/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Burgerboller
Fra : BB


Dato : 01-04-03 09:56

Hejsa

Er der nogen der har en god og evt. fedtfattig opskrift på burgerboller?

Plus gode forslag til hvad man kan komme i en burger hvis den ikke skal
være alt for usund.

Mvh. Brian



 
 
Susanne (01-04-2003)
Kommentar
Fra : Susanne


Dato : 01-04-03 15:14

Denne opskrift fra Karolines køkken kan jeg godt lide. Du får ikke de
luftige burgerboller du kender fra MacD. eller lignende steder, men hvad gør
det?

Karolines Køkken nr. 3 side 42.
16 stk.:
50 g. smør
4 dl. mælk
1 dl. yoghurt naturel
25 g. gær
2 tsk. groft salt
2 tsk. sukker
60 g. hakkede solsikkekerner
ca. 700 g. hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: hakkede solsikkekerner

Ingredienserne blandes sammen (mælken skal være opvarmet til 37 grader) og
stilles til hævning i 45 min. Herefter æltes dejen og der laves 16 boller,
der skal efterhæve i 30 min. Pensles med æg og drysses med solsikkekerner.
Bages ved 225 grader i ca. 15 min.

Bollerne kan naturligvis bruges til meget andet end at have burgere
i.....selv plejer jeg at blande lidt groft mel i(grahamsmel eller
fuldkornshvedemel).

Da jeg er vegetar bruger jeg jo ikke kød-fyld men derimod færdiglavede
vegetariske "burgere" eller hjemmelavede ditto som sikkert også er sundere
end de traditionelle kød-burgere (nu var det jo sundhed du efterlyste....)

Af fyld kan du jo bruge det du godt kan lide.
Agurk (evt. syltede), Salat, Tomat, Peberfrugt, Løg, Chili, Ost, og Ketchup,
Sennep eller Dressing.
Variér det i en uendelighed og god appetit!

mvh.
Susanne.



Torup & Bachmann (01-04-2003)
Kommentar
Fra : Torup & Bachmann


Dato : 01-04-03 15:34


"BB" <BB@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:b6bk8a$25jl$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa
>
> Er der nogen der har en god og evt. fedtfattig opskrift på burgerboller?
>
> Plus gode forslag til hvad man kan komme i en burger hvis den ikke skal
> være alt for usund.
>
> Mvh. Brian

Jeg plejer "bare" at lave boller af almindelig hvededej, penslet med æg og
drysset med sesamfrø.

Jeg køber godt hakket oksekød med en lav fedt% (ikke færdiglavede
burgerbøffer), hertil salat, tomatskiver, agurkeskiver, sennep, ost og
tomatpure. Jeg mener ikke, at den er specielt usund, ihvert fald ikke i
forhold til burgerkædernes.

MVH Rikke

www.boernefamilie.webbyen.dk

>
>



Nette (04-04-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 04-04-03 10:01


"BB" skrev i en meddelelse news:b6bk8a$25jl$1@news.cybercity.dk...
> Er der nogen der har en god og evt. fedtfattig opskrift på burgerboller?

Brug den opskrift du plejer, men erstat mælk/vand med noget cultur og undlad
fedtstoffet.

Husk at pakke dem ind i en plastikpose når de er kolde. Glem at komme dem på
køl.

> Plus gode forslag til hvad man kan komme i en burger hvis den ikke skal
> være alt for usund.

Salat, div. grøntsager, æg. Hvis der skal lidt kød i, evt. kylling.
Dressing af Cheasy a38 bladet med krydderier.

Nette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste