Rose vand, "Rose Water" eller "Flower Water", som alle er det samme, kan
også fås i de fleste indvandrer grønthandlere\butikker.
HC
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> wrote in message
news:drwfa.2$sm.0@news.get2net.dk...
> "Susanne" <klmn2000@hotmail.com> skrev i en meddelelse...
> > Afhængig af hvilken bager man går til får man en af to forskellige slags
> > rosenbrød.
> > Den ene slags er lavet af gærdej, den anden af en wienerbrødsagtig dej.
> >
> > Jeg leder efter en opskrift på den type rosenbrød der er lavet af
> > wienerbrødsdej - gerne en original opskrift med ægte rosenvand brugt til
> > glasuren
>
> Normalt er det tebolledej, som benyttes til rigtige rosenbrød.
>
> Men, mange bagere fremstiller dem også af wienerbrødsdej. Dvs. nogle
> benytter også "endestykker el. resterne" der til overs efter udskæringen
> af de forskellige wienerbrød, - så bliver de en smule fladere.
>
> Opskriften på wienerbrødsdej findes i utallige versioner, men en rimelig
> god husmoder opskrift kan du finde her..
>
http://shorterlink.com/?VQJBX2
>
> Derudover så har Bager-Kim en glimrende side med opskrift, billeder,
> og vejledning til fremstilling af wienerbrødsdej, som du evt. kan kigge
> på her..
www.bager-kim.dk/tips/gyldne/wienerbrod.htm
>
> NB: Husk at prikke rosenbrødene igennem med en gaffel el. lign.
> efter fremstilling, så brødene ikke bliver for høje.
> Glasur med rosenvand bliver vist ikke benyttet så meget mere, men
> ellers kan det købes på apoteket.
> Glasur: florsukker + vand (+ evt. rosenvand). - Vupti!
>
> Go' fornøjelse!
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Knust postbud med godt gennemredet dragonrøvballe.
> Med risiko for at blive tiltalt af menneskerettighedsdomstolen
> og racismeparagraffer har madpakken fået dette grove navn.
>
www.fi.dk/mad/madpakkeservice/uge12/
>
>