en forsamling på ca 25 børn og
voksne om 14 dage, så det må gerne være noget påsket.

Jeg har matza-plader og regner mig som god til at lave ny mad.

Men er der så nogen her, der har noget, som er typisk
dansk-jødisk og ikke falder sammen med almindelig danske mad (bare
krydringen så er anderledes, er det fint).

Jeg forestiller mig lidt, at det kan blive problematisk, at det
ikke må være for dyrt, men jeg behøver ikke at lave det kosher, det er
ikke jøder, der skal spise det alligevel.

Forresten må det gerne kunne tilberedes lidt i forvejen eller
være simpelt at lave i et "fremmed" køkken, hvor jeg ikke aner noget om,
hvor ting er

Håber I kan hjælpe. På forhånd tak.

/Sebastian

--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

 
 
lcj@wanadoo.dk (07-04-2003)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 07-04-03 21:01

On Sun, 6 Apr 2003 20:41:34 +0200, sadyhr@mail.tele.dk (Sebastian
Adorján Dyhr) wrote:

>Hej alle.
>
> Jeg har lovet at lave noget jødisk mad (en hovedret - for det
>var nemt at finde en kage til kaffen) til en forsamling på ca 25 børn og
>voksne om 14 dage, så det må gerne være noget påsket.
>
Her er noget kosher (som bare kan laves i en ikke-kosher version)
http://www.empirekosher.com/


http://www.kashrut.com/recipes/

den jødiske påske kaldes passover (på engelsk)


lars

Sebastian Adorján Dy~ (08-04-2003)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 08-04-03 19:47

Hej Lars

<lcj@wanadoo.dk> wrote:

> On Sun, 6 Apr 2003 20:41:34 +0200, sadyhr@mail.tele.dk (Sebastian
> Adorján Dyhr) wrote:
>
> >Hej alle.
> >
> > Jeg har lovet at lave noget jødisk mad (en hovedret - for det
> >var nemt at finde en kage til kaffen) til en forsamling på ca 25 børn og
> >voksne om 14 dage, så det må gerne være noget påsket.
> >
> Her er noget kosher (som bare kan laves i en ikke-kosher version)
> http://www.empirekosher.com/

Tak, men jeg ville altså meget gerne have noget DANSK-jødisk

Mvh Sebastian
>
>
> http://www.kashrut.com/recipes/
>
> den jødiske påske kaldes passover (på engelsk)
>
>
> lars


--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

lcj@wanadoo.dk (08-04-2003)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 08-04-03 21:42

On Tue, 8 Apr 2003 20:47:00 +0200, sadyhr@mail.tele.dk (Sebastian
Adorján Dyhr) wrote:

>Hej Lars
>
><lcj@wanadoo.dk> wrote:
>
>> On Sun, 6 Apr 2003 20:41:34 +0200, sadyhr@mail.tele.dk (Sebastian
>> Adorján Dyhr) wrote:
>>

>
>Tak, men jeg ville altså meget gerne have noget DANSK-jødisk
>
>Mvh Sebastian

Så tilsætter du bare noget grisekød eller noget brun sovs


Lars

Sebastian Adorján Dy~ (08-04-2003)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 08-04-03 23:23

Hej Lars

<lcj@wanadoo.dk> wrote:

> Så tilsætter du bare noget grisekød eller noget brun sovs

Ja den er god med dig. ))

/Seb
>
>
> Lars


--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

Marianne Black (07-04-2003)
Kommentar
Fra : Marianne Black


Dato : 07-04-03 21:06

Hej Sebastian,

Jeg har prøvet denne sabbatgryde fra Israel. Den er uhyre simpel at lave, og
startes aftenen før du skal bruge den. Den skal stå ved svag varme hele
natten.
Pas blot på du har væde nok. Jeg havde varmen på 1 på mit el-komfur.
Opskriften er til 4-6 personer, men jeg lavede dobbelt op, og du kan lave
endnu mere, hvis blot du har en gryde der er stor nok. Det dyreste element
er kødet, men man kan altid finde en culotte eller lign. på tilbud.

Sholent
2 dl hvide bønner lagt i blod med ½ tsk natron og vand i ca. 12 timer
500 g magert, skært oksekød
200 g oksekraftben
2 dl hele hvedekerner
4-6 mellemstore skrællede kartofler
1 løg, skåret i både
2 spsk honning
6 svesker
4-6 kogte pillede æg (påskeelementet
salt og peber
12 dl vand

Skær kødet i 2 cm store tern.
Skyl bønnerne og læg dem i en tykbundet gryde sammen med resten af
ingredienserne. Giv det et opkog, skum omhyggeligt. Lad det småsimre under
låg ved svag varme på komfuret eller i ovnen. Kogetid ca. 15 timer. Pynt med
de kogte æg skåret i halve. Server med brød, grøn salat og øl.

Mvh.
Marianne

"Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:1ft0h64.egi8k6uqui0pN@[62.107.11.249]...
> Hej alle.
>
> Jeg har lovet at lave noget jødisk mad (en hovedret - for det
> var nemt at finde en kage til kaffen) til en forsamling på ca 25 børn og
> voksne om 14 dage, så det må gerne være noget påsket.
>
> Jeg har matza-plader og regner mig som god til at lave ny mad.
>
> Men er der så nogen her, der har noget, som er typisk
> dansk-jødisk og ikke falder sammen med almindelig danske mad (bare
> krydringen så er anderledes, er det fint).
>
> Jeg forestiller mig lidt, at det kan blive problematisk, at det
> ikke må være for dyrt, men jeg behøver ikke at lave det kosher, det er
> ikke jøder, der skal spise det alligevel.
>
> Forresten må det gerne kunne tilberedes lidt i forvejen eller
> være simpelt at lave i et "fremmed" køkken, hvor jeg ikke aner noget om,
> hvor ting er
>
> Håber I kan hjælpe. På forhånd tak.
>
> /Sebastian
>
> --
> Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
> Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
> DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste