"Inger Pedersen" skrev d. 06-04-03 10:29 dette indlæg :
>
> "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
>
> > Hvis man til gruppen spørger om et godt råd i forbindelse med en
> > opskrift, er der vel ikke noget forkert i at opfordre spørgeren til
at
> > få opskriften skrevet ud her i gruppen, eller henvise til en webside
> > hvor der ikke forlanges abonnement?
>
> Nej da.
> Men jeg har faktisk ikke opskriften selv, derfor henvisningen.
> Desværre er jeg bange for, at den er forkert, for lige som Ghita kan
jeg
> heller ikke selv finde den, hverken på kidchen.dk eller på Tekst-TV.
> Mht. abonnementet: det er ikke noget, der forlanges, men en service,
der
> tilbydes i form af, at opskrifter og indkøbslister tilsendes i form af
> mail - og det synes jeg, er en smaddergo´ ide.
> Jeg vil i morgen checke de opskrifter, der ligger i min E-postkasse på
> arbejde.
>
> Hilsen Inger
>
Jeg fandt en anden opskrift .. måske den lyder som noget Inger kan
genkende?
50 gr./ml vand
200 gr. sukker
250 gr. druesukker
2 æggehvider
Gelatine-opløsning:
100 ml. vand
50 gr. gelatine
Citronsyre-opløsning:
2 måleskeer citronsyre (3 gr.)
2 spk. varmt vand
Sukker, druesukker og vand (eller maltitol alene) kommes i en 2 liters
gryde (rør i sukkermassen til al sukkeret er vådt). Varm op på næsten
fuldt blus uden omrøring til sukkermasen er 130 grader varm (eller
maltitolmassen er 150 grader varm).
Mens massen varmes op piskes æggehviderne stive i en anden skål.
Gelatineopløsning laves ved at vandet bringes i kog, tages af og
galetinen piskes i. Citronsyren opløses i det varme vand. Når
temperaturen er nået tages gryden af varmen, og når massen er under 100
grader tilsættes under grundig omrøring den varme galtineopløsning og
dernæst citronopløsningen.
Lad det afkøle i 2 minutter. Hæld nu den varme blading ganske langsomt i
æggehvidemassen, mens der stadig piskes gundigt med en elpisker i
æggehviderne. Jo lægere piskning, jo luftigere masse. Når al massen er
tilsat og pisket godt, iblades ønsket smag og farve. Del evt. portionen
i 2 og kom forskellig smag og farve i hver portion. Hæld massen op i en
ophælderpose og sprøjt den ud på bagepapir eller teflonvæv i toppe,
figurer, krumme bananer eller bogstaver. Massen kan også hældes op i en
flad bradepande foret med bagepapir og skæres i tern med en skarp kniv,
når den er afkølet.
Efter kort tids tørring er massen fast klistrer ikke. Man kan evt. vende
stykkerne i druesukker tilsat en anelse knust citronsyre eller man kan
dyppe dem i smeltet chokolade.
Gryden stilles i blød i koldt vand, og kan derefter nemt rengøres.
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"