"Anette" <anet@get2net.dk> skrev i en meddelelse...
> Har nogen en opskrift på en nøddetærte som kan fryses ned og som kunne
> bruges sammen med is ?
Her er et bud på en lækker Schweizisk Nøddetærte, som spises alene
uden noget som helst, eller med flødeskum, creme fraiche or what
you like..
Schweizisk Nøddetærte:
250 g smør/margarine
150 g sukker
1 æg
1 æggeblomme
20 g mandler
1 spsk vand
saft og skal af 1 citron
450 g mel
Fyld:
300 g sukker
300 g valnøddekerner
1¼ dl fløde
2 spsk honning
4 spsk rom
2 spsk ribsgelé
Desuden:
1 æggeblomme
25 g florsukker
Rør smørret blødt. Tilsæt sukker, æg, og de smuttede hakkede mandler
samt vand, citronsaft og -skal. Ælt melet i og lad dejen hvile et par timer
i køleskab.
Smelt sukkeret på en pande, til det er gyldent.
Hak valnøddekernerne og bland dem med sukkeret.
Tilsæt fløde, honning og rom. Lad massen afkøle.
Rul 2/3 af dejen ud og beklæd en springform.
Smør ribsgeléen på dejen. Kom nøddefyldet over.
Rul resten af dejen ud og læg den over som låg. Tryk kanten godt
sammen med en gaffel. Smør kagen med pisket æggeblomme og prik
den med en gaffel.
Bag kagen i en varm ovn ved 200° i 40 minutter.
Drys kagen med florsukker, inden den serveres. -Vupti!
PS: Tærten kan sagtens fryses ned, men vent med at drysse florsukker
på - til efter optøningen.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Madplaner, indkøbsliste til ialt fire uger med nem, varieret og
sund hverdagsmad, se..
www.arlafoods.dk/C1256A11003233CD/alldocs/Q8D71C2B5F7E3B690C1256BE9002DE52E!Open&HJ100D01Cat01&044&001