Det kunne være disse, som er ekstrem luftige. De ser efter endt bagning ud
til at være vildt tunge, men er så lette som en fjer.
1/2 L lunkent vand, 1 dl. skummet, 25 g. gær, 2 tsk. salt, 1 spsk. honnning
125 g. grahamsmel, 650 g. hvedemel, samt lidt mel til udrulning.
Gæren smuldres ud i halvdelen af den lunkne væske(vand og mælk). tilsæt salt
og honning og hæld resten af væsken i sammen med grahamsmel og det meste af
hvedemelet. Ælt dejen hurtig og let sammen, det skal være noget klistret.
Spar på melet. Drys lidt mel over dejen og stil den til hævning med enten en
film over eller et fugtigt viskestykke, i 1-2 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. INGEN ÆLTNING.Drys mel ud over dejen og
klap den meget forsigtig sammen uden at klemme. skær stykker stykker ud af
dejen og smid/læg det på en smurt bageplade i den form de nu antager. (Dejen
skal ikke være så klæbrig at den er tynd, men kun så fast at bollerne ikke
kan rulles eller æltes, men heller ikke falder sammen på pladen.
Bages straks i en forvarmet ovn på 250 grader i 20-30 min. Efter endt
bagning køles de af på en rist.
Velbekom.
mvh
MAndersen
Tips. Når du har "formet" bollerne kan du i stedet sætte pladen i fryseren,
og derefter i en pose. De er gode at bage igen.
"Carina" <carwina@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e7ae73b$0$32010$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg fik de lækreste boller til en privat brunch i søndags. Desværre kunne
> jeg ikke lige spørge efter opskriften.
>
> De var en anelse grove i det.De blev sat på plade med ske, da dejen var
> temmelig klistret, og de fik ikke ret lang tid i ovnen max. 20-30
minutter.
> De havde en meget sprød overflade, og var lækre bløde indeni.
>
> Nogen der kan genkende hvad det kunne være for nogle og evt. poste
> opskriten?
>
> pft
>
> Carina
>
>