|
| Nyt komfur Fra : Claus nielsen |
Dato : 23-03-03 11:08 |
|
Hejsa,
Jeg skal ud og købe et nyt komfur. De eneste krav jeg har er at det skal
være el komfur og det skal være med keramisk kogeplade.
Jeg er ikke så erfaren i den slags, så jeg vil meget gerne have nogle gode
råd her fra gruppen, da jeg er sikker på at det er her eksperterne sidder.
Hvad med de forskellige funktioner som man ser på de dyre modeller, som
pizza funktion osv. er det noget værd ?
Er der noget man bør være opmærksom på og hvor kan jeg gøre den bedste
handel ?
Med venlig hilsen
Claus Nielsen
| |
crema (23-03-2003)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 23-03-03 13:23 |
|
Først og fremmest køb et gaskomfur. Det er den bedste måde at styre varmen
på. Der er langt fra sandheden i producenternes anvisninger om hvor kort tid
der går indtil varmen er på det ønskede niveau. Det næstbedste er et
induktionsvarmekomfur, men det er pt stadig dyrt og kræver som regel
udskiftning af ens kogegrej, da dette skal være magnetisk. Mht til ovnen
skal den som minimum kunne opvarmes til 250 - 300°. En ovn med varmluft skal
kunne fordele varmen korrekt med flere plader i ovnen. Det er der ikke mange
der kan. Tjesk evt. Forbrugerrådets hjemmesides forskelige testresultater og
få evt råd der.
God fornøjelse
Henrik
"Claus nielsen" <cbn@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:3e7d8796$0$52147$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg skal ud og købe et nyt komfur. De eneste krav jeg har er at det skal
> være el komfur og det skal være med keramisk kogeplade.
>
> Jeg er ikke så erfaren i den slags, så jeg vil meget gerne have nogle gode
> råd her fra gruppen, da jeg er sikker på at det er her eksperterne sidder.
>
> Hvad med de forskellige funktioner som man ser på de dyre modeller, som
> pizza funktion osv. er det noget værd ?
>
> Er der noget man bør være opmærksom på og hvor kan jeg gøre den bedste
> handel ?
>
> Med venlig hilsen
>
> Claus Nielsen
>
>
>
>
| |
[w e b w o m a n] (23-03-2003)
| Kommentar Fra : [w e b w o m a n] |
Dato : 23-03-03 13:47 |
|
"crema" <crema@business.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3e7da82f$0$31932$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Først og fremmest køb et gaskomfur. Det er den bedste måde at styre varmen
> på.
Induktionskomfuret er lige så godt til at styre varmen. Og hurtigere til at
at varme op end gaskomfuret.
Mvh. Lisbeth
| |
crema (23-03-2003)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 23-03-03 20:33 |
|
Hvor har du disse oplysninger fra ?
De er da interessante?
Henrik
"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e7db006$0$7608$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> "crema" <crema@business.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e7da82f$0$31932$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> > Først og fremmest køb et gaskomfur. Det er den bedste måde at styre
varmen
> > på.
>
> Induktionskomfuret er lige så godt til at styre varmen. Og hurtigere til
at
> at varme op end gaskomfuret.
>
> Mvh. Lisbeth
>
>
| |
[w e b w o m a n] (24-03-2003)
| Kommentar Fra : [w e b w o m a n] |
Dato : 24-03-03 07:31 |
|
"crema" <crema@business.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3e7e0cdb$0$31974$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hvor har du disse oplysninger fra ?
Konkret og direkte erfaring med begge dele.
Har p.t. både gas- og induktionskomfur i min lejlighed.
Mvh. Lisbeth
| |
Jan Bøgh (24-03-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 24-03-03 17:38 |
|
"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> wrote in message
news:3e7db006$0$7608$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Induktionskomfuret er lige så godt til at styre varmen. Og hurtigere til
at
> at varme op end gaskomfuret.
Det må da vist afhænge af effekten af de konkrete komfurer.
vh
Jan
| |
[w e b w o m a n] (24-03-2003)
| Kommentar Fra : [w e b w o m a n] |
Dato : 24-03-03 17:50 |
|
"Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
news:3e7f3439$0$153$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Det må da vist afhænge af effekten af de konkrete komfurer.
Ganske givet. Men jeg kan varme vand hurtigere på mit induktionskomfur end
på gaskomfuret. Og temperaturen er (næsten) lige så hurtig at regulere på
induktionskomfuret. Det tager måske nok en anelse længere at få
induktionskomfuret til at bevæge sig fra max. til min. effekt. Kan måske
skrue hurtigere ned for varmen med et drej på gaskomfurets knap.
Til gengæld vil en overkogning på induktionskomfuret ikke slukke for ilden
og lade gassen sive ......
Induktionskomfuret sviner også betydeligt mindre.
Mvh. lisbeth
| |
crema (24-03-2003)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 24-03-03 18:30 |
|
Gassen siver ikke. Alle gaskomfurer købt i Danmark har en sikkerhedsventil,
der lukker for gassen i slige tilfælde.
Mht. til svineriet, anvender du flaskegas. Det sviner mere end naturgas?
Henrik
"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e7f3b4e$0$7597$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
> news:3e7f3439$0$153$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> > Det må da vist afhænge af effekten af de konkrete komfurer.
>
> Ganske givet. Men jeg kan varme vand hurtigere på mit induktionskomfur end
> på gaskomfuret. Og temperaturen er (næsten) lige så hurtig at regulere på
> induktionskomfuret. Det tager måske nok en anelse længere at få
> induktionskomfuret til at bevæge sig fra max. til min. effekt. Kan måske
> skrue hurtigere ned for varmen med et drej på gaskomfurets knap.
>
> Til gengæld vil en overkogning på induktionskomfuret ikke slukke for ilden
> og lade gassen sive ......
>
> Induktionskomfuret sviner også betydeligt mindre.
>
> Mvh. lisbeth
>
>
>
| |
[w e b w o m a n] (24-03-2003)
| Kommentar Fra : [w e b w o m a n] |
Dato : 24-03-03 18:40 |
|
"crema" <crema@business.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3e7f41b9$0$52171$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Gassen siver ikke. Alle gaskomfurer købt i Danmark har en
sikkerhedsventil,
> der lukker for gassen i slige tilfælde.
Ikke mit gaskomfur.
> Mht. til svineriet, anvender du flaskegas. Det sviner mere end naturgas?
Ja. Anvender flaskegas.
Jeg tror, at du med fordel kan bruge disse sider:
http://www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html
Der kan du lære, hvordan man mest hensigstsmæssigt svarer på indlæg i
nyhedsgrupper. *S*
Mvh. Lisbeth
| |
Jan Bøgh (24-03-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 24-03-03 19:06 |
|
"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> wrote in message
news:3e7f3b4e$0$7597$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Ganske givet. Men jeg kan varme vand hurtigere på mit induktionskomfur end
> på gaskomfuret. Og temperaturen er (næsten) lige så hurtig at regulere på
Tjae...
> induktionskomfuret. Det tager måske nok en anelse længere at få
> induktionskomfuret til at bevæge sig fra max. til min. effekt. Kan måske
> skrue hurtigere ned for varmen med et drej på gaskomfurets knap.
Nu er der meget forskel på hvornår, der er brug for at regulere hurtigt. Når
jeg skal koge kartofler bruger jeg stadigvæk en "gammeldags"
massegodsplade - ganske simpelt fordi den har en gevaldig effekt og en
udmærket termostat. Og jeg har ikke det mindste at bruge hurtig regulering
til her. Den bliver dog ved lejlighed skiftet ud med keramik - konen synes
det er meget smartere!
> Til gengæld vil en overkogning på induktionskomfuret ikke slukke for ilden
> og lade gassen sive ......
Jeg er nu på 3.die generation af gaskomfur (eller rettere et 'dropinette').
Alle er udstyret med en termostatsikring, der slukker for gassen, hvis
flammen går ud. Jeg tror kun at det er komfurer produceret på en
traktorfabrik øst for Volga, der ikke har en sådan anordning. Selv i min
næsten 20 år gamle campingvogn er der en sådan sikring.
> Induktionskomfuret sviner også betydeligt mindre.
Det lyder rigtigt. Og er vel lige så nemt at rengøre som et keramikditto?
vh
Jan
- der nu skal ud og mæske sig med en kæmpe portion friske stenbiderrogn!
| |
[w e b w o m a n] (24-03-2003)
| Kommentar Fra : [w e b w o m a n] |
Dato : 24-03-03 19:12 |
|
"Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
news:3e7f48c3$0$136$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Nu er der meget forskel på hvornår, der er brug for at regulere hurtigt.
Ja.. enig.
Men når er ER brug for det, så sker det nok trods alt hurtigere på
induktionskomfuret.
> Jeg tror kun at det er komfurer produceret på en
> traktorfabrik øst for Volga, der ikke har en sådan anordning. Selv i min
> næsten 20 år gamle campingvogn er der en sådan sikring.
Mit er et Voss. Købt brugt engang. Ved ikke engang, hvor gammelt det er.
> Det lyder rigtigt. Og er vel lige så nemt at rengøre som et keramikditto?
Aner jeg ikke. Har aldrig haft et keramikditto *S*
Men faktisk tror jeg, at induktionen er nemmere at rengøre, da det er
kogegrejet og ikke komfuret, der opvarmes. Af samme grund er der næppe
noget, der brænder fast.
Mvh. Lisbeth
| |
[w e b w o m a n] (24-03-2003)
| Kommentar Fra : [w e b w o m a n] |
Dato : 24-03-03 19:17 |
|
"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e7f4a79$0$4349$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Men når er ER brug for det, så sker det nok trods alt hurtigere på
> induktionskomfuret.
SLUDDER! jeg mente sgisme gaskomfuret!
| |
Jan Bøgh (26-03-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 26-03-03 20:15 |
|
"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> wrote in message
news:3e7f4bee$0$4357$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> "[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3e7f4a79$0$4349$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
>
> > Men når er ER brug for det, så sker det nok trods alt hurtigere på
> > induktionskomfuret.
>
> SLUDDER! jeg mente sgisme gaskomfuret!
Ja, da hverken induktions- eller gaskomfuret har nogen egenvarmeakkumulering
(SIC!) må det vel i den sidste ende være kogegrejet, der afgør det.
vh
Jan
| |
Mads Thorning Peders~ (23-03-2003)
| Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 23-03-03 20:20 |
|
"Claus nielsen" <cbn@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:3e7d8796$0$52147$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Er der noget man bør være opmærksom på og hvor kan jeg gøre den bedste
> handel ?
Jeg har ikke prøvet nogle af dem, men ifølge et udklip fra Politiken jeg har
liggende skulle
dk.pricerunner.com
www.peterspris.dk og
www.hvidevarepriser.dk
være et kig værd.
Mvh Mads
| |
Flemming Jørgensen (23-03-2003)
| Kommentar Fra : Flemming Jørgensen |
Dato : 23-03-03 22:00 |
|
Claus nielsen wrote:
> Hejsa,
> Jeg skal ud og købe et nyt komfur. De eneste krav jeg har er at det skal
> være el komfur og det skal være med keramisk kogeplade.
> Jeg er ikke så erfaren i den slags, så jeg vil meget gerne have nogle gode
> råd her fra gruppen, da jeg er sikker på at det er her eksperterne sidder.
Hej Claus
_Jeg vil anbefale et induktionskomfur af flg. grunde:_
1. Det er rimelig hurtigt. Om det er hurtigere eller langsommere end gas kan
jeg ikke afgøre, men der er dømt målfoto. :)
2. Det skruer op/ned omgående!
3. Skulle en gryde koge over, brænder det ikke fast. (vores bibber hvis der
kommer vand på glaspladen)
4. Det kan typisk times.
_Komfuret:_
1. Pyrolyseovn, kan rengøre sig selv (kræver kun at du trykker på knappen)
2. Udtræksplader er rigtig fedt. (skåner ryggen og gør det nemt at arbejde
med at vende stegen, rode lidt i fritterne osv. uden at stå og brænde
fingrene på bagepladen)
3. En god ovn kan typisk indstilles med både blæser og grill interval.
4. Kulfilter der renser så der ikke lugter når der laves mad i ovnen.
(desværre gælder det også den dejlige brødduft)
Der kan sikkert findes flere gode argumenter for induktion/pyrolyse ift.
alm. glaskeramisk, men jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig
at jeg skulle kunne undvære det i fremtiden. Eneste alternativ må være gas.
--
Hilsen
Flemming Jørgensen
remove fbi.
| |
Claus nielsen (24-03-2003)
| Kommentar Fra : Claus nielsen |
Dato : 24-03-03 20:59 |
|
"Flemming Jørgensen" <flej@fbi.jubiimail.dk> skrev i en meddelelse
news:3e7e2052$0$135$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Claus nielsen wrote:
> > Hejsa,
> > Jeg skal ud og købe et nyt komfur. De eneste krav jeg har er at det skal
> > være el komfur og det skal være med keramisk kogeplade.
> > Jeg er ikke så erfaren i den slags, så jeg vil meget gerne have nogle
gode
> > råd her fra gruppen, da jeg er sikker på at det er her eksperterne
sidder.
>
> Hej Claus
>
> _Jeg vil anbefale et induktionskomfur af flg. grunde:_
> 1. Det er rimelig hurtigt. Om det er hurtigere eller langsommere end gas
kan
> jeg ikke afgøre, men der er dømt målfoto. :)
> 2. Det skruer op/ned omgående!
> 3. Skulle en gryde koge over, brænder det ikke fast. (vores bibber hvis
der
> kommer vand på glaspladen)
> 4. Det kan typisk times.
>
> _Komfuret:_
> 1. Pyrolyseovn, kan rengøre sig selv (kræver kun at du trykker på knappen)
> 2. Udtræksplader er rigtig fedt. (skåner ryggen og gør det nemt at arbejde
> med at vende stegen, rode lidt i fritterne osv. uden at stå og brænde
> fingrene på bagepladen)
> 3. En god ovn kan typisk indstilles med både blæser og grill interval.
> 4. Kulfilter der renser så der ikke lugter når der laves mad i ovnen.
> (desværre gælder det også den dejlige brødduft)
>
> Der kan sikkert findes flere gode argumenter for induktion/pyrolyse ift.
> alm. glaskeramisk, men jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille
mig
> at jeg skulle kunne undvære det i fremtiden. Eneste alternativ må være
gas.
>
> --
> Hilsen
>
> Flemming Jørgensen
> remove fbi.
>
Tak for de gode svar..
Induktion er lige lidt for dyrt til mig, så jeg tror det bliver det siemens
komfur (HL56024) de har på tilbud hos elgiganten til 4999 kr. Jeg tor det er
det bedste tilbud i øjeblikket . Det har Pyrolyse, men desværre ikke
udtræksplader, det kunne jeg godt have tænkt mig. Er der nogle der ved om
man kan eftermontere sådan nogle ?
/Claus
| |
Flemming Jørgensen (24-03-2003)
| Kommentar Fra : Flemming Jørgensen |
Dato : 24-03-03 23:17 |
|
Claus nielsen wrote:
[snip]
> Det har Pyrolyse, men
> desværre ikke udtræksplader, det kunne jeg godt have tænkt mig. Er der
> nogle der ved om man kan eftermontere sådan nogle ?
[snip]
Jeg ville (hmmmm) vælge udtrækspladerne da det er en daglig fornøjelse, hvor
imod pyrolysen måske er et par gange om året.
Jeg har begge, meeeen hvis........
--
Hilsen
Flemming Jørgensen
remove fbi.
| |
|
|