/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opbevaring / holdbarhed af/på hjemmelavede~
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 05-04-03 13:10

Fik eksperimenteret lidt med en gang hjemmelavede skumfiduser her til
formiddag og har nu en hel skål fuld af fornøjelige skumfiduser...men
hvordan dælen opbevares sådan nogle og hvor længe kan de holde sig?...udover
at jeg nok ikke skal opbevare dem i en skål på stuebordet...det ville
nedsætte holdbarheden gevaldigt

Mvh Mads



 
 
Tine (05-04-2003)
Kommentar
Fra : Tine


Dato : 05-04-03 16:29


"Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en
meddelelse news:b6mj12$1id9$1@news.cybercity.dk...
> Fik eksperimenteret lidt med en gang hjemmelavede skumfiduser her til
> formiddag og har nu en hel skål fuld af fornøjelige skumfiduser...men
> hvordan dælen opbevares sådan nogle og hvor længe kan de holde
sig?...udover
> at jeg nok ikke skal opbevare dem i en skål på stuebordet...det ville
> nedsætte holdbarheden gevaldigt
>
> Mvh Mads
>

Hej Mads!
Er det muligt, at du vil af med opskriften? Det lyder som om de er gode, når
de kan ligge i en skål uden at klistre sammen. De gange jeg har prøvet at
fremstille skumfiduser, har det været en klistret omgang, som skulle spises
med ske.
Holdbarhed kender jeg ikke noget til - her i huset vil den slags forsvinde
som dug for solen.
Hilsen
Tine




Inger Pedersen (05-04-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 05-04-03 16:51


"Tine" <tinek@pc.dk> skrev i en meddelelse
> Er det muligt, at du vil af med opskriften? Det lyder som om de er gode,
når
> de kan ligge i en skål uden at klistre sammen.

Har været i Kidchen i TV.
Du kan gå ind på kidchen.dk og abonnere på deres opskrifter - blandt de
andre lækkerier er pasta med stegte melorme
Anti-klistermidlet for skumfiduser er iflg. opskriften at vende dem i
flormelis.
Jeg vil selv prøve at lave dem snarest.

Hilsen Inger



Ghita (05-04-2003)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 05-04-03 20:21

I news:b6mu1c$ain$1@sunsite.dk griflede Inger Pedersen:
> Har været i Kidchen i TV.
> Du kan gå ind på kidchen.dk og abonnere på deres opskrifter - blandt
> de andre lækkerier er pasta med stegte melorme
> Anti-klistermidlet for skumfiduser er iflg. opskriften at vende dem i
> flormelis.

Jeg kan nu ikke finde dem under opskrifterne. Bliver de evt kaldt for
andet end skumfiduser på listen ?

--
God bagjul...
Ghita
- Et LILLE juleønske er at se svar under det DU citerer...
TAK


Queenie (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Queenie


Dato : 06-04-03 10:30

"Ghita" skrev d. 05-04-03 20:21 dette indlæg :
> I news:b6mu1c$ain$1@sunsite.dk griflede Inger Pedersen:
> > Har været i Kidchen i TV.
> > Du kan gå ind på kidchen.dk og abonnere på deres opskrifter - blandt
> > de andre lækkerier er pasta med stegte melorme
> > Anti-klistermidlet for skumfiduser er iflg. opskriften at vende dem
i
> > flormelis.
>
> Jeg kan nu ikke finde dem under opskrifterne. Bliver de evt kaldt for
> andet end skumfiduser på listen ?


Jeg kan heller ikke rigtig finde dem, og nu er jeg MEGET nysgerrig efter
denne opskrift Et direkte link eller hele opskriften vil blive MEGET
værdsat

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Jørgen Hess (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 06-04-03 09:56


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:b6mu1c$ain$1@sunsite.dk...
>
> "Tine" <tinek@pc.dk> skrev i en meddelelse
> > Er det muligt, at du vil af med opskriften? Det lyder som om de er
gode,
> når
> > de kan ligge i en skål uden at klistre sammen.
>
> Har været i Kidchen i TV.
> Du kan gå ind på kidchen.dk og abonnere på deres opskrifter - blandt
de
> andre lækkerier er pasta med stegte melorme
> Anti-klistermidlet for skumfiduser er iflg. opskriften at vende dem
i
> flormelis.
> Jeg vil selv prøve at lave dem snarest.
>
> Hilsen Inger
>
>
Hvis man til gruppen spørger om et godt råd i forbindelse med en
opskrift, er der vel ikke noget forkert i at opfordre spørgeren til at
få opskriften skrevet ud her i gruppen, eller henvise til en webside
hvor der ikke forlanges abonnement?
mvh
Jørgen



Inger Pedersen (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 06-04-03 10:29


"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse

> Hvis man til gruppen spørger om et godt råd i forbindelse med en
> opskrift, er der vel ikke noget forkert i at opfordre spørgeren til at
> få opskriften skrevet ud her i gruppen, eller henvise til en webside
> hvor der ikke forlanges abonnement?

Nej da.
Men jeg har faktisk ikke opskriften selv, derfor henvisningen.
Desværre er jeg bange for, at den er forkert, for lige som Ghita kan jeg
heller ikke selv finde den, hverken på kidchen.dk eller på Tekst-TV.
Mht. abonnementet: det er ikke noget, der forlanges, men en service, der
tilbydes i form af, at opskrifter og indkøbslister tilsendes i form af
mail - og det synes jeg, er en smaddergo´ ide.
Jeg vil i morgen checke de opskrifter, der ligger i min E-postkasse på
arbejde.

Hilsen Inger



Queenie (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Queenie


Dato : 06-04-03 10:43

"Inger Pedersen" skrev d. 06-04-03 10:29 dette indlæg :
>
> "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
>
> > Hvis man til gruppen spørger om et godt råd i forbindelse med en
> > opskrift, er der vel ikke noget forkert i at opfordre spørgeren til
at
> > få opskriften skrevet ud her i gruppen, eller henvise til en webside
> > hvor der ikke forlanges abonnement?
>
> Nej da.
> Men jeg har faktisk ikke opskriften selv, derfor henvisningen.
> Desværre er jeg bange for, at den er forkert, for lige som Ghita kan
jeg
> heller ikke selv finde den, hverken på kidchen.dk eller på Tekst-TV.
> Mht. abonnementet: det er ikke noget, der forlanges, men en service,
der
> tilbydes i form af, at opskrifter og indkøbslister tilsendes i form af
> mail - og det synes jeg, er en smaddergo´ ide.
> Jeg vil i morgen checke de opskrifter, der ligger i min E-postkasse på
> arbejde.
>
> Hilsen Inger
>


Jeg fandt en anden opskrift .. måske den lyder som noget Inger kan
genkende?

50 gr./ml vand
200 gr. sukker
250 gr. druesukker
2 æggehvider
Gelatine-opløsning:
100 ml. vand
50 gr. gelatine
Citronsyre-opløsning:
2 måleskeer citronsyre (3 gr.)
2 spk. varmt vand


Sukker, druesukker og vand (eller maltitol alene) kommes i en 2 liters
gryde (rør i sukkermassen til al sukkeret er vådt). Varm op på næsten
fuldt blus uden omrøring til sukkermasen er 130 grader varm (eller
maltitolmassen er 150 grader varm).
Mens massen varmes op piskes æggehviderne stive i en anden skål.
Gelatineopløsning laves ved at vandet bringes i kog, tages af og
galetinen piskes i. Citronsyren opløses i det varme vand. Når
temperaturen er nået tages gryden af varmen, og når massen er under 100
grader tilsættes under grundig omrøring den varme galtineopløsning og
dernæst citronopløsningen.
Lad det afkøle i 2 minutter. Hæld nu den varme blading ganske langsomt i
æggehvidemassen, mens der stadig piskes gundigt med en elpisker i
æggehviderne. Jo lægere piskning, jo luftigere masse. Når al massen er
tilsat og pisket godt, iblades ønsket smag og farve. Del evt. portionen
i 2 og kom forskellig smag og farve i hver portion. Hæld massen op i en
ophælderpose og sprøjt den ud på bagepapir eller teflonvæv i toppe,
figurer, krumme bananer eller bogstaver. Massen kan også hældes op i en
flad bradepande foret med bagepapir og skæres i tern med en skarp kniv,
når den er afkølet.
Efter kort tids tørring er massen fast klistrer ikke. Man kan evt. vende
stykkerne i druesukker tilsat en anelse knust citronsyre eller man kan
dyppe dem i smeltet chokolade.
Gryden stilles i blød i koldt vand, og kan derefter nemt rengøres.

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Inger Pedersen (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 06-04-03 11:07


"Queenie" <Queenie.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
>
> Jeg fandt en anden opskrift .. måske den lyder som noget Inger kan
> genkende?

Nu blev jeg stædig og ville altså også selv ha' den!
Og jeg fandt det her på google news - fra nov. 2000 i dk.fritid.spejder. Den
lyder mere bekendt for mig.


"SKUMFIDUSER

210 g. vand
400 g. sukker
1 ss vanillesukker
34 g. husblas (= 2 pakker)
Flormelis til at strø over og under (ca. ½ pose)
Evt. frugtfarve

1) Vand, vanillesukker og sukker afvejes, og sættes til at koge ved svag
varme.

2) Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i, og massen skal stå
og småkoge ved svag varme, og under omrøring. Lidt frugtfarve hældes ned i
sukkermassen.

3) En almindelig bradepande overstrøes med flormelis med en si, så der
ligger ca. ½ cm over hele pladen.

4) Efter 20 minutter tager man gryden af blusset, og lader den afkøle nogle
min. hvorefter massen piskes med en elpisker, til den er blevet "hvid" og
cremeagtig. (Jo mere der piskes, jo luftigere skumfiduser)

5) Derefter hældes massen ud over bradepanden, og fordeles ud, så den ikke
bliver for tyk.

6) Herefter strøes flormelis over (med si) - bare lige så massen er dækket.

7) Smæk herefter benene op og nyd noget lækkert eller en god film - eller
byg et tårn, og efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til
at blive klippet (efter klipning skal kanterne indgnides i flormelis, så de
ikke klister sammen)"

Hilsen Inger







Mads Thorning Peders~ (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 06-04-03 20:22


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:b6ou8u$6n2$1@sunsite.dk...
> > Jeg fandt en anden opskrift .. måske den lyder som noget Inger kan
> > genkende?
>
> Nu blev jeg stædig og ville altså også selv ha' den!

Hehe...det er præcis den angivne opskrift jeg brugte. Jeg fandt den som jeg
skrev dog på en hjemmeside, men tekst og det hele er fuldstændig det
samme

Mvh Mads




Inger Pedersen (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 06-04-03 20:35


"Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en
meddelelse

> Hehe...det er præcis den angivne opskrift jeg brugte. Jeg fandt den som
jeg
> skrev dog på en hjemmeside, men tekst og det hele er fuldstændig det
> samme

Ja, det har jeg set, og jeg smilede også lunt.
Er den god?

Hilsen Inger



Mads Thorning Peders~ (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 06-04-03 21:03


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:b6pvhe$hq$1@sunsite.dk...

> Ja, det har jeg set, og jeg smilede også lunt.
> Er den god?


.....og "Queenie" <Queenie.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:3e9084f5$0$133$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Har lige sendt nogen i byen efter husblas Hvor stor bliver potionen?
> Det virker ikke af meget med så lidt vand .. Men så må man jo bare lave
> flere

Jeps, den er god, og en dobbelt portion (som var den mængde jeg lavede)
bliver til en halv ovnbradepande i et "tilstrækkeligt" tykt lag.

Mvh Mads



Knud Winckelmann (24-04-2003)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 24-04-03 21:58

Således skrev "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Sun, 6 Apr 2003 12:07:20 +0200:

[Skumfidus-opskrift]

>34 g. husblas (= 2 pakker)

Jeg kommer til at tænke på, hvis man nu skal lave dem her vegetarisk ,
er der så ikke noget man kan bruge istedet for husblas?

Jeg mindes et eller andet om noget tangekstrat, men jeg kan ikke huske
hvad det hedder.

Knud
--
"Animals have rights. Animals have rights to garlic, butter and
cooking on both sides." - Ted Nugent

Klaus Alexander Seis~ (24-04-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 24-04-03 22:03

Knud Winckelmann skrev:

>> 34 g. husblas (= 2 pakker)
>
> Jeg kommer til at tænke på, hvis man nu skal lave dem her vege-
> tarisk, er der så ikke noget man kan bruge istedet for husblas?

Jo, agar-agar, som er et fortyknings- og geleringsmiddel udvundet
af rødalger. Det bruges en del i fx det malaysiske køkken, samt
til bakteriekulturer og opdræt af bananfluer.

> Jeg mindes et eller andet om noget tangekstrat, men jeg kan ikke
> huske hvad det hedder.

Agar-agar. ;)


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Knud Winckelmann (24-04-2003)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 24-04-03 23:00

Således skrev Klaus Alexander Seistrup <spam@magnetic-ink.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Thu, 24 Apr 2003 21:02:59 +0000 (UTC):

>> Jeg mindes et eller andet om noget tangekstrat, men jeg kan ikke
>> huske hvad det hedder.
>
>Agar-agar. ;)

Netop. Det var det jeg godt vidste, men lige havde glemt.

Tak.

Knud
--
Np: Aoi "Ed" Tada - Wo Qui Non Coin

Mads Thorning Peders~ (26-04-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 26-04-03 11:49


"Knud Winckelmann" <knud@fabel.dk> skrev i en meddelelse
news:b89q6l.130.1@joshua.winck.dk...
> Jeg kommer til at tænke på, hvis man nu skal lave dem her vegetarisk ,
> er der så ikke noget man kan bruge istedet for husblas?

Hvad med pektin? Aner ikke hvordan det er lavet eller om det overhovedet kan
bruges...så det' bare et skud

Mvh Mads





Knud Winckelmann (26-04-2003)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 26-04-03 12:56

Således skrev "Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk>
i dk.kultur.mad+drikke Sat, 26 Apr 2003 12:49:11 +0200:

>
>"Knud Winckelmann" <knud@fabel.dk> skrev i en meddelelse
>news:b89q6l.130.1@joshua.winck.dk...
>> Jeg kommer til at tænke på, hvis man nu skal lave dem her vegetarisk ,
>> er der så ikke noget man kan bruge istedet for husblas?
>
>Hvad med pektin? Aner ikke hvordan det er lavet eller om det overhovedet kan
>bruges...så det' bare et skud

Ifølge <http://www.shenet.se/ravaror/pektin.html> er det lavet på
citrusfrugter, så det er bestemt også en mulighed.

Knud
--
I went to a fight the other night, and a hockey game broke out.

Mads Thorning Peders~ (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 06-04-03 18:09


"Tine" <tinek@pc.dk> skrev i en meddelelse
news:3e8ef660$0$52104$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...

> Hej Mads!
> Er det muligt, at du vil af med opskriften? Det lyder som om de er gode,
når

Jamen det vil jeg da rigtigt nok. Fandt den simpelthen på nettet :

http://www.roskildegruppe.dk/rodekassen/skumfiduser.htm

Jeg lavede så den lille finte, at jeg lavede to portioner: en hvor jeg
tilsatte en spiseske cacao og en med en sjat (målte desværre ikke hvor
meget, men et skud vil vel være et par tskfulde)

Derudover blandede jeg lidt cacao i det flormelis jeg dryssede i bradepanden
og over fiduserne efterfølgende

Efter at have klippet dem, rullede jeg dem tillige i en seriøs portion af
det flormelis/cacao der lå tilbage i bunden af bradepanden.

Nu ligger de som sagt i en skål i køkkenet...men jeg har kommet en pose uden
om skålen og tør ikke binde knuden op af frygt for at min aftensmad kommer
til at bestå af skumfiduser

Mvh Mads




Queenie (06-04-2003)
Kommentar
Fra : Queenie


Dato : 06-04-03 20:48

"Mads Thorning Pedersen" skrev d. 06-04-03 18:09 dette indlæg :
>
> "Tine" <tinek@pc.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e8ef660$0$52104$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> > Hej Mads!
> > Er det muligt, at du vil af med opskriften? Det lyder som om de er
gode,
> når
>
> Jamen det vil jeg da rigtigt nok. Fandt den simpelthen på nettet :
>
> http://www.roskildegruppe.dk/rodekassen/skumfiduser.htm
>
> Jeg lavede så den lille finte, at jeg lavede to portioner: en hvor jeg
> tilsatte en spiseske cacao og en med en sjat (målte desværre ikke hvor
> meget, men et skud vil vel være et par tskfulde)
>
> Derudover blandede jeg lidt cacao i det flormelis jeg dryssede i
bradepanden
> og over fiduserne efterfølgende
>
> Efter at have klippet dem, rullede jeg dem tillige i en seriøs portion
af
> det flormelis/cacao der lå tilbage i bunden af bradepanden.
>
> Nu ligger de som sagt i en skål i køkkenet...men jeg har kommet en
pose uden
> om skålen og tør ikke binde knuden op af frygt for at min aftensmad
kommer
> til at bestå af skumfiduser
>
> Mvh Mads

Har lige sendt nogen i byen efter husblas Hvor stor bliver potionen?
Det virker ikke af meget med så lidt vand .. Men så må man jo bare lave
flere

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Invader Zim (07-04-2003)
Kommentar
Fra : Invader Zim


Dato : 07-04-03 13:30


"Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote in message
news:b6mj12$1id9$1@news.cybercity.dk...
> Fik eksperimenteret lidt med en gang hjemmelavede skumfiduser her til
> formiddag og har nu en hel skål fuld af fornøjelige skumfiduser...men
> hvordan dælen opbevares sådan nogle og hvor længe kan de holde
sig?...udover
> at jeg nok ikke skal opbevare dem i en skål på stuebordet...det ville
> nedsætte holdbarheden gevaldigt
>
> Mvh Mads
>
>

hvis de opbevares tillukket, holder de temmelig længe.
jeg har aldrig nået at afprøve præcis HVOR længe hehe, men det er over to
uger (så var de væk haha)

-Invader Zim



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste