|
| Coq au vin og flødekartofler Fra : Bettina Madsen |
Dato : 22-03-03 10:23 |
|
Jeg mangler lidt hjælp til at vurdere om man kan servere coq au vin (kylling
i vin) sammen med flødekartofler.
Eller bliver det for meget sauce?
Forslag til grønt tilbehør er også velkommen.
Jeg skal servere det i aften, så tiden er knap (/knab?) !
Håber at der er nogle lyse ideer!
KH Bettina
| |
Hauge (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 22-03-03 10:38 |
|
Hejsa
"Bettina Madsen" <bma@SLET_MIGducktrucks.dk> wrote in message
news:3e7c2b71$0$154$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg mangler lidt hjælp til at vurdere om man kan servere coq au vin
(kylling
> i vin) sammen med flødekartofler.
> Eller bliver det for meget sauce?
Lige umiddelbart syntes jeg at det blir alt for "snasket", jeg bruger selv
ris eller båd-kartofler lavet i ovn, det er suverent.
Mvh Hauge
| |
Gitte Sørensen (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 22-03-03 11:26 |
|
Sat, 22 Mar 2003 10:22:56 +0100, skrev "Bettina Madsen"
<bma@SLET_MIGducktrucks.dk> :
>Jeg mangler lidt hjælp til at vurdere om man kan servere coq au vin (kylling
>i vin) sammen med flødekartofler.
Jeg synes, det lyder noget voldsomt - og det vil imho være synd for
begge dele at servere det sammen.
Vi plejer bare at få masser af flutes / brød til, som vi så dypper i
saucen.
--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri: http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk
| |
Svend Andersen (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 22-03-03 12:06 |
|
Gitte S¯rensen <gydda@dette_skal_slettessol.dk> writes:
>Vi plejer bare at få masser af flutes / brød til, som vi så dypper i
>saucen.
Enig !
Ellers kartoffelmos eller løse ris.
Flødekartofler er FOR meget snask til denne ret
hilsen Svend A
| |
MAndersen (22-03-2003)
| Kommentar Fra : MAndersen |
Dato : 22-03-03 12:34 |
|
Jeg er ikke helt inig i at det bliver for fed med flødekart. Jeg ville
fortsætte med denne plan, og erstatte halvdelen af kartoflerne med små
broccolibuketter, og gulerødder skåret i små runde stykker på størrelsen med
broccoli. Løgringe er heller ikke dårligt.
"saucen" ved kartofler, broccoli og gulerødder vil jeg lave med 1/3 fløde og
resten let eller sødmælk, sammen med salt, peber og muskatnød. Der er ikke
stivelse i gulerødder og broccoli på samme måde som kartofler, så det bliver
ikke så tung.
Velbekom
mvh
MAndersen
"Bettina Madsen" <bma@SLET_MIGducktrucks.dk> skrev i en meddelelse
news:3e7c2b71$0$154$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg mangler lidt hjælp til at vurdere om man kan servere coq au vin
(kylling
> i vin) sammen med flødekartofler.
> Eller bliver det for meget sauce?
> Forslag til grønt tilbehør er også velkommen.
> Jeg skal servere det i aften, så tiden er knap (/knab?) !
>
> Håber at der er nogle lyse ideer!
>
> KH Bettina
>
>
| |
Bettina Madsen (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 22-03-03 14:45 |
|
MAndersen wrote:
> Jeg er ikke helt inig i at det bliver for fed med flødekart. Jeg ville
> fortsætte med denne plan, og erstatte halvdelen af kartoflerne med små
> broccolibuketter, og gulerødder skåret i små runde stykker på
> størrelsen med broccoli. Løgringe er heller ikke dårligt.
> "saucen" ved kartofler, broccoli og gulerødder vil jeg lave med 1/3
> fløde og resten let eller sødmælk, sammen med salt, peber og
> muskatnød. Der er ikke stivelse i gulerødder og broccoli på samme
> måde som kartofler, så det bliver ikke så tung.
Tak for alle de hurtige svar.
Jeg bruger min fløde til noget andet.....i stedet vil jeg servere
almindelige kartofler og en kold broccolisalat til.
.....og måske tage et flute op af fryseren.
God weekend.
Bettina
| |
Asta Nielsen (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Asta Nielsen |
Dato : 22-03-03 13:54 |
|
"Bettina Madsen" <bma@SLET_MIGducktrucks.dk> skrev i en meddelelse news:3e7c2b71$0$154$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg mangler lidt hjælp til at vurdere om man kan servere coq au vin (kylling
> i vin) sammen med flødekartofler.
> Eller bliver det for meget sauce?
> Forslag til grønt tilbehør er også velkommen.
> Jeg skal servere det i aften, så tiden er knap (/knab?) !
>
> Håber at der er nogle lyse ideer!
>
> KH Bettina
>
Er der nogen der evt. lige gider at skrive opskriften ned til mig *S*?
Mvh.
Asta
| |
Herbert (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Herbert |
Dato : 22-03-03 17:36 |
|
> Er der nogen der evt. lige gider at skrive opskriften ned til mig *S*?
>
> Mvh.
> Asta
COQ AU VIN
(Ung hane i rødvin)
1 ung hane (høne eller poulard)
150 g bacon i terninger
2 spsk smør
2 spsk vindruekerneolie
250 g skalotteløg
1 spsk cognac
Salt og peber
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1/2 fl. rødvin
250 g brune champignon
Jævning: 3 spsk smør
3 spsk mel
Hvis hanen har været frosset skal den tøs langsomt op i køle-skabet.
Tør den godt af og parter den i portionsstykker.
Rist baconterningerne, tag dem op og kom smør og olie i gryden.
Brun skalotteløgene og tag også dem op, derefter fjer-kræ-stykkerne. Når
fjerkræstykkerne er brunet kommes bacon-ter-ning-erne tilbage i gryden
igen.
Tilsæt cognac, hvidløg og krydderier. Hæld rødvinen ved og lad retten koge
under låg.
Den skal koge ialt ca. 40-45 min.
Rist champignonerne i smør. Kom løg og champignon med de sidste 5
minutter af kogetiden.
Rør smør og mel til en smørbolle.
Kog smørbollen med i retten imens der røres.
Lad det koge 3-4 min. og smag til med peber og salt.
Serveres med kartoffelmos, løse ris eller flute.
| |
Gitte Sørensen (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 22-03-03 17:51 |
|
Sat, 22 Mar 2003 17:36:06 +0100, skrev "Herbert"
<herbert007@hotmail.com_remove> :
>1/2 fl. rødvin
Og husk, at det ikke skal være den billigste fra Netto !!
Vi plejer at bruge en Bourgogne (som vi så også drikker af til maden),
og så er det lige før englene synger
--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri: http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk
| |
Asta Nielsen (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Asta Nielsen |
Dato : 22-03-03 18:22 |
|
"Herbert" <herbert007@hotmail.com_remove> skrev i en meddelelse news:b5i3dg$1ov5$1@news.cybercity.dk...
> > Er der nogen der evt. lige gider at skrive opskriften ned til mig *S*?
> >
> > Mvh.
> > Asta
>
> COQ AU VIN
> (Ung hane i rødvin)
>
> 1 ung hane (høne eller poulard)
> 150 g bacon i terninger
> 2 spsk smør
> 2 spsk vindruekerneolie
> 250 g skalotteløg
> 1 spsk cognac
> Salt og peber
> 1 laurbærblad
> 2 fed hvidløg
> 1 tsk timian
> 1 tsk rosmarin
> 1/2 fl. rødvin
> 250 g brune champignon
>
> Jævning: 3 spsk smør
> 3 spsk mel
>
> Hvis hanen har været frosset skal den tøs langsomt op i køle-skabet.
> Tør den godt af og parter den i portionsstykker.
> Rist baconterningerne, tag dem op og kom smør og olie i gryden.
> Brun skalotteløgene og tag også dem op, derefter fjer-kræ-stykkerne. Når
> fjerkræstykkerne er brunet kommes bacon-ter-ning-erne tilbage i gryden
> igen.
> Tilsæt cognac, hvidløg og krydderier. Hæld rødvinen ved og lad retten koge
> under låg.
> Den skal koge ialt ca. 40-45 min.
>
> Rist champignonerne i smør. Kom løg og champignon med de sidste 5
> minutter af kogetiden.
>
> Rør smør og mel til en smørbolle.
> Kog smørbollen med i retten imens der røres.
> Lad det koge 3-4 min. og smag til med peber og salt.
>
> Serveres med kartoffelmos, løse ris eller flute.
>
>
Hvor mange personer er der så til?
| |
Herbert (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Herbert |
Dato : 22-03-03 23:07 |
|
> Hvor mange personer er der så til?
Sorry, det burde jeg jo have skrevt....... 6 Personer. Hvis fuglen er på 2
kg.
| |
Asta Nielsen (22-03-2003)
| Kommentar Fra : Asta Nielsen |
Dato : 22-03-03 23:30 |
|
"Herbert" <herbert007@hotmail.com_remove> skrev i en meddelelse news:b5impt$2mdg$1@news.cybercity.dk...
> > Hvor mange personer er der så til?
>
> Sorry, det burde jeg jo have skrevt....... 6 Personer. Hvis fuglen er på 2
> kg.
>
Mange tak *S*.
Mvh
Asta
| |
|
|