/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på rosenbrød efterlyses!
Fra : Susanne


Dato : 24-03-03 01:55

Afhængig af hvilken bager man går til får man en af to forskellige slags
rosenbrød.
Den ene slags er lavet af gærdej, den anden af en wienerbrødsagtig dej.

Jeg leder efter en opskrift på den type rosenbrød der er lavet af
wienerbrødsdej - gerne en original opskrift med ægte rosenvand brugt til
glasuren

Med venlig hilsen
Susanne.



 
 
Peter W. Bosse (24-03-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 24-03-03 07:07

"Susanne" <klmn2000@hotmail.com> skrev i en meddelelse...
> Afhængig af hvilken bager man går til får man en af to forskellige slags
> rosenbrød.
> Den ene slags er lavet af gærdej, den anden af en wienerbrødsagtig dej.
>
> Jeg leder efter en opskrift på den type rosenbrød der er lavet af
> wienerbrødsdej - gerne en original opskrift med ægte rosenvand brugt til
> glasuren

Normalt er det tebolledej, som benyttes til rigtige rosenbrød.

Men, mange bagere fremstiller dem også af wienerbrødsdej. Dvs. nogle
benytter også "endestykker el. resterne" der til overs efter udskæringen
af de forskellige wienerbrød, - så bliver de en smule fladere.

Opskriften på wienerbrødsdej findes i utallige versioner, men en rimelig
god husmoder opskrift kan du finde her..
http://shorterlink.com/?VQJBX2

Derudover så har Bager-Kim en glimrende side med opskrift, billeder,
og vejledning til fremstilling af wienerbrødsdej, som du evt. kan kigge
på her.. www.bager-kim.dk/tips/gyldne/wienerbrod.htm

NB: Husk at prikke rosenbrødene igennem med en gaffel el. lign.
efter fremstilling, så brødene ikke bliver for høje.
Glasur med rosenvand bliver vist ikke benyttet så meget mere, men
ellers kan det købes på apoteket.
Glasur: florsukker + vand (+ evt. rosenvand). - Vupti!

Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Knust postbud med godt gennemredet dragonrøvballe.
Med risiko for at blive tiltalt af menneskerettighedsdomstolen
og racismeparagraffer har madpakken fået dette grove navn.
www.fi.dk/mad/madpakkeservice/uge12/



Hans Chr. Vang (24-03-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 24-03-03 07:04

Rose vand, "Rose Water" eller "Flower Water", som alle er det samme, kan
også fås i de fleste indvandrer grønthandlere\butikker.

HC
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> wrote in message
news:drwfa.2$sm.0@news.get2net.dk...
> "Susanne" <klmn2000@hotmail.com> skrev i en meddelelse...
> > Afhængig af hvilken bager man går til får man en af to forskellige slags
> > rosenbrød.
> > Den ene slags er lavet af gærdej, den anden af en wienerbrødsagtig dej.
> >
> > Jeg leder efter en opskrift på den type rosenbrød der er lavet af
> > wienerbrødsdej - gerne en original opskrift med ægte rosenvand brugt til
> > glasuren
>
> Normalt er det tebolledej, som benyttes til rigtige rosenbrød.
>
> Men, mange bagere fremstiller dem også af wienerbrødsdej. Dvs. nogle
> benytter også "endestykker el. resterne" der til overs efter udskæringen
> af de forskellige wienerbrød, - så bliver de en smule fladere.
>
> Opskriften på wienerbrødsdej findes i utallige versioner, men en rimelig
> god husmoder opskrift kan du finde her..
> http://shorterlink.com/?VQJBX2
>
> Derudover så har Bager-Kim en glimrende side med opskrift, billeder,
> og vejledning til fremstilling af wienerbrødsdej, som du evt. kan kigge
> på her.. www.bager-kim.dk/tips/gyldne/wienerbrod.htm
>
> NB: Husk at prikke rosenbrødene igennem med en gaffel el. lign.
> efter fremstilling, så brødene ikke bliver for høje.
> Glasur med rosenvand bliver vist ikke benyttet så meget mere, men
> ellers kan det købes på apoteket.
> Glasur: florsukker + vand (+ evt. rosenvand). - Vupti!
>
> Go' fornøjelse!
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Knust postbud med godt gennemredet dragonrøvballe.
> Med risiko for at blive tiltalt af menneskerettighedsdomstolen
> og racismeparagraffer har madpakken fået dette grove navn.
> www.fi.dk/mad/madpakkeservice/uge12/
>
>



Bettina Madsen (24-03-2003)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 24-03-03 08:00

Hans Chr. Vang wrote:
> Rose vand, "Rose Water" eller "Flower Water", som alle er det samme,
> kan også fås i de fleste indvandrer grønthandlere\butikker.

Jeg er i tvivl om hvad rosenvand er?
Er der nogen der vil forklare??!

Bettina



Nette (24-03-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 24-03-03 11:18


"Bettina Madsen" skrev i en meddelelse
news:3e7ead06$0$129$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg er i tvivl om hvad rosenvand er?
> Er der nogen der vil forklare??!

Det er såmænd bare vand, hvor i et x antal rosenknopper har lagt og trukket.
Du kan lave det selv.
Man brugte det meget herhjemme i gamle dage, og det er rigtigt som Peter W.
Bosse skriver, bagerne bruger det ikke så ofte. De bruger bare lyst glasur.
Det giver en mild smag, som faktisk er ret ok.

Nette



Annika Pedersen (24-03-2003)
Kommentar
Fra : Annika Pedersen


Dato : 24-03-03 12:34

>> Jeg er i tvivl om hvad rosenvand er?
>> Er der nogen der vil forklare??!
>
Kan det være rosenvandet på glasuren der gør at nogle steder smager
kagen "sæbeagtig" (parfumeret)??


--
Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

Nette (24-03-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 24-03-03 23:44


"Annika Pedersen" skrev i en meddelelse
news:Xns93487F57B6435AnnikaPnewsgroup@216.40.28.73...
> >> Jeg er i tvivl om hvad rosenvand er?
> >> Er der nogen der vil forklare??!
> >
> Kan det være rosenvandet på glasuren der gør at nogle steder smager
> kagen "sæbeagtig" (parfumeret)??

Jeps, det kan det sagtens. Men jeg plejer nu at blande rosenvandet i
glasuren, ikke ovenpå
Se evt. :
http://www.vendorf.dk/Kokkenet/Leksikon.asp?Ingrediens=147

Nette



Susanne (25-03-2003)
Kommentar
Fra : Susanne


Dato : 25-03-03 23:27

Jeg har nu læst de links du har givet mig og har lige nogle spørgsmål.
Det er til min kæreste jeg vil lave rosenbrødet fordi han altid siger, at de
fleste bagere bruger den omtalte "bolle-dej", som altså hæver meget og ikke
er "rigtig" wienerbrødsagtig.
Hvordan skal dejen rulles ud til rosenbrød - er det 3x3-metoden?
Skal der bare laves en lang stang og skal den skæres op efter eller inden
den bages?
Jeg kan ikke helt huske rosenbrødets bestanddele - men bortset fra glasuren
og dejen - skal der så ikke mere i?
Og så lige glasuren....er det bare flormelis og vand - eller..... - og skal
det bare hældes på til sidst?

mhv.
Susanne.



Peter W. Bosse (26-03-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 26-03-03 05:05

"Susanne" <klmn2000@hotmail.com> meddeler...
>
> Jeg har nu læst de links du har givet mig og har lige nogle spørgsmål.

> Hvordan skal dejen rulles ud til rosenbrød - er det 3x3-metoden?

Ja!

> Skal der bare laves en lang stang og skal den skæres op efter eller inden
> den bages?

Efter!

> Jeg kan ikke helt huske rosenbrødets bestanddele - men bortset fra glasuren
> og dejen - skal der så ikke mere i?

Nej!

> Og så lige glasuren....er det bare flormelis og vand - eller..... - og skal
> det bare hældes på til sidst?

Ja! Flormelis og vand røres sammen, ikke for tynd, ikke for tyk
(evt. lunet lidt). Derefter smøres den jævnt på med en paletkniv el. lign.
og skæres ud når glasuren er tør.

Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Hver dansker spiser i gennemsnit 18 kilo slik om året.
Det svarer til at verdens største containerskib tre gange
om året ankommer med slik, hvis det er lastet til bristepunktet.
www.ubrugelig.dk (sikken noget vås!)



Susanne (26-03-2003)
Kommentar
Fra : Susanne


Dato : 26-03-03 16:27

Mange tak til P.W. Bosse for gode råd og vejledning. Jeg vil når anledningen
byder sig gøre forsøget og overraske kæresten.

Mvh.
Susanne.





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste