Denne opskrift fra Karolines køkken kan jeg godt lide. Du får ikke de
luftige burgerboller du kender fra MacD. eller lignende steder, men hvad gør
det?
Karolines Køkken nr. 3 side 42.
16 stk.:
50 g. smør
4 dl. mælk
1 dl. yoghurt naturel
25 g. gær
2 tsk. groft salt
2 tsk. sukker
60 g. hakkede solsikkekerner
ca. 700 g. hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: hakkede solsikkekerner
Ingredienserne blandes sammen (mælken skal være opvarmet til 37 grader) og
stilles til hævning i 45 min. Herefter æltes dejen og der laves 16 boller,
der skal efterhæve i 30 min. Pensles med æg og drysses med solsikkekerner.
Bages ved 225 grader i ca. 15 min.
Bollerne kan naturligvis bruges til meget andet end at have burgere
i.....selv plejer jeg at blande lidt groft mel i(grahamsmel eller
fuldkornshvedemel).
Da jeg er vegetar bruger jeg jo ikke kød-fyld men derimod færdiglavede
vegetariske "burgere" eller hjemmelavede ditto som sikkert også er sundere
end de traditionelle kød-burgere (nu var det jo sundhed du efterlyste....)
Af fyld kan du jo bruge det du godt kan lide.
Agurk (evt. syltede), Salat, Tomat, Peberfrugt, Løg, Chili, Ost, og Ketchup,
Sennep eller Dressing.
Variér det i en uendelighed og god appetit!
mvh.
Susanne.