|
| Pandekager: hvordan kan I bedst lide dem? Fra : Martin Andersen |
Dato : 28-03-03 19:23 |
|
Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
| |
Niklas (28-03-2003)
| Kommentar Fra : Niklas |
Dato : 28-03-03 19:44 |
|
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
>
Jeg kan bedst lide det med abemad rullet ind i midten og evt. flamberet i cognac.
Niklas
| |
Kristin Andreassen (28-03-2003)
| Kommentar Fra : Kristin Andreassen |
Dato : 28-03-03 23:06 |
|
"Martin Andersen" skrev:
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
Hej Martin
For mig er der intet der slår nystegte pandekager med blåbærsyltetøj (og
gerne en gang ærtesuppe/gule ærter ved siden af)
Venlig hilsen Kristin.
| |
Martin Andersen (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Martin Andersen |
Dato : 29-03-03 06:11 |
|
> For mig er der intet der slår nystegte pandekager med blåbærsyltetøj (og
> gerne en gang ærtesuppe/gule ærter ved siden af)
>
> Venlig hilsen Kristin.
Da jeg bor i Sverige, er det lidt underligt, for det får svenskerne nemlig
altid heroppe. Pandekager med grädde og sylt og dertil ärtsuppe
| |
Kristin Andreassen (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Kristin Andreassen |
Dato : 29-03-03 20:02 |
|
"Martin Andersen" skrev:
> Da jeg bor i Sverige, er det lidt underligt, for det får svenskerne nemlig
> altid heroppe. Pandekager med grädde og sylt og dertil ärtsuppe
Hej Martin
Tja, hvor traditionen så oprindeligt kommer fra ved jeg ikke, for jeg har
den fra Norge hvor jeg er opvokset. Blåbærrene skal selvfølgelig helst
være friskplukkede og rørt op med sukker :-9
Hilsen Kristin.
| |
Gitte Sørensen (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 29-03-03 06:53 |
|
Fri, 28 Mar 2003 18:22:31 GMT, skrev "Martin Andersen"
<15andersen@telia.com> :
>Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
1. Med flødeis, ristede mandelflager og evt. chokoladesovs
(hjemmelavet vel at mærke - ikke klisterstadset fra flasker).
2. Rasmus Klump udgaven: Sammenrullede om masser af jordbærsyltetøj.
3. Kolde pandekager fra dagen i forvejen. Smurt med koldt smør og
drysset med puddersukker.
eller - sidst, men ikke mindst:
4. Pandekager med daim-fyld
(4 pers)
Pandekager :
2 dl mel
4 spsk. flormelis
2 æggeblommer
1 helt æg
1 ¼ dl mælk
1 ¼ dl fløde
50 g smeltet smør
Bland mel og flormelis med æggeblommerne og det hele æg. Pisk mælk og
fløde i og kom til sidst smeltet smør i. Bag pandekagerne gyldne.
Fyld:
50 g smør
¾ dl sukker
2 tsk vanillesukker
1 æggeblomme
120 g hakket Daim
1 æggehvide
Rør smør, sukker, vanillesukker og æggeblommen godt. Tilsæt hakket
Daim. Pisk æggehviden stiv og vend den i fyldet.
Rul hver pandekage med lidt fyld og læg dem i et ovnfast fad. Sæt
pandekagerne I ovnen ved ca 200 grader i 8-10 minutter. Serveres med
softice (vanilleis rørt med piskefløde) og evt. jordbærpuré.
--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri: http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk
| |
Hans Chr. Vang (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Hans Chr. Vang |
Dato : 29-03-03 07:20 |
|
Jeg plejer altid at bruge æg, mel, mælk, 1 spsk salt, sukker, vanillesukker,
og kardemomme.
jeg ved ikke hvor meget jeg bruger af det hele, for jeg laver det bare ved
øjenmål..
hc
| |
Rune Zedeler (31-03-2003)
| Kommentar Fra : Rune Zedeler |
Dato : 31-03-03 16:52 |
|
Gitte Sørensen wrote:
> 3. Kolde pandekager fra dagen i forvejen. Smurt med koldt smør og
> drysset med puddersukker.
Der hvor jeg kommer fra står puddersukker for lys farin - men det kan
vist da slet ikke fås mere...
Er det flormelis, du snakker om?
-Rune
| |
Tina (31-03-2003)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 31-03-03 17:00 |
|
"Rune Zedeler" <rz@daimi.au.dk> skrev i news:b69o76$npc$1@news.net.uni-c.dk
> Gitte Sørensen wrote:
>
> > 3. Kolde pandekager fra dagen i forvejen. Smurt med koldt smør og
> > drysset med puddersukker.
>
> Der hvor jeg kommer fra står puddersukker for lys farin - men det kan
> vist da slet ikke fås mere...
> Er det flormelis, du snakker om?
Puddersukker er mørk farin. Lys farin er ikke længere i handelen, men man
kan selv blande lys farin af 2/3 mørk farin og 1/3 alm. hvidt sukker. (Det
blandingsforhold jeg bruger.)
Tina
| |
Gitte Sørensen (31-03-2003)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 31-03-03 18:00 |
|
Mon, 31 Mar 2003 17:52:06 +0200, skrev Rune Zedeler <rz@daimi.au.dk> :
>Der hvor jeg kommer fra står puddersukker for lys farin - men det kan
>vist da slet ikke fås mere...
>Er det flormelis, du snakker om?
Det er brun farin, jeg mener
Jeg har vist altid kaldt farin for puddersukker - uanset kuløren (og
så kaldt det hhv. "lyst puddersukker" og "mørkt puddersukker").
--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri: http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk
| |
Jette Mogensen (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Jette Mogensen |
Dato : 29-03-03 08:16 |
|
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse
news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
>
Drysset med sukker og dryppet med friskpresset citronsaft.
mvh Jette
| |
Vibeke & Michael (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Vibeke & Michael |
Dato : 29-03-03 10:14 |
|
De bedste pandekager er smurt med et godt lag nutella, overdrysset med
bananskiver og lagt sammen.
GUF!!!
| |
Tina (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 29-03-03 11:00 |
|
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i
news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
>
Varme pandekager: Flødeis og friske jordbær.
Kolde pandekager smurt med smør (ikke kærgården og lignende
blandingsprodukter) og drysset med alm. sukker.
Kolde pandekager med nutella.
En varm pandekage kun med sukker er heller aldrig dårligt
Tina
| |
Margit (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Margit |
Dato : 29-03-03 11:05 |
|
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse
news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
>
Som Crepes Sousette (nok ikke rigtigt stavet)
og med vaniljeis til.
Margit
| |
Jan Bøgh (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 29-03-03 13:51 |
|
"Margit" <saaj@esenet.dk> wrote in message
news:3e856fc6$0$31934$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Som Crepes Sousette (nok ikke rigtigt stavet)
> og med vaniljeis til.
Mener du vaniljeis som tilbehør til Crepes Suzettes? Det var da godt nok
synd for de formidable franske fornøjelser.
vh
Jan
- der i øvrigt siden jeg var barn har anset blåbærsyltetøj som det helt
'rigtige' tilbehør til pandekager. Desuden prøver jeg forgæves at forestille
mig hvordan en pandekage overlever at blive smurt ind i Nutella. Kvalme!
| |
Klaus Alexander Seis~ (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 29-03-03 16:13 |
|
Jan Bøgh skrev:
>> Som Crepes Sousette (nok ikke rigtigt stavet)
>> og med vaniljeis til.
>
> Mener du vaniljeis som tilbehør til Crepes Suzettes?
> Det var da godt nok synd for de formidable franske
> fornøjelser.
Sludder og vrøvl. Hvis nogen kan li' det, kan det da kun være
en fornøjelse for vedkommende.
// Klaus
--
><> unselfish actions pay back better
| |
Jan Bøgh (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 29-03-03 19:33 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:acadcd24-09ee-4184-8da3-e70b619afe4a@news.szn.dk...
> > Mener du vaniljeis som tilbehør til Crepes Suzettes?
> > Det var da godt nok synd for de formidable franske
> > fornøjelser.
>
> Sludder og vrøvl. Hvis nogen kan li' det, kan det da kun være
> en fornøjelse for vedkommende.
Helt enig - men derfor må jeg vel nok både have og give udtryk for /min/
mening uden at dette nødvendigvis bliver til sludder og vrøvl - nemlig at
det er synd at søle Crepes Suzettes til i flødeis.
Jeg skal da gerne uddybe:
Disse crepes er først og fremmest i særklasse pga. af den sauce, der følger
med (når de er lavet korrekt (IMHO). Og denne sovs har net meget fint spil
mellem orangesyrligheden og karamelsødmen samt en ganske svag rest alkohol
fra flamberingen. Søler man mundhulen til i flødeis bliver disse fine
nuancer druknet i fløderiet og kulden fra isen reducerer evnen til at smage
nuancer. Alt selvfølgeligt ud fra min ganske subjektive betragtning.
Men det er da klart at diskussioner om smag altid vil være netop subjektive,
så alternativet til at udtrykke egen mening må være at enhver samtale om
smag forstummer.
Og selvfølgeligt er 'god smag' en frygtelig kontroversiel størrelse, der let
kalder på harme og vrede udfald (folk der kan smage forskel på Ch. du
kattepis og ordentlig vin bliver hyppigt kategoriseret som vinsnobber). Men
jeg tillader mig at have den opfattelse at der /er/ en god smag. Men dette
kan selvfølgeligt underbygges empirisk. Jeg mener faktisk også at RSO er et
bedre orkester end Sussi og Leo - men det afholder mig ikke fra at gå på
Skansen og drikke bajere. Nå, men dette ryger jo efterhånden noget OT.
vh
Jan
| |
Margit (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Margit |
Dato : 29-03-03 19:16 |
|
"Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
news:3e85966c$0$158$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "Margit" <saaj@esenet.dk> wrote in message
> news:3e856fc6$0$31934$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> > Som Crepes Sousette (nok ikke rigtigt stavet)
> > og med vaniljeis til.
>
> Mener du vaniljeis som tilbehør til Crepes Suzettes? Det var da godt nok
> synd for de formidable franske fornøjelser.
>
> vh
> Jan
>
Ja. Hvad vil du ellers have til?
Mvh. Margit
| |
A.And (29-03-2003)
| Kommentar Fra : A.And |
Dato : 29-03-03 13:26 |
|
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse
news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
>
Med nutella og vanille is.
Kim
| |
hansen (29-03-2003)
| Kommentar Fra : hansen |
Dato : 29-03-03 16:39 |
|
Amerikanske pandekager med ahornssirup. Det smager også herligt med blåbær
eller chokoladestykker i pandekagerne.
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse
news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
>
| |
Renate Jacobsen (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Renate Jacobsen |
Dato : 29-03-03 17:02 |
|
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse
news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
Jamen det lyder da også dejligt.
Den ældste af ungerne har fødselsdag i dag, derfor har han netop bestilt
pandekager.
Det fortrukne fyld her i huset er: Salat, agurk, tomat, majs, ærter,
kylling, oksekød, revet parmesan, chilisovs m.m.
I øvrig vil de fleste her i gruppen måske "falde døde" om ved tanken om,
hvad der serveres af drikkelse til: Ungerne skal naturligvis have sodavand,
mens vi voksne må døje med en Pomerol, Château Patache fra 1998. = Nogen
ville nok kalde det blasfemisk, men hvad gør man når nu man har lyst til
sådan en god flaske, og ungen bestiller pandekager? Pandekagerne er der nu
som regel ikke noget i vejen med, dem elsker både børnene og de voksne.
Mvh. Renate
| |
Jan Bøgh (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 29-03-03 19:40 |
|
"Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> wrote in message
news:3e85c366$0$52112$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> I øvrig vil de fleste her i gruppen måske "falde døde" om ved tanken om,
> hvad der serveres af drikkelse til: Ungerne skal naturligvis have
sodavand,
> mens vi voksne må døje med en Pomerol, Château Patache fra 1998.
Hvorfor - den er da en ganske udmærket Pomerol. Jeg ville dog være lidt
bekymret om vinen kan stå i mod chillien, merlot er IMHO ikke den vin, der
håndterer skarpt krydderi bedst.
vh
Jan
| |
Torup & Bachmann (29-03-2003)
| Kommentar Fra : Torup & Bachmann |
Dato : 29-03-03 17:14 |
|
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse
news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
> Med vanilieis, chokolade sauce (hjemmelavet), lidt flødeskum, appelsin
skiver og drys af "jomfru i det grønne)
MVH Rikke
www.boernefamilie.webbyen.dk
| |
Peter W. Bosse (30-03-2003)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 30-03-03 06:07 |
|
"Torup & Bachmann" <vagntorup@get2net.dk> "Svar" i en meddelelse?..
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> skrev i en meddelelse...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
> Med vanilieis, chokolade sauce (hjemmelavet), lidt flødeskum, appelsin
skiver og drys af "jomfru i det grønne)
MVH Rikke
-
Undskyld! - Men jeg tror der noget galt med dine indstillinger i OE.
Dvs.. ved dine "Svar til gruppe" benyttes tegnet ">" ud for eget svar.
Det er helt forkert, og synes også at være temmelig forvirrende, at
både originaltekst og svar har samme ">" foran..
Er der mon nogen der kan hjælpe Rikke med at rette fejlen?
Go' søndag!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Det er en særegen tilfredsstillelse ved at give en mand,
som man holder af, god mad, som man selv har lavet.
- Ejler Jørgensen
| |
Anders Bo Rasmussen (30-03-2003)
| Kommentar Fra : Anders Bo Rasmussen |
Dato : 30-03-03 00:40 |
|
On Fri, 28 Mar 2003 18:22:31 GMT Martin Andersen wrote:
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
Med kødsovs og ost foretrækker jeg dem. Ellers med flødeis og
boysenbærsyltetøj.
--
En særdeles kedelig .signature
| |
Hans Chr. Vang (30-03-2003)
| Kommentar Fra : Hans Chr. Vang |
Dato : 30-03-03 11:02 |
|
Bare et tyndt lag jordbær "syltemøj"...
HC
"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> wrote in message
news:Hp0ha.2890$sJ3.9795@newsb.telia.net...
> Jeg foretrækker sommervarianten med flødeis, syltetøj og friske jordbær
>
>
| |
|
|