/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjemmelavet 'nutella'
Fra : Louise


Dato : 26-03-03 16:16

Er der nogle, der ligger inde med en opskrift på hjemmelavet
chokoladesmørepålæg ?

Jeg har haft en engang, men den forsvandt i flytterod for nogle år siden.

Hilsen Louise



 
 
Carsten Riis (26-03-2003)
Kommentar
Fra : Carsten Riis


Dato : 26-03-03 17:21

Louise wrote:
>
> Er der nogle, der ligger inde med en opskrift på hjemmelavet
> chokoladesmørepålæg ?
>
> Jeg har haft en engang, men den forsvandt i flytterod for nogle år siden.

Hvad med http://opskrifter.heede.dk/opskrifter/ som har følgende:

3 tsk minarine
1 dråbe SØD
1 dråbe vanilleessens
1/3 af 1 tsk kakao.

Røres sammen.



Jeg har ikke selv prøvet den, men jeg syntes der mangler noget
nødde-produkt fx hasselnøddeolie eller sådan noget lignende.


--
Med venlig hilsen Carsten Riis
Vær med til at redde liv ca. 4 gange om året
http://www.bloddonor.dk

Ukendt (26-03-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 26-03-03 21:32


"Carsten Riis" <cr@carben.dk> wrote in message
news:3E81D355.C00139FD@carben.dk...
> Louise wrote:
> >
> > Er der nogle, der ligger inde med en opskrift på hjemmelavet
> > chokoladesmørepålæg ?
> >
> > Jeg har haft en engang, men den forsvandt i flytterod for nogle år
siden.
>
> Hvad med http://opskrifter.heede.dk/opskrifter/ som har følgende:
>
> 3 tsk minarine
> 1 dråbe SØD
> 1 dråbe vanilleessens
> 1/3 af 1 tsk kakao.
>
> Røres sammen.
>
>
>
> Jeg har ikke selv prøvet den, men jeg syntes der mangler noget
> nødde-produkt fx hasselnøddeolie eller sådan noget lignende.


Ja, eller nødderne for den sags skyld....
For mig lyder det som en fæl substitut, der ikke er værd at sætte tænderne
i!

H



Klaus Alexander Seis~ (27-03-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 27-03-03 00:37

Henrik skrev:

>> 3 tsk minarine
>> 1 dråbe SØD
>> 1 dråbe vanilleessens
>> 1/3 af 1 tsk kakao.
>>
>> Røres sammen.
>
> For mig lyder det som en fæl substitut, der ikke er værd at
> sætte tænderne i!

Hvis man bruger smør i stedet for minarine, og i øvrigt tilsætter
piskefløde, kommer det til at smage af Eiskonfekt.


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Fischer & Døssing (27-03-2003)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 27-03-03 10:37

Klaus Alexander Seistrup (spam@magnetic-ink.dk) skrev:

> Hvis man bruger smør i stedet for minarine, og i øvrigt tilsætter
> piskefløde, kommer det til at smage af Eiskonfekt.




--
Peter Thomas Fischer, System Administrator - 62.242.71.26
http://www.fischer.as & http://www.humlebaekonline.dk
*Man kan da ikke tage anonyme brugere seriøst*


Martin Andersen (26-03-2003)
Kommentar
Fra : Martin Andersen


Dato : 26-03-03 23:12

> 3 tsk minarine
> 1 dråbe SØD
> 1 dråbe vanilleessens
> 1/3 af 1 tsk kakao.

Så hellere den originale Nutella



Tina (26-03-2003)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 26-03-03 22:13


"Louise" <Louise_es_@hotmail.com> skrev i
news:3e81c540$0$24689$edfadb0f@dread14.news.tele.dk
> Er der nogle, der ligger inde med en opskrift på hjemmelavet
> chokoladesmørepålæg ?

Jeg har denne opskrift liggende, fundet på en hjemmeside. Lyder usandsynligt
lækkert. :)

200 g god chokolade - fx 50 g lys Valrhona og 150 g Valrhona 70%
3/4 dl sødmælk
1 1/2 dl piskefløde
30 g sukker
lidt vanilie
evt. 50 g fint hakkede ristede hasselnødder
75 g usaltet smør

Hak chokoladen meget fint og kom det i en skål. Bring sødmælk, piskefløde og
vanilie i kog i en gryde. Rør i væsken med en dejskraber. Hæld langsomt den
varme mælk over den fint hakkede chokolade og rør med små runde bevægelser i
midten af massen, indtil kernen bliver elastisk og glansfuld. Tilsæt smørret
i små stykker, når chokoladen er smeltet og blandingen er homogen. Hvis du
kan lide nødder, så prøv at tilsætte 50 gram fint hakkede ristede
hasselnødder. Tag et piskeris el. en stavblender og pisk kraftigt i
blandingen i ét minut. Hæld den i et stort glas og lad den stå og sætte sig
ved stuetemperatur. Smørepålægget opbevares derefter i køleskab.

Hvor længe det kan holde, det aner jeg ikke. Her i huset er der ingen fare
for, at slige lækkerier bliver for gamle

Tina



Scorpmoon (27-03-2003)
Kommentar
Fra : Scorpmoon


Dato : 27-03-03 19:43

Så er vi allerede mange gange over hvad et glas nutella koster.. men ok, det
hjemmelavet.

Sidst jeg forsøgte at lave nutella smagte det som smør med kakaosmag, føj.

"Tina" <misstinadk@hotmail.com> wrote in message
news:3e8217cc$0$24624$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Louise" <Louise_es_@hotmail.com> skrev i
> news:3e81c540$0$24689$edfadb0f@dread14.news.tele.dk
> > Er der nogle, der ligger inde med en opskrift på hjemmelavet
> > chokoladesmørepålæg ?
>
> Jeg har denne opskrift liggende, fundet på en hjemmeside. Lyder
usandsynligt
> lækkert. :)
>
> 200 g god chokolade - fx 50 g lys Valrhona og 150 g Valrhona 70%
> 3/4 dl sødmælk
> 1 1/2 dl piskefløde
> 30 g sukker
> lidt vanilie
> evt. 50 g fint hakkede ristede hasselnødder
> 75 g usaltet smør
>
> Hak chokoladen meget fint og kom det i en skål. Bring sødmælk, piskefløde
og
> vanilie i kog i en gryde. Rør i væsken med en dejskraber. Hæld langsomt
den
> varme mælk over den fint hakkede chokolade og rør med små runde bevægelser
i
> midten af massen, indtil kernen bliver elastisk og glansfuld. Tilsæt
smørret
> i små stykker, når chokoladen er smeltet og blandingen er homogen. Hvis du
> kan lide nødder, så prøv at tilsætte 50 gram fint hakkede ristede
> hasselnødder. Tag et piskeris el. en stavblender og pisk kraftigt i
> blandingen i ét minut. Hæld den i et stort glas og lad den stå og sætte
sig
> ved stuetemperatur. Smørepålægget opbevares derefter i køleskab.
>
> Hvor længe det kan holde, det aner jeg ikke. Her i huset er der ingen fare
> for, at slige lækkerier bliver for gamle
>
> Tina
>
>



Jens K. Knudsen (01-04-2003)
Kommentar
Fra : Jens K. Knudsen


Dato : 01-04-03 13:24

Jeg har her en opskrift på nutella:
3 hele (pasteuriserede) æg, 150 g sukker, piskes godt sammen.
100g margarine, 75 g palmin, 60 g kakao, 1 tsk. vanillesukker smeltes sammen
og røres derefter i æggemassen. Hældes i glas og opbevares i køleskabet.
Hilsen Alice
"Louise" <Louise_es_@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e81c540$0$24689$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Er der nogle, der ligger inde med en opskrift på hjemmelavet
> chokoladesmørepålæg ?
>
> Jeg har haft en engang, men den forsvandt i flytterod for nogle år siden.
>
> Hilsen Louise
>
>



Klaus Alexander Seis~ (01-04-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 01-04-03 14:14

Jens K. Knudsen skrev:

> Jeg har her en opskrift på nutella:
> 3 hele (pasteuriserede) æg, 150 g sukker, piskes godt sammen.
> 100g margarine, 75 g palmin, 60 g kakao, 1 tsk. vanillesukker
> smeltes sammen og røres derefter i æggemassen. Hældes i glas
> og opbevares i køleskabet.

Bortset fra margarinen ser det meget lækkert ud. Ku' man mon ikke
få en mere autentisk smag ved at klemme lidt hasselnøddeolie ind
et sted?


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste